Διαμαντίδης: «Να βοηθήσουμε και τον εαυτό μας και τον προπονητή»

Στις δύσκολες στιγμές που περνά ο Παναθηναϊκός, με την αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία, ο καταλληλότερος να τοποθετηθεί είναι ο αρχηγός! Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για τη νέα σελίδα των «πράσινων», δηλώνοντας πως πρώτος αυτός, μαζί με τους συμπαίκτες του θα στηρίξουν τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Παράλληλα, ο Διαμαντίδης έδωσε σύνθημα νίκης με την Εφές και ευχαρίστησε τον Αργύρη Πεδουλάκη για

την προσφορά του, σε μια δύσκολη συγκυρία για την ομάδα, όταν είχε αποχωρήσει ο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά τι είπε ο Διαμαντίδης:

Για την αλλαγή προπονητή: «Στο χώρο που είμαστε αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Εχει αναλάβει ο νέος κόουτς, εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε αυτό που είναι να κάνουμε, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Εχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για μας και λόγω βαθμολογίας και αποτελεσμάτων και θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να νικήσουμε την Παρασκευή την Εφές».

Για την αλλαγή ρόλων που υπάρχει, καθώς με τον Αλβέρτη υπήρξαν συμπαίκτες και τώρα είναι ο προπονητής του: «Ο κόουτς είναι ο προπονητής, εγώ είμαι ο παίκτης και θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής. Ολοι οι παίκτες θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του. Τίποτα παραπάνω, δεν αλλάζει κάτι. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τον προπονητή και να δουλεύουμε μέσα από όποιες οδηγίες μας δίνει».

Για τη βοήθεια που του παρέχει ως αρχηγός: « Δεν τον βοηθάω μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα. Σαφώς και βοηθάμε γιατί κοινό μας καλό είναι η ομάδα. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα και θέλουμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Ολοι θέλουμε να βοηθήσουμε και τον εαυτό μας και τον προπονητή για να έχουμε καλύτερες εμφανίσεις και αποτελέσματα».

Για το ότι είναι η πρώτη φορά που ζει αντίστοιχη κατάσταση όσο είναι στον Παναθηναϊκό: «Είναι η πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό που ζω αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν. Είναι μέρος του προγράμματος, είναι μια νέα εμπειρία. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα».

Για το παιχνίδι με την Εφές: «Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να παρουσιαστούμε σε ένα παιχνίδι που έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα το κάθε παιχνίδι είναι μεγάλης σημασίας και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη μέσα στην Εφές. Σαφώς παίζουμε εκτός έδρας με μια ομάδα που είναι πιο κάτω από εμάς. Είναι δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα στην Ευρωλίγκα και θα πάμε εκεί για τη νίκη. Ολες οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι καλές και αν δεν παρουσιάζεσαι όπως πρέπει, χάνεις, όπως εμείς από τη Λαμποράλ. Αυτή η ήττα μας πόνεσε, μας έφερε πολύ πίσω».

Για την αποτίμηση της εποχής Πεδουλάκη: «Ο κόουτς ανέλαβε σε μια περίοδο όπου ο Παναθηναϊκός με τον κ. Ομπράντοβιτς είχε κατακτήσει τα πάντα. Σαφώς το εγχείρημα ήταν δύσκολο, αλλά σαφώς είναι συν για τον κ. Πεδουλάκη πως είχε το σθένος και την αποφασιστικότητα να πάρει την ομάδα και να την οδηγήσει. Είχαμε καλά αποτελέσματα, κατακτήσαμε το νταμπλ, είχαμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρωλίγκα. Τον ευχαριστούμε πολύ, ζήσαμε όμορφες στιγμές, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να συνεχίσουμε διαφορετικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα