Banshee

Ας μιλήσουμε για την πιο υποτιμημένη σειρά της Αμερικανικής τηλεόρασης.

To Banshee δεν παίζει στο HBO αλλά στο "φτωχό" αδερφάκι του το Cinemax, δεν έχει πανάκριβη παραγωγή και διάσημο καστ , δε θα γίνει ποτέ τόσο γνωστό ώστε να έχει εκατομμύρια viewers και (μάλλον)δε θα γίνει μόδα. Έχει όμως φανατικό κοινό γιατί είναι τίμιο. Και βρώμικο. Και sexy.

O Αlan Ball (Six Feet Under, True Blood) πρότεινε την ιδέα για το Banshee στο ΗΒΟ που την απέρριψε , οπότε

την πάσαρε στο Cinemax που δεν είχε λόγο να αρνηθεί μιας και δεν είχε τίποτα αξιόλογο στο πρόγραμμά του. Αυτό ήταν . Από στόμα σε στόμα όσοι ασχολούνται με την αμερικάνικη τηλεόραση είχαν καλά λόγια να πουν για αυτή την σειρά.

Στην φανταστική κωμόπολη του Banshee στην Pennsylvania ένας κατάδικος που μόλις αποφυλακίστηκε μετά από 15 χρόνια, εκμεταλεύεται τις συγκυρίες και παίρνει τη θέση του πρόσφατα διορισμένου - και πρόσφατα δολοφονημένου - νέου σερίφη της πόλης Lucas Hood. Εκεί ζει η πρώην ερωμένη του και συνεργάτης στις παρανομίες ,Carrie( Ivana Milicevic, πόσο όμορφη?) , τώρα πια παντρεμένη με δύο παιδιά και νέα ταυτότητα. Βλέπετε η τελευταία τους δουλειά , η κλοπή διαμαντιών από τον Ουκρανό εγκληματία Rabbit που τυγχάνει και πατέρας της, δεν πήγε καλά και τώρα πρέπει να κρύβεται για να μην την βρει. Ο Antonny Star , άγνωστος πιο πριν, σε ένα ρόλο που του ταιριάζει άψογα , μονίμως αγριεμένος , έτοιμος για φασαρία. Βγαίνει από την φυλακή και δεν ξέρουμε τίποτα γιαυτόν και όπως εξελίσσεται η σειρά δε μας νοιάζει. Ούτε καν το πραγματικό όνομά του.

Επειδή crime drama χωρίς το ντόπιο εγκληματία δε γίνεται ,στο Banshee κουμάντο κάνει ο Kai Proctor , ιδιοκτήτης εργοστασίου κρέατος, έμπορος ναρκωτικών , όπλων και γυναικών. Πρώην μέλος της τοπικής κοινότητας των Amish, μιας θρησκευτικής οργάνωσης που ζει μακριά από την τεχνολογία και τον υπόλοιπο κόσμο, επέλεξε να αποκοπεί από τις ρίζες του και να γίνει crime lord. Και λες και δεν ήταν αρκετά τρομακτική η φάτσα του Δανού Ulrich Thomsen , o χαρακτήρας του είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών για να σπάει στο ξύλο όποιον του χαλάει τα σχέδια και συνοδεύεται πάντα από τον περίεργο , ψυχοπαθή βοηθό του, ο οποίος φοράει παπιγιόν και creepy στρόγγυλα γυαλιά.

Ο νέος σερίφης από την πρώτη στιγμή στο Banshee έχει πολύ δουλειά. Βρίσκει τον μεγάλο του έρωτα, πρέπει να κρύβεται από τους μπράβους του Rabbit που έχουν βγει στο κυνήγι του και ο Proctor δεν τον αφήνει σε ησυχία. Και για να μην κρυβόμαστε, βασικά αυτό που κάνει είναι να γαμάει(θα επανέλθω) και να δέρνει. Η σειρά έχει πολύ ξύλο. Φαντάσου μια ταινία με τον Jason Statham. Ε ,πιο πολύ. Ξύλο αληθινό, άψογα χορογραφημένο, βρώμικο , με πολύ αίμα, δόντια να κυλάνε στο πάτωμα, χωρίς κανόνες. Αλλά όχι ξύλο για το ξύλο. Πάντα υπάρχει λόγος που ξεκινάει μια φασαρία για να καταλήξει κάπως έτσι.

Ο Hood μπορεί να μη γεμίζει το μάτι αρχικά αλλά τα βάζει με τύπους σαν αυτόν και βγαίνει νικητής. Με μώλωπες,αλλά νικητής.

Και αφού βγει νικητής, κάνει σεξ. Πολύ σεξ. Με την Milicevic, την barwoman στο μπαρ που συχνάζει, τη γυναίκα ενός κακοποιού που σκότωσε, την βοηθό του. Οι σκηνές σεξ της σειράς ακολουθούν το "ρεαλισμό" των σκηνών που πέφτει ξύλο. Ας πούμε στο πρώτο πενάλεπτο γνωρίζουμε την Milicevic κάπως έτσι.

Και γενκά η Σέρβα δεν έχει πρόβλημα να δείξει το σώμα της.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη Lili Simmons . To 22χρονο μοντέλο με την καταπληκτική ομοιότητα στην Kate Moss παίζει την Rebecca , μέλος της κοινότητας των Amish που τα βράδια ζει.....έξαλλα και δυστυχώς είναι ανηψιά του Kai Proctor. Η Lily λοιπόν στο Banshee κυκλοφορεί με εσώρουχα ή κάνει σεξ.

Όχι ,μπράβο.

*ανοίγω παρένθεση* Όταν ακούω Έλληνα ηθοποιό να μιλάει για καριέρα στο εξωτερικό γελάω μέχρι δακρύων. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν στο πρώτο επεισόδιο αντίκρυσα αυτό.

Τον θυμόμουν ότι είναι Έλληνας, ότι τον λένε Χρίστο Βασιλόπουλο και ότι έπαιζε σε κάτι ελληνικά σίριαλ που δεν έβλεπα ποτέ. Και αυτός ο τύπος παίζει στο Banshee τον Ουκρανό μπράβο που έχει βγάλει στο κυνήγι των πρωταγωνιστών ο Rabbit για να πάρει τα διαμάντια του πίσω. Και όχι τίποτε άλλο, του πάει κιόλας, από την προφορά το στήσιμο, το ύφος. Όχι μπράβο του μάγκα που πήγε στην Αμερική και αφού έπαιξε και σε κάτι σοφτ πορνό πρώτα έφτασε να έχει ρόλο σε σειρά και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς. *κλέινω παρένθεση*

Το σουρεαλιστικό σκηνικό του Banshee συμπληρώνεται από τον Job ,φίλο του σερίφη από τα παλιά , ειδικό στους υπολογιστές, που για κάποιο άγνωστο λόγο ντύνεται με γυναικεία ρούχα(!!!!) , μία φυλή ινδιάνων που μένει στην περιοχή και έχουν καζίνο, πληρωμένους δολοφόνους, ντόπιους μικροκακοποιούς και μην ξεχνάμε ότι ο τύπος τώρα πια είναι ο νόμος, αλλά δεν λειτουργεί με πρωτόκολλα, αστυνομικές αναφορές και τέτοιες τυπικότητες.

Η σειρά έπαιξε δειλά δειλά πέρυσι την πρώτη σεζόν και μεθαύριο ολοκληρώνει την δεύτερη με συνολικά δέκα επεισόδια/σεζόν , ενώ ανανέωσε και για τρίτη. Το θετικό είναι ότι εξελίσσεται δε μένει στο "σεξ και ξύλο" και η δεύτερη ήταν καλύτερη από την πρώτη. Είναι b movie , αλλά γαμάτο. Δές το .

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Basket Blog