Μπλατ: «Μία φάση μπορεί να κρίνει τα πάντα»

Ο Ντέβιντ Μπλατ έκανε δηλώσεις μετά την ήττα της Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 86-80 και τόνισε ότι στην ομάδα του στοίχισαν οι χαμένες βολές και ότι στο αποτέλεσμα έπαιξε ρόλο και η έλλειψη εμπειρίας. Επίσης αναφέρθηκε στην νέα Ευρωλίγκα, αλλά και στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά τι είπε:

Αρχικά: «Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε. Είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε

απόψε. Χάσαμε 11 βολές, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο σουτ, αυτό κατά την άποψή μου συνοψίζει την εικόνα του αγώνα. Σε τέτοιου είδους αγώνες, μια φάση μπορεί να κρίνει τα πάντα. Ένα καλάθι που δεν βάζεις εσύ, ένα καλάθι που βάζει ο αντίπαλος, παίζει μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα».

Για τον Κλάιμπερν: «Επαιξε 40' γιατί υπήρχε ένας απλός λόγος. Μας έλειπαν οι Χαρανγκόντι και Μοερμάν, οπότε τον χρειαζόμασταν πολύ, ήμασταν γυμνοί στο "4". Ήταν απολαυστικός. Μακάρι να μπορούσε να παίξει σε κάθε παιχνίδι για 40'». Για την ομάδα του: «Χωρίς αμφιβολία, η έλλειψη εμπειρίας έγκειται στο γεγονός πως είμαστε μια νέα ομάδα, που έκανε μεγάλες αλλαγές το καλοκαίρι. Κι αυτό είναι ένας παράγοντας του παιχνιδιού. Από την άλλη, κερδίσαμε τρία παιχνίδια εκτός έδρας συν αυτό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όχι στη φυσική μας έδρα, οπότε παρά την έλλειψη εμπειρίας είμαστε σε θέση να κερδίζουμε μεγάλα παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει απόψε. Ενδεχομένως η εμπειρία να σχετίζεται με το αποψινό αποτέλεσμα». Για την νέα Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ: «Στο ξεκίνημα της σεζόν, τα παιχνίδια είναι πιο έντονα, έχουν μεγαλύτερη σημασία και αξία απ ότι πριν. Άλλη σημαντική διαφορά είναι ο χρόνος (48 λεπτά έναντι 40), έχεις πιο πολλές ευκαιρίες να δοκιμάσεις πράγματα, να κάνεις αλλαγές και δοκιμές. Στα 40' της Euroleague κάθε φάση έχει μεγαλύτερη αξία. Πλέον στην Euroleague κάθε παιχνίδι είναι αμφίρροπο, κρίνεται στο τέλος. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές γιατί είναι πολύ υψηλού επιπέδου η ποιότητα των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση». Για τις διαφορές της Μακάμπι και της Νταρουσάφακα: «Η μεγάλη διαφορά είναι πως η Μακάμπι έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση. Αυτό προσπαθούμε να χτίσουμε στην Νταρουσάφακα. Αυτό έχουμε βάλει ως βασικό στόχο, να χτίσουμε αυτό το προφίλ, αυτή την παράδοση, την ιστορία. Όλα ξεκινούν από κάπου. Χρειάζεται χρόνος όμως για να το κάνεις αυτό».
Keywords
Τυχαία Θέματα