Δράμα ο Ολυμπιακός και ήττα σοκ!

Από κει που ο Ολυμπιακός… γυρνούσε τα παιχνίδια στην τελευταία περίοδο σε κάθε αγώνα όταν βρίσκονταν πίσω στο σκορ, στο σημερινό (29/12) κατέρρευσε στο τέταρτο δεκάλεπτο (πέτυχε μόλις 11 πόντους) απέναντι στον ΚΑΟΔ και ηττήθηκε στη Δράμα με 75-69. Αποτέλεσμα το οποίο του στερεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τις ελπίδες που είχε για να διεκδικήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται δύο βαθμούς

πίσω από τον Παναθηναϊκό και ακόμη και με νίκη στο ΟΑΚΑ (20 Ιανουαρίου 2014, 14η αγωνιστική), το πλεονέλτημα της έδρας παραμένει... πράσινο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα (μετά από αυτή απέναντι στον Παναθηναϊκό για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος) στη σεζόν, ενώ ακολουθεί ακόμη ένα δύσκολο ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (03/01/14) στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός… πλήρωσε την αστοχία του, αλλά και την απουσία του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής (όπως και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ) για να ξεκουραστεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Κακή ήταν η εμφάνιση του Γιώργου Πρίντεζη, ενώ ο Έισι Λο ήταν ανέτοιμος και ουσιαστικά εκτός αγώνα, όπως γενικότερα φέτος.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν θετικά το παιχνίδι, καθώς όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά πήραν και το προβάδισμα με το… καλημέρα. Ο ΚΑΟΔ ξεκίνησε δυναμικά, αλλά οι Πειραιώτες κατάφεραν να αντιδράσουν με τον Μάντζαρη και να μπουν στη θέση του οδηγού με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 20-16 υπέρ του Ολυμπιακού. Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη ήταν εμφανής, όπως και το κενό στο «4», καθώς δεν αγωνίστηκαν ούτε οι Πέτγουεϊ και Αγραβάνης, ενώ η ομάδα της Δράμας με ηγέτη τον Μπράουν κατάφερε στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα να προηγηθεί με 37-36.

Οι Λοτζέσκι και Περπέρογλου ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας του Πειραιά στον επιθετικό τομέα. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι στο σκορ, αλλά ο ΚΑΟΔ παρέμεινε κοντά στον Ολυμπιακό, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 58-55 υπέρ των φιλοξενουμένων. Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με ένα σερί 8-0 για τους γηπεδούχους (63-58), ενώ το επιμέρους σκορ ήταν 12-2 (67-60). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα ο ΚΑΟΔ να γίνει η πρώτη ομάδα που νίκησε τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο πρωτάθλημα φέτος με 75-69!

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-36, 55-58, 75-69.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 4, Τζόουνς 4, Στίγκερς 6, Μπράουν 25 (2), Βόγκαν 9, Μάρκοβιτς 7 (1), Σπυριδωνίδης 1, Μπάβτσιτς 19 (2), Ζάρας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Λο, Ντάνστον 6, Περπέρογλου 12, Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 10, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 3 (1), Μάντζαρης 10 (2), Κατσίβελης 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα