Εχασε την ευκαιρία, κράτησε τη διαφορά ο Ολυμπιακός στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν... θηρίο στην έδρα της Φενέρ παρότι έπαιζε χωρίς Σπανούλη και Γιανγκ, προηγήθηκε μέχρι και με 11 πόντους στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, αλλά δεν άντεξε στην... λυσσασμένη αντεπίθεση των Τούρκων στο φινάλε, έχασε με 67-64 αλλά τουλάχιστον κράτησε τη διαφορά των εννέα πόντων, από τη Φενέρ που τον πλησίασε στη μία νίκη από τη τρίτη θέση όπου παραμένει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Γκριν ήταν στην πρώτη πεντάδα αντί του απόντα Σπανούλη και έβαλε... φτερά

στον Ολυμπιακό. Το 0-7 στο 1'30'' ήρθε με πιεστική άμυνα, κλεψίματα και τρέξιμο, το 2-9 είχε ήδη 6 πόντους από τον Αμερικανό το 5-12 στο 3' είχε 9 δικούς τους και στο 4' ήταν ήδη διψήφιος με 11 προσωπικούς και το σκορ στο 10-16.

Η Φενέρ έδωσε τη μπάλα στον Ντατόμε, ο Ιταλός άνοιξε τη άμυνα από μακριά και αυτός ισοφάρισε σε 18-18 στο 7'. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και προσπέρασε με 22-18 όμως το δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο με 22-22 με τη Φενέρ να εκμεταλλεύεται κάποιες επιπόλαιες επιλογές του Ολυμπιακού στο τελευταίο λεπτό.

Ο Μπογκντάνοβιτς "όπλισε" στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και το 30-26 στο 12' είχε μόνο αυτόν δράστη με 8 πόντους και συνολικά 12 και τον Σφαιρόπουλο να καλεί τάιμ άουτ βλέποντας την άμυνα να έχει προβλήματα, αλλά και επιθετικά τη παρουσία του Ούντο στην πεντάδα της Φενέρ να προβληματίζει.

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον επιθετικό ρυθμό του, με απολογισμό μόλις 6 πόντων μέχρι το 15' και το σκορ να έχει γίνει 34-28 για τη Φενέρ αφού ο Μπογκντάνοβιτς είχε βρει τον δικό του για τα καλά και πλέον είχε φτάσει τους 16 πόντους.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τη Φενέρ μπροστά με 40-34, με την αλλαγή του αρχικού σκηνικού να έχει προέλθει από την αμυντική βελτίωση τω νγηπεδούχων και την έλλειψη πλουραλισμού από τον Ολυμπιακό ο οποίος όταν σιώπησε ο Γκριν δυσκολευόταν πολύ να βρει σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε στο ίδιο μοτίβο που εμφανώς βόλευε την Φενέρ, ο Ολυμπιακός έψαξε τρόπο να... ταράξει τα νερά και τον βρήκε στο πρόσωπο του Κώστα Παπανικολάου. Από το 42-36 των Τούρκων, δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ελληνα διεθνή έφεραν την ισοπαλία στους 42 πόντους και κυρίως ανέβασαν το τέμπο θυμίζοντας λίγο τον Ολυμπιακό των πρώτων λεπτών του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είχε ξαναβρεί την αμυντική του ισορροπία, το δυνατό του όπλο δηλαδή, με κουμανταδόρο τον Μάντζαρη που είχε αφοπλίσει τα περιφερειακά όπλα της Φενέρ και στο 28' ήταν στο 45-51, με σερί 17-5(!!) και έχοντας βγάλει τη Φενέρ τελείως εκτός ρυθμού και αγώνα. Ο Ουότερς που μπήκε να δώσει ανάσες στον Μάντζαρη εξελίχτηκε σε κρυφό όπλο, πήρε προσπάθειες, έβαλε πόντους και στο 29' ο Ολυμπιακός έφτασε στο +8, με το 45-53 να έχει παγώσει το γήπεδο. Η λήξη του δεκαλέπτου είχε σκορ 47-56 και την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός με το 22-7 επί μέρους σκορ περιόδου είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός πήγε και στο +11, 47-58 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, η Φενέρ άρχισε και πάλι να επιχειρεί με τα τρίποντα που της είχαν δώσει ώθηση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και συνολικά με την ώθηση του κόσμου να ανεβάζει στροφές και να το κάνει.. ροντέο, αφού με ορθόδοξο μπάσκετ ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε.

Η συνταγή πέτυψε για τους Τούρκους, που στο 35' είχαν πλησιάσει σε απόσταση βολής, 58-60, κυρίως ορμώμενοι από την πιεστική τους άμυνα που έδινε κλεψίματα και είχε βγάλει τον Ολυμπιακό από το τέμπο που τον βόλευε.

Ενα τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς στο 36', έφερε τη Φενέρ μπροστά, 61-60 με επιμέρους σκορ 14-4 και αμέσως μετά ο Ντατόμε έκανε το 64-60 με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει το καθαρό μυαλό του.

Ενα λέι απ του Μπογκντάνοβιτς στο 39' έκανε το 67-62 και μια αστοχία του Λοτζέσκι στη συνέχεια έδειξαν να κρίνουν τη νίκη και να μετατοπίζουν το ενδιαφέρον στην τελική διαφορά του αγώνα.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 6, Αντιτς, Μπογκντάνοβιτς 27(3), Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 5, Κάλινιτς 4, Ντίξον 8(2), Ντατόμε 17(3)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 171), Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 2, Ουότερς 4, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10(1), Παπανικολάου 13(3), Μάντζαρης 6, Λοτζέσκι 4

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα