"Ειρηνική" συζήτηση, αξεπέραστες διαφωνίες

Το "σχίσμα" του ευρωπαϊκού μπάσκετ φαίνεται ότι βαίνει σε.... ειρηνική επικύρωση μετά τις σημερινές πολύωρες συζητήσεις μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκα στο Μόναχο.

Σύμφωνα με το πρώτο επίσημο ανακοινωθέν, που προέρχεται από την πλευρά της Ευρωλίγκας, ενώ έγιναν σημαντικές παραχωρήσεις προς τις απαιτήσεις της FIBA στην επίσημη πρόταση που κατατέθηκε, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία!

Από όσα προκύπτουν από την επίσημη θέση της Ευρωλίγκας, παραχωρείται

ένας θεσμικός ρόλος ακόμα και στην Ευρωλίγκα για τη FIBA, αλλά όχι και το μάνατζμεντ φυσικά αφού για το... χρήμα γίνεται όλη η φασαρία, όμως, παραμένει αμετακίνητη η Ευρωλίγκα, ότι θέλει να ελέγχει τα δύο πρώτα "επίπεδα" ευρωπαϊκών συλλόγων, στο σύνολό τους 40 και όχι μόνο τα κλαμπ της Ευρωλίγκας. Σα να λέει με... έμμεσο τρόπο ότο επιμένει και στη διεξαγωγή του Eurocup και να αφήνει υποδεέστερης ισχύος διοργανώσεις στην FIBA.

"Θολό" παρέμεινε το τοπίο και στο μείζον ζήτημα των "κενών" ημερομηνιών για υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, ενώ προκαλεί εντύπωση ότι τίθεται ευθέως πλέον θέμα και για αποζημιώσεις συλλόγων που θα δίνουν παίκτες στις Εθνικές, πέρα από την ασφάλεια των παικτών που υπάρχει από χρόνια, επικαλούμενοι ισχύοντα σε άλλα σπορ!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία "δεξιώθηκε" ισχυρή αντιπροσωπεία της Ευρωλίγκας, αφού ο Τζόρντι Μπερτομέου συνδοευόταν από υψηλά ιστάμενα στελέχη μεγάλων κλαμπ της Ευρωλίγκας, όπως ο Σιμόν Μισράχι, ο Ντέιβιντ Φέντερμαν, ο Γιώργος Σκινήλιδας, ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, ο Ραούλ Γκονζάλες και άλλοι, μήνυμα αραγούς μετώπου από την πλευρά της ECA.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων των δύο πλευρών, η συζήτηση διεξήχθη σε ειρηνικό και πολιτισμένο κλίμα. Κι αν αυτό αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικές διαφωνίες παρέμειναν αξεπέραστες και δεν φαίνεται πώς θα αλλάξει αυτό.

Από την ισχυρή Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, πρωτοστάτη των σκληρών μέτρων που φέρεται αποφασισμένη να επιβάλλει η FIBA, υπάρχει η πληροφορία ότι η Παγκόσμια ομοσπονδία θα συνεδριάσει εκτάκτως εντός των προσεχών ημερών, με μια πρώτη πιθανή ημερομηνία να είναι η 14η Μαϊου, προκειμένου να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τη Γερμανία, που είναι μια "καθοριστική" χώρα αφού για την ώρα δείχνει να... πατάει και στις δύο βάρκες, οι ομάδες ομόφωνα αποφάσισαν να παραχωρήσουν εξουσιοδότηση απόφασης στη λίγκα τους. Η ομοσπονδία της χώρας έχει ταχθεί με τη FIBA, όμως εκρπόσωποι της λίγκας ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο τη Μ. Παρασκευή.

Τις επόμενες ώρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και η θέση των δύο πλευρών για το αν υπάρχει... φως στον ορίζοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα