Μπόγρης στο Basketblog.gr: «Μία νίκη με Παναθηναϊκό»!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο «Ζηρίνειο» την Νέα Κηφισιά, έκανε το 2-0 και βρίσκεται, επιτέλους, ξανά στην κορυφαία τετράδα του ελληνικού μπάσκετ. Στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, κατείχε τον πλήρη έλεγχό της, ενώ στις στιγμές όπου οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δυσκολεύτηκαν, επέδειξαν ψυχραιμία και ωριμότητα, έχοντας ζήσει και μάθει από την περσινή άσχημη εμπειρία των προημιτελικών με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου. Αυτός είναι και ένας

από τους βασικότερους λόγους που δεν κοίταξαν ποτέ πίσω στα δύο ματς με την Κηφισιά. Πλέον, έχοντας επιτύχει το στόχο της συμμετοχής στο επόμενο Eurocup, οι Θεσσαλονικείς παίζουν απέναντι στον Παναθηναϊκό, έχοντας αποβάλει οποιοδήποτε άγχος υπήρχε μέσα τους μέχρι σήμερα και θέλοντας να απολαύσουν τα επόμενα παιχνίδια απέναντι στους «Πράσινους», αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν μετά τους προσεχείς ημιτελικούς σε Ο.Α.Κ.Α. και Πυλαία. Ο Γιώργος Μπόγρης μιλάει στο basketblog.gr για τη σειρά με την Κηφισιά, χαρακτηρίζει ήδη επιτυχημένη την φετινή πορεία της ομάδας, ενώ δε λησμονεί να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά της BasketLeague ΟΠΑΠ. Ταυτόχρονα, μας απαντά σχετικά με την επικείμενη σειρά με την πρώην ομάδα του, θέτοντας μάλιστα ως (υψηλό κατά τα φαινόμενα) στόχο μία νίκη σε αυτήν.

Γιώργο, συγχαρητήρια για την πρόκριση. Μετά το περσινό «κάζο» με το Ρέθυμνο φέτος, εκτός του να κατακτήσετε ξανά το πλεονέκτημα της έδρας, καταφέρατε και να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο και να προκριθείτε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι για την ομάδα ήταν μεγάλη η περσινή αποτυχία, αν κι εγώ δε βρισκόμουν τότε σε αυτήν. Σίγουρα η επιτυχία αυτή είναι μεγάλη, καθώς από τη μία πλευρά καταφέραμε να προκριθούμε στους ημιτελικούς για δεύτερη φορά στα τελευταία 10 χρόνια, ενώ από την άλλη πετύχαμε το στόχο μας που ήταν η συμμετοχή στο επόμενο Eurocup. Πλέον θα παίξουμε χωρίς άγχος απέναντι στον Παναθηναϊκό τώρα και στο τέλος με αντίπαλο τον Πανιώνιο ή τον Ολυμπιακό και θα κοιτάξουμε να χαρούμε τα παχνίδια αυτά που θα είναι πολύ όμορφα.

Φανήκατε σήμερα να παίζετε σε μεγάλο βαθμό χωρίς άγχος απέναντι στην Κηφισιά. Μήπως έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό το γεγονός ότι είχατε εκτελέσει την υποχρέωσή σας στο πρώτο ματς;

Ναι, ισχύει κάτι τέτοιο. Στο πρώτο ματς ήμασταν πιο αγχωμένοι, καθώς ξέραμε ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να κερδίσουμε και να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό είχε φανεί κυρίως από το ότι είχαμε χάσει αρκετά ελεύθερα σουτ, όμως καταφέραμε και πήραμε το παιχνίδι. Σήμερα, γνωρίζοντας ότι, ακόμη κι αν χάναμε, η σειρά θα γύριζε στη Θεσσαλονίκη, παίξαμε με μεγαλύτερη άνεση. Ήμασταν και λίγο τυχεροί κιόλας, καθώς η Κηφισιά έχοντας αυτή το άγχος έχασε επίσης πολλά ελεύθερα σουτ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και πήραμε μία διαφορά που μας βοήθησε ουσιαστικά να κερδίσουμε το ματς. Από εκεί και πέρα, όπως είπα και νωρίτερα, είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που πετύχαμε αυτήν την νίκη. Το επίπεδο της ομάδας της Κηφισιάς, επιπλέον, κάνει ακόμη πιο σημαντική την πρόκρισή μας, καθώς πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε συναντήσει. Θεωρώ πως ο τρόπος που ο κόουτς Παπαθεοδώρου και όλη η υπόλοιπη ομάδα μας αντιμετώπισαν δείχνει πως ήταν «διαβασμένοι» καλύτερα από οποιονδήποτε φετινό μας αντίπαλο. Έχω την εντύπωση πως, χάρη στον ελληνικό κορμό που ήδη διαθέτει, αν είναι λίγο πιο εύστοχη στις επιλογές των ξένων παικτών που θα φέρει την επόμενη σεζόν, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια ακόμη στην πρώτη κατηγορία.

Πέραν του πρώτου ημιχρόνου δε θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ως κρίσιμο σημείο την φάση του επιθετικού φάουλ του Βασίλιεβιτς 1:30 λεπτό πριν το τέλος, η οποία σας έδωσε ουσιαστικά 8 βολές (6 λόγω των τεχνικών ποινών και των αποβολών σε Βασίλιεβιτς και Παπαθεοδώρου, συν τις 2 κερδισμένες με φάουλ μετά την επαναφορά του ΠΑΟΚ, όλες από τον Χαραλαμπίδη, εκ των οποίων 6 εύστοχες);

Σίγουρα ήταν ένα σημαντικό σημείο. Η Κηφισιά, έχοντας πλησιάσει στον έναν πόντο τη διαφορά (68-69 εκείνη τη στιγμή), πίεζε για να προηγηθεί. Η φάση αυτή μας έδωσε μία διαφορά που χρειαζόμασταν για να έχουμε το ξεκάθαρο προβάδισμα που χρειαζόμασταν εκείνη τη στιγμή. Βέβαια, πάλι η Κηφισιά έκανε μία αξιέπαινη απόπειρα να επιστρέψει, χάρη στους έμπειρους παίκτες που διαθέτει και που έχουν ζήσει περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις από εμάς. Τελικά, βέβαια, καταφέραμε να κερδίσουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Μήπως το τελευταίο σχόλιο που έκανες περί εμπειρίας εξηγεί το γεγονός ότι, ενώ και στα δύο παιχνίδια αρχικά κυριαρχήσατε και διαθέτατε διψήφιες διαφορές, η Κηφισιά κατάφερε να ανατρέψει σχεδόν το σκορ;

Βεβαίως και έπαιξε και αυτό ρόλο, σε συνδυασμό όμως με το γεγονός ότι ολόκληρη την χρονιά είχαμε δώσει βάση περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι. Γι’ αυτό και στα περισσότερα παιχνίδια μας, εκτός του ότι σκοράραμε πολλούς πόντους, δεχόμασταν και πολλούς ταυτόχρονα. Τώρα, πλέον, έπρεπε να παίξουμε πιο κλειστά και σε πιο χαμηλό σκορ, καθώς στα play-offsο σκληρότερος είναι αυτός που επιβιώνει. Ακολουθήσαμε αυτήν την νοοτροπία και, έτσι, επικεντρωθήκαμε αρκετά στο αμυντικό κομμάτι. Όσον αφορά τις διαφορές, όπως είπα νωρίτερα, η Κηφισιά είναι μία ομάδα με έμπειρους παίκτες και στα ματς αυτά πρέπει να περιμένεις την αντίδραση του αντιπάλου. Από εκεί κι έπειτα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που κρίνουν ένα ματς, όπως το μομέντουμ που πρέπει να έχει η ομάδα στο κατάλληλο σημείο, η τύχη που χρειάζεται όταν το ματς κρίνεται στο σουτ και πολλά άλλα στοιχεία που αποφασίζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα που βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Νομίζω πως η διαφορά μας με την Κηφισιά δεν είναι τόσο μεγάλη, ενώ θα μπορούσε αυτή η ομάδα να έχει κατακτήσει και το πλεονέκτημα έδρας, αν δεν είχε κάνει κάποια «στραβοπατήματα» στην αρχή της σεζόν ως «νεοφώτιστη».

Πλέον βρίσκεται μπροστά σας ο Παναθηναϊκός. Πρόκειται απλώς για μία ακόμη μεγάλη εμπειρία ή κοιτάτε και κάτι παραπάνω;

Πάντα αποτελεί μεγάλο κίνητρο να παίζεις με ένα μεγάλο σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός. Είναι μία πιο ποιοτική ομάδα από εμάς και σαφώς έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην Αθήνα και να δούμε αν μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό, κι έπειτα στη Θεσσαλονίκη θα κοιτάξουμε να διεκδικήσουμε μία νίκη που θα μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Ουσιαστικά μία νίκη είναι ο στόχος σας σε αυτήν τη σειρά.

Ακριβώς, και αν την καταφέρουμε θα είμαστε πολύ υπερήφανοι για την φετινή μας πορεία στο πρωτάθλημα. Ύστερα, όποιον αντίπαλο κι αν βρούμε μπροστά μας, πάλι θα παίξουμε, όπως ανέφερα νωρίτερα, χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα