Το ΣΕΦ, το ΟΑΚΑ , το ...περπάτημα και τα απαρατήρητα...!

Πάει και το δεύτερο ντέρμπι. Τι είδαμε; Μονοκούκι για να είμαστε και σε εκλογική χροιά , Ολυμπιακό ψήφισαν οι αγωνιζόμενοι. Από την αρχή των τελικών έχω ξεκαθαρίσει κάτι . Ο Παναθηναϊκός λόγω σχεδιασμού και συνθηκών (34 ο Διαμαντίδης και το ξέχασαν στην αρχή της σεζόν ότι δεν μπορεί να είναι βιονικός ο άνθρωπος, τραυματισμός Ούκιτς που δεν έπρεπε καν να πάιζει)είναι μια ομάδα που περπατάει και δεν τρέχει...Στην περιφέρεια.

Και γι αυτό είναι και μια ταχύτητα κάτω και οι Λάσμε-Γκιστ. Και γενικά είναι μια βαριά και ηλικιωμένη ομάδα με Φώτση, Μαυροκεφαλίδη ακόμα στους ψηλούς και Κάρι κτλ. Με τον Ράιτ να τρέχεις στο 5 εναντίον 5 δεν μπορείς και δεν κολλάς και θα παίζεις με 4 στην επίθεση αφού δεν απειλεί (να σουτάρει)ούτε με ..όπλο στο κεφάλι να το σημαδεύει! Συνεπώς ο Παναθηναϊκός πάει με την πεπατημένη του πραγματικού νόμου του ΟΑΚΑ αφού δεν έχει κερδίσει ΠΟΤΕ εκεί σε τελικό ο Ολυμπιακός, με την άμυνα και ποντάρει στην έδρα και το κόμπλεξ του Ολυμπιακού. Δυο ομάδες με διαφορετική σχολή. Ο Παναθηναϊκός της τακτικής, της άμυνας και του διαβάσματος και ο Ολυμπιακός της ενέργειας, της έκρηξης, του αυτοσχεδιασμού και της μπασκετικής ελευθερίας. Τεράστιο ενδιαφέρον. Αλλά φέτος με το στοιχείο της ενέργειας με τον ΠΑΟ με τους τρεις βασικούς να είναι μεγάλοι και με τραυματισμούς στην περιφέρεια. Και μένει ο Ράιτ που τα είπαμε και ο Παππάς που είναι εκτός πλάνου. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός τρέξει έχει προβάδισμα λέγω εξ αρχής. Αλλά το θέμα είναι ότι στο ΟΑΚΑ όχι να τρέξει δεν μπορεί αλλά ούτε να περπατήσει!

Την Δευτέρα στο ΣΕΦ είχαμε περίπατο. Και συνολικά ο Ολυμπιακός κερδίζει εντυπώσεις αλλά και ο ΠΑΟ ουσία. Ο Παναθηναϊκός λέει με 1/20τρ στην έδρα μας, με 8΄στο τέλος χωρίς πόντο και χάνοντας διαφορά 16π σε κέρδισα και στο ΣΕΦ χωρίς Γκιστ (δεν μου λέει κάτι αυτό καθώς έχει βάθος και με την ιδια λογική λείπει και ο Λο από τον Ολυμπιακό)έχασα εύκολα. Αλλά θέλω να κερδίζω στην έδρα μου. Ο Ολυμπιακός λέει ότι ήμουν τραγικός στο ΟΑΚΑ και το γύρισα από -16 και αν δεν έκανα τόσα λάθη στο τέλος και δεν είχε 60% στις βολές θα κέρδιζα. Αλλά με τα αν δεν παίζεται μπάσκετ γιατί και αν ο ΠΑΟ είχε 5/20τρ μπορεί πχ να είχε πάει την διαφορά στους 25π! Οπως την πήγε ο Ολυμπιακός σήμερα με τα 13τρ αλλά βασικά με τον Πρίντεζη που χωρίς τον Γκιστ χτύπησε στο 4. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι αν τρέξει μπορεί να σπάσει την έδρα. Τι παθαίνει ομως στο ΟΑΚΑ έιναι μια δική του άγνωστη ιστορία... Και αν ξεπεράσει το σύνδρομο και κάνει το παιχνίδι του είναι επίσης μια άλλη ιστορία. Άγνωστο. Αλλά αν πάει πάλι φοβισμένος και παίξει σε σεταρισμένο παιχνίδι αλιμονό του με τον ΠΑΟ να είναι μανούλα σε αυτά. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του βέβαια δύσκολα θα βρει ενέργεια. Αλλά στο ΟΑΚΑ παίρνει δύναμη. Όμως και αυτός είναι μπερδεμένος. Σαν να έχει αλλάξει ο Αλβέρτης υπερβολικά τον τρόπο επίθεσης. Δεν ψάχνει το τρίποντο αλλά ειδικά εκτός έδρας πως θα χτυπήσεις μέσα στην ρακέτα χωρίς κλασικό 5αρι και με τον 34αρη φέτος Διαμαντίδη που πέρσι έκανε ήρωα τον Λάσμε που γι αυτό έχει πέσει φέτος; Ο Παναθηναϊκός πήγε να αλλάξει πολλά και γρήγορα και χάνει την χημεία του και τον τρόπο του και παίζει με την φωτιά χωρίς να έχει πόδια και ενέργεια στην περιφέρεια.

Τι κρατάμε από το ΣΕΦ; Ο Ολυμπιακός είχε διάρκεια και ο Παναθηναϊκός ΚΑΜΙΑ αντίδραση σε αντίθεση πχ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ . Επαιξαν όλοι από τον Μπαρτζώκα, ο Σπανούλης δεν έκανε πάλι πολλά με μια άμυνα πάνω του αλλά η μπάλα κυκλοφόρησε καλά και οι επιθέσεις και τα πλέις ήταν σωστά σχεδιασμένα. Πρίντεζης και Μάντζαρης (3τρ και 6 ασίστ) με τον δεύτερο να γυρίζει στις καλές εμφανίσεις οι κορυφαίοι. Και σταθερή αξία ο Ντάνστον ενώ ανέβηκε και ο Πέτγουει που ήταν άφαντος στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός παραμένει με άκαπνους εδώ και 2 μήνες τους Κάρι και Μπράμος και χάνει τα εύκολα σουτάκια ή τρίποντα του δεύτερου που τον κράταγαν στα νεκρά του διαστήματα. Ο Μαυροκεφαλίδης είχε 19π με 17 σουτ και αυτό δείχνει κακή ισορροπία στην επίθεση όταν ένας παίκτης των 6-7 σουτ κάνει 17! Και ο Αλβέρτης είχε ατυχείς τουλάχιστον σκέψεις όπως το να βάλει τον Γιάνκοβιτς στο 4 που δεν έπαιζε ούτε στον Πανιώνιο. Τι θα γίνει στο ΟΑΚΑ θα δούμε. Η ατμόσφαιρα καλύτερη από αλλες εποχές αλλά είχε δυναμιτάκια, κροτίδες κτλ ,επίσης όχι όπως άλλες φορές αλλά το ΟΑΚΑ ήταν πιο ήρεμο στο πρώτο ματς. Ας ελπίσουμε να συνεχίζουμε χωρίς διαιτησίες και τον ..6ο πάικτη να κάνει την εμφανισή του!

Και δύο απαρατήρητα στοιχεία. Από την αρχή της σεζόν λέω ότι το πρόβλημα του Παππά είναι ο εαυτός του. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν τον εμπιστεύεται καθόλου ο Αλβέρτης αν και θα έπρεπε να πάρει χρόνο ειδικά καθώς μόνο αυτός πχ μπορεί να κάνει ατομικές φάσεις ειδικά όταν κυνηγά η ομάδα του. Αλλο δεν είναι για βασικός όπως έλεγα αρχή της σεζόν, αλλά και άλλο δεν παίζει καθόλου. Και κάτι ακόμα . Ο Αλβέρτης σε τρία ματς σε κρίσιμα μάλιστα έχει χάσει με 25αρες-30αρες. Ενα στο ΣΕΦ τώρα και δύο στην Μόσχα. Τέτοιες άσχημες εμφανίσεις δεν είχε κάνει σε τέτοιο βαθμό ο Παναθηναϊκός. Αυτό μπορεί να μην είναι καν ευθύνη του προπονητή αλλά να βγαίνει το άσχημο κλίμα τώρα, αλλά από την άλλη μπορεί να πάιζει ρόλο ότι πήγε να αλλάξει πολλά απότομα πράματα στην ομάδα. Δεν ξέρω. Αλλά τέτοιες τόσο άσχημες εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός δεν μας είχε συνηθίσει.

Keywords
Αναζητήσεις
σεφ για περπατημα
Τυχαία Θέματα