Μπράιαντ Ντάνστον στο Basketblog.gr: «Προσηλωμένοι στο πλάνο μας»!

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με 1-1 στο Φάληρο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτό, ωστόσο, που δίνει σε αυτήν την νίκη ξεχωριστή σημασία είναι ο τρόπος με την οποία επετεύχθη. Οι «Ερυθρόλευκοι», από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο πήραν διψήφια διαφορά στο παιχνίδι, την οποία προοδευτικά αύξαναν, για να την φτάσουν κοντά στους 30 πόντους. Το εμφατικό 89-64 δίνει ιδιαίτερη ψυχολογική «ώθηση» για το επόμενο ματς στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όπου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα προσπαθήσει να κάνει

το πολυπόθητο «μπρέικ», ώστε να έχει αυτή το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Μπράιαντ Ντάνστον μίλησε στο basketblog.gr για το ματς, τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή η ευρεία επικράτηση, αλλά και για το ματς της Πέμπτης.

Μπράιαντ, ένα εξαιρετικό βράδυ για την ομάδα σου, καθώς νικήσατε τον «αιώνιο» αντίπαλό σας με 25 πόντους. Φαίνεται, τουλάχιστον, ένα «όνειρο» η αποψινή βραδιά.

Δεν νομίζω πως ήταν «όνειρο» και το αποδείξαμε. Μπήκαμε επιθετικά στο παιχνίδι και στην άμυνα και στην επίθεση και γίναμε εξαρχής το «αφεντικό». Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν τα κατάφερε τελικά, καθώς δεν του το επιτρέψαμε.

Σε σχεδόν κάθε σας επίθεση είχατε ελεύθερο παίκτη στις γωνίες ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο έξω από τη γραμμή των 6.75 για σουτ. Αυτό συνέβη κυρίως χάρη στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχατε ή στην κακή άμυνα που είχε ο Παναθηναϊκός απόψε;

Ένας συνδυασμός και των δύο ταυτόχρονα. Προσπαθήσαμε απέναντι σε μία όχι και τόσο καλή άμυνα απόψε να κινήσουμε σωστά την μπάλα με ακριβείς πάσες και καλό pick‘n’ roll, ψάχνοντας πάντα να εκμεταλλευτούμε ενδεχόμενο ελεύθερο παίκτη στη weakside. Όλο αυτό λειτούργησε πολύ καλά και μας έδωσε σημαντικές λύσεις.

Ειδικά τα pick‘n’ rollπου σου έδωσαν σκορ, μιας και το αναφέρεις, βοήθησαν ουσιαστικά την ομάδα σου.

Όντως, αλλά εδώ παίζουν σπουδαίο ρόλο οι παίκτες που με βοηθούν με το να μου δίνουν αυτά τα καλάθια. Από εκεί ξεκινούσε το καλό μας pick‘n’ rollγια να καταλήξω να σκοράρω.

Πλέον πάτε στο Ο.Α.Κ.Α. για το τρίτο ματς της σειράς των τελικών. Η σημερινή σας νίκη, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αυτή επιτεύχθηκε, αποτελεί ένα ψυχολογικό «αβαντάζ» για εσάς;

Σίγουρα. Με το αποτέλεσμα αυτό έχουμε αποκτήσει πολλή αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος την Πέμπτη, οπότε οφείλουμε να επικεντρωθούμε στο πλάνο μας και να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όσα κάναμε τώρα. Έτσι, θα έχουμε αυξημένες πιθανότητες να κερδίσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα