Ευτυχώς μπάσκετ υπάρχει… (επιστροφή στη δράση για την Α1)

Μπορεί η αγωνιστική δράση στο ποδόσφαιρο να έχει διακοπεί μετά από απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, ωστόσο το μπάσκετ και η Basket League, δε συμπεριλήφθηκε στην απόφαση αυτή και έτσι υπάρχει κανονική αγωνιστική δραστηριότητα, το τριήμερο που έρχεται (28/2-2/3) με τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής.

Η δράση ξεκινά στην Πυλαία, όπου

ο 3ος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ουραγό, Πανιώνιο (28/2, 16:30). Οι Θεσσαλονικείς θέλουν την νίκη που θα τους διατηρήσει στην προνομιούχα τρίτη θέση ενόψει playoff, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπουν στο «Παλατάκι» με το… μαχαίρι στα δόντια, στην απέλπιδα προσπάθεια που κάνει η ομάδα της Νέας Σμύρνης για την παραμονή στην κατηγορία.

Λίγη ώρα αργότερα (17:00) ο ΚΑΟ Δράμας υποδέχεται τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Οι Δραμινοί βρίσκονται στην προτελευταία θέση της κατάταξης και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον παράγοντα έδρα ώστε να ξεκολλήσουν από τη θέση αυτή. Από την άλλη, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου βρίσκεται στο βαθμολογικό μεταίχμιο ανάμεσα στην «μάχη» της παραμονής και αυτήν της εισόδου στα playoffκαι μια νίκη επί του ΚΑΟΔ θα έδινε τεράστια ώθηση στην ομάδα της Αμαλιάδας.

Την ίδια ώρα (17:00) στην Κηφισιά, η ΑΕΝΚ φιλοξενεί τον Άρη. Η εξαιρετική πορεία που είχε στο ξεκίνημα η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου αποτελεί παρελθόν και πλέον ο Έλληνας προπονητής ψάχνει λύσεις για να επανέλθει η ομάδα των Βορείων Προαστίων στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Το ματς απέναντι στον εξαιρετικό τον τελευταίο καιρό, Άρη, μοιάζει «τελικός» αν θέλει η Κηφισιά να επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης στα playoffπου να της δίνει και κάποιο πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Από την άλλη οι «κίτρινοι» παρά την ήττα στην Πάτρα από τον Απόλλωνα βρίσκονται σε καλό… φεγγάρι και με ένα Βεζένκοφ «σεληνιασμένο» δείχνουν να έχουν αρκετές πιθανότητες να μπουν στην 4άδα. Ωστόσο για να συμβεί αυτό χρειάζονται υπερβάσεις όπως αυτή απέναντι στην Κηφισιά, γεγονός που ο Δημήτρης Πρίφτης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώνεται στη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πάτρας. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν εντός έδρας νίκες, ώστε να εξασφαλίσουν όσο πιο νωρίς γίνεται την σωτηρία και να κοιτάξουν ψηλότερα. Από την άλλη ο Απόλλωνας δείχνει σχεδόν σίγουρο πως θα βρίσκεται στα playoff και στόχος του είναι να επιβεβαιώσει και μαθηματικά την ένδειξη αυτή το συντομότερο δυνατό.

Την Κυριακή (1/3, 16:30) ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Ρέθυμνο. Οι «πράσινοι» θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται στο κυνήγι της πρώτης θέσης, την ώρα που η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ψάχνει μια μεγάλη νίκη, απέναντι στους νταμπλούχους Ελλάδος, ώστε να πάρουν ψυχολογία για τη συνέχει και να εξασφαλίσουν μια καλή θέση στην 8άδα.

Αργότερα την ίδια μέρα (18:30) η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανελευσινιακό. Η Ένωση έχει ανοδική πορεία παρά το γεγονός πως έρχεται από δύο σερί ήττες, καθώς αυτές προήλθαν απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και μάλιστα με άκρως πειστικές εμφανίσεις. Πλεόν το απόλυτο των νικών μέχρι το φινάλε αποτελεί αυτοσκοπό για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, με στόχο την είσοδο στην 4άδα. Από την άλλη η ομάδα της Ελευσίνας ψάχνει σε κάθε ματς την νίκη που θα τη βγάλει από τις τελευταίες θέσεις, ακόμα και απέναντι σε αντιπάλους με ποιοτικότερα ρόστερ.

Η 18η αγωνιστική κλείνει στα Τρίκαλα τη Δευτέρα (2/3, 16:30), όπου τα μαχητικά Τρίκαλα υποδέχονται τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Πρόκειται για ένα ματς με σαφές φαβορί, ωστόσο πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της έκπληξης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο (28/2)

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (16:30)
ΚΑΟΔ-Κόροιβος Αμαλιάδας (17:00)
ΑΕΝ Κηφισιάς-Άρης (17:00)Κολοσσός Ρόδου-Απόλλων Πάτρας (17:00)

Κυριακή (1/3)

Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο (16:30)
ΑΕΚ-Πανελευσινιακός (18:30)

Δευτέρα (2/3)

Τρίκαλα-Ολυμπιακός (16:30)

Η βαθμολογία (σε 17 αγώνες):

1. Ολυμπιακός 33 (16-1)2. Παναθηναϊκός 32 (15-2)
3. ΠΑΟΚ 29 (12-5)
4. Άρης 28 (11-6)
5. Ρέθυμνο 26 (9-8)
6. Απόλλων Πάτρας 26 (9-8)
7. ΑΕΚ 25 (8-9)
8. ΑΕΝ Κηφισιάς 24 (7-10)
9. Κολοσσός Ρόδου 24 (7-10)
10. Κόροιβος Αμαλιάδας 23 (6-11)
11. Τρίκαλα 23 (6-11)
12. Πανελευσινιακός 22 (5-12)
13. ΚΑΟ Δράμας 22 (5-12)*
14. Πανιώνιος 20 (3-14)*
*Υποβιβάζονται στην Α2

Keywords
Τυχαία Θέματα