Η... απάντηση του δασκάλου! (75-81)

Έχοντας ήδη πέντε «διπλά», η Φενέρμπαχτσε μπορεί ασφαλώς να συζητά την είσοδό της στα play-offs της Ευρωλίγκα, μέσω του πλεονεκτήματος έδρας. Το πιο ηχηρό, βέβαια, είναι εκείνο στη Μόσχα, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, με το τελικό 75-81, όχι απλά να δίνει μία εξαιρετικά σημαντική νίκη στους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και το προβάδισμα στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Με τον τρόπο αυτόν, η κατάσταση έχει αρχίσει να περιπλέκεται στον όμιλο του Ολυμπιακού,

αναφορικά με τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν, μάλιστα, ξεκινήσει εξαιρετικά τον αγώνα, με ένα γρήγορο 0-10, όπου κυριάρχησαν πλήρως στα ρακέτα, με πρωταγωνιστή τον Νεμάνια Μπιέλιτσα. Η πρώτη περίοδος, γενικά, ανήκε ολοκληρωτικά στους Τούρκους, οι οποίοι βρήκαν λύσεις από τους Χίκμαν, Πρέλντζιτς και Μπογκντάνοβιτς, ενώ κατάφεραν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους, μόλις στους 10 πόντους (10-17). Η ποιότητα των παικτών του Ιτούδη, βέβαια, είναι αναμφισβήτητη, και η αντίδραση ήρθε σταδιακά, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 37-36, χάρη στο πρώτο καλάθι του Αντρέι Κιριλένκο, με την επιστροφή του στην ΤΣΣΚΑ. Ο Ρώσος «αστέρας» έπαιξε συνολικά πέντε λεπτά. Το ημίχρονο έκλεισε υπέρ της Φενέρ (37-39), με 3/4 βολές των Μπογκντάνοβιτς και Βέσελι.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε την εικόνα της συνέχειας. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντοι, με την Φενέρ να συνεχίζει να βρίσκει λύσεις από τους ψηλούς της, μέχρι και από τον Ερντέν, ενώ Τεόντοσιτς και Ντε Κολό κρατούσαν τους γηπεδούχους. Που να έκρυβε πάλι η μοίρα ένα κακό τελείωμα του Σέρβου «άσσου».

Το τέλος, λοιπόν, ήταν αναμενόμενα συγκλονιστικό, με όλα να κρίνονται από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Μετά το φάουλ που έδωσε την ευκαιρία στον Γκάουντλάκ να κάνει το 72-74, με 1/2 βολές, ο Τεόντοσιτς αστόχησε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε εντελώς προσωπική ενέργεια, και προέβη στο πέμπτο του φάουλ, πάνω στον Μπιέλιτσα. Εκείνη τη στιγμή, η αντίδρασή του έφερε και το ντισκαλιφιέ, με τον συμπατριώτη του να παίρνει το «δώρο» κατά τα 3/4 και να κάνει το 72-77. Η μπάλα ήταν ξανά στην Φενέρ, και ο Μπογκντάνοβιτς έκανε το 72-78 με 1/2 βολές. Εκείνη τη στιγμή, το ενδιαφέρον στράφηκε στο ποια θα ήταν η τελική διαφορά, με 26 δεύτερα για το τέλος. Ο Μπογκντάνοβιτς, ήταν κατά βάση εύστοχος, ενώ η ΤΣΣΚΑ το μόνο που πήρε, ήταν ένα καλάθι του Τζάκσον και 1/2 βολές του Φριτζόν.

Κάπως έτσι, ο δάσκαλος (Ομπράντοβιτς), έδωσε... άλλο ένα μάθημα, στο μαθητή (Ιτούδη)!

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα