Εδώ Μιλάνο!

Καλημέρα από το Μιλάνο λοιπόν! Η μεγάλη ώρα έφτασε. Το Φάιναλ Φορ. Που οι προπονητές λένε ότι δεν υπάρχει φαβορί. Και η αλήθεια είναι ότι η ιστορία έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Με αποκορύφωμα το τρομερό επίτευγμα του Ολυμπιακού στην Πόλη αλλά και πέρσι στο Λονδίνο . Η αλήθεια είναι ότι για μένα υπάρχουν μικρά φαβορί που πρέπει όμως να το επιδείξουν στο γήπεδο. Και γι αυτό άλλωστε κάποιοι πνίγονται από το άγχος και το πρέπει και γι αυτό στα Φάιναλ

Φορ βλέπουμε πρωταγωνιστές που ήρθαν από την μια βραδιά αλλά και νέα ...κόλπα στην προπονητική σκακιέρα όσο και αν λέμε τι μπορεί να αλλάξει σε αυτό το επίπεδο τέτοια ώρα. Σαφώς όμως ένα Φάιναλ Φορ έχει την δική του αιγλη και είναι μεγάλη επιτυχία να φτάσεις σε αυτό και γι αυτό διαφωνώ εδώ με την αμερικανιά του "ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα"! Και σε ένα Φάιναλ Φορ όλα γίνονται. Είναι η μέρα, η μια βραδιά, η διαχείριση, η ψυχολογία , μια λεπτομέρεια όπως στους τελικούς κλασικά.

Δυστυχώς ελληνική ομάδα δεν έχουμε και τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε τύπου είναι εδώ 3 έλληνες παίκτες σε άλλες ομάδες και ο έλληνας ρέφερι(Χριστοδούλου) δεν με αγγίζουν. Μεγάλη απώλεια για το Φάιναλ Φορ η απώλεια των ελληνικών ομάδων με τους 4/5 τελευταίους τίτλους και με το ειδικό βάρος που κουβαλάνε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός!Απώλεια και η απουσία της Φενέρ λόγω Ομπράντοβιτς και να λοιπόν που ας είναι οι τούρκικες αερογραμμές χορηγός και βαρύς χορηγός της ευρωλίγκα, ας ξοδεύουν μια περιουσία οι γείτονες, μαγείρεμα δεν υπάρχει! Και έτσι οι τούρκοι πάλι είναι εκτός όπως και οι οικοδεσπότες της Αρμάνι Μιλάνο. Παρόλα αυτά το γήπεδο θα είναι και γεμάτο καθώς είναι μικρότερο από το Λονδίνο πέρσι(12000 έναντι 18000)και είναι εγγύηση οι οπαδοί τξης Μακάμπι που είναι τρελαμένοι σαν τους δικούς μας και ηρθαν μιλούνια στο Μιλάνο κιτρινιζοντάς το! Ευτυχώς δεν έχουμε για να μην ξεχνάμε και τα ασχημά μας τις ορδές δικών μας ...βαρβάρων και στο Μιλάνο είναι όλα πανέμορφα όπως και η πρωτεύουσα της μόδας που είναι ηλιόλουστη και θυμίζει Αθήνα . Και που θα δεις κλασικά τις πανέμορφες στη πένα ιταλίδες, τα Φεραρικά αλλά και τους ιταλούς κουστουμάτους όλη την μέρα. Αλλά αυτά για να μην ξεχνιόμαστε δεν αφορούν όλο το Μιλάνο αλλά ένα μέρος του. Αν πας πιο μακριά , στα 3-4 χιλ από την Ντουόμο θα δεις κατήφεια, εμιγκρέδες άπειρους και γενικά φαίνεται ότι η οικονομική κρίση έχει αγγίξει και το Μιλάνο και γι αυτό βλέπουμε και άστεγους στους δρόμους. Δυστυχώς και εδώ, άστεγοι δίπλα στις Φεράρι και τα Αρμάνι. Η απόλυτα αντίθεση της κοινωνίας στο χειροτερό της εφιάλτη και έκδοση!

Αγωνιστικά βλέπω ισπανούς. Και για πρώτη φορά βλέπω κουπάτο τον ...φίλο μου τον Πασκουάλ που όπως έλεγα και στον Κώστα τον Σωτηρίου τον αδελφικό φίλο που δυστυχώς δεν θα είμαστε παρεούλα στο μικρόφωνο για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ όπως τόσες μεγάλες διοργανώσεις στις κορυφαίες περιγραφές -αναλύσεις ,είναι βελτιωμένος ο ισπανός φέτος και έχει την ευκαιρία του ας είναι λούζερ. Μπάρτσα-Ρεάλ και ματσάρα με μπασκετάρα και 3-1 φέτος η Ρεάλ με όλα τα κρίσιμα ματς. Καταρχήν δεν μ αρέσει η Ρεάλ και η αλαζονειά της . Ας πάιζει ωραίο μπάσκετ. Και αν πάει στο 5 εναντίον 5 και έχοντας και άγχος να πάρει κούπα μετά από 20 χρόνια, θα είναι τόσο σούπερ; Με μια Μπαρτσελόνα που παίζει πιο ολοκληρωμένο μπάσκετ αλλά αν δεν είναι καλα ο Ναβάρο και δεν είναι στην εξίωση για ώρα ο καλύτερος σέντερ της Ευρώπης έχει και αυτή μπλακ άουτ και είναι και λούζερ όπως έχει δείξει τα τελευταία χρονια. Ματσάρα ανοιχτή και οι δύο καλύτερες ομάδες φέτος και βλέπω όποιν περνά να το παίρνει. Αλλά βλέπω λίγο Μπαρτσελόνα σήμερα.

Στο άλλο ημιτελικο βλέπω ΤΣΣΚΑ αν και δεν μ αρέσει εξ αρχής η κακοστημένη από τον Μεσίνα αρκούδα. Που δεν ξέρει τι παίζει με τον ιταλό επηρρεασμένο σε βαθμό αλλοίωσης της μπασκετικής του γνώσης από το ΝΒΑ και την θητεία του εκεί. Και είναι με τρομερές διακυμάνσεις αλλά και πίεση καθώς αυτή και αν είναι λούζερ και αν δεν το σηκώσει έχει ξήλωμα το καλοκαίρι σε βάθος! Αλλά μπορεί με την εμπειρία και την κλάση να συνέλθει η ΤΣΣΚΑ και να κάνει ξαφνικά ένα μεγάλο ματς. Η Μακάμπι με δικαίωσε με τον μεγάλο Μπλατ στον πάγκο της να κάνει ..παπάδες αλλά τα κουκιά είναι μετρημένα. Μικρότερο μπάτζετ και ρόστερ και δεν έχει κορμιά για τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ. Αν όμως τρέξει σαν τρελή και η ΤΣΣΚΑ τα ..σπάσει στις αναγκαστικές ζώνες, όλα γίνονται. Αλλά βλέπω ΤΣΣΚΑ και ας μην μ αρέσει και με την Μακάμπι μην ξεχνάμε να έχει τρομερή φανέλα και εμπειρία, έλλειψη άγχους και το Φόρουμ να θυμίζει Γιαντ Ελιάου!

Keywords
Τυχαία Θέματα