Μπαρτζώκας: «Να μείνουμε στην κορυφή»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (18/10, 21:30) στο κλειστό του ΣΕΦ τη Μάλαγα, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στη διοργάνωση». Οι Πειραιώτες καλούνται να ξεχάσουν το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό και να αφοσιωθούν στον θεσμό που κατέκτησαν το τρόπαιο τα δύο τελευταία χρόνια. Ο Έλληνας τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης τόνισε αρχικά για τον αγώνα με αντίπαλο

την ισπανική ομάδα:

«Καλησπέρα σας. Καλώς ήρθατε στη σημερινή μέρα και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάει ο θεσμός και ο Ολυμπιακός ξεκινάει ως Πρωταθλητής Ευρώπης για 2η συνεχόμενη χρονιά. Στόχος μας είναι να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο, να τρέξουμε αυτόν τον μαραθώνιο και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Θα ήταν τεράστιο λάθος να οριοθετήσουμε στόχους από τώρα. Είναι πολλά τα παιχνίδια και τα ταξίδια. Θα υπάρξουν νίκες και ήττες, ανά περιόδους θα παίζουμε καλά και θα υπάρχει και περίοδος που δεν θα παίζουμε καλά.

Στόχος μας θα είναι να μείνουμε ζωντανοί σε περιόδους που τα αποτελέσματα θα είναι δύσκολα ή θα έχουμε πολλούς τραυματισμούς. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να μείνουμε ψηλά. Ξεκινάμε φέτος χωρίς να είμαστε έτοιμοι, κάτι που ισχύει για όλες τις ομάδες. Κάποιες δεν είχαν πολλές απουσίες λόγω των διεθνών παικτών, μία από αυτές μπορεί να είναι η Γαλατά που την είδα χθες. Η Γαλατά μου άρεσε πολύ, κέρδισε εύκολα την Εφές για το τουρκικό πρωτάθλημα και τη Σιένα. Βλέποντας αυτές τις ομάδες είναι εύκολο να καταλάβουν κάποιοι πως υπάρχουν δυνατές ομάδες στην Ευρωλίγκα και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Όταν έγινε η κλήρωση όλοι έλεγαν πως ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο, αλλά οι Μπάγερν Μάλαγα, Γαλατά δείχνουν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν καλές ομάδες με βαθύ ρόστερ και δεν θα υπάρξει εύκολο ματς. Δεν είμαστε έτοιμοι, θα ήταν παράλογο να ήμασταν έτοιμοι τώρα. Θέλουμε να βάλουμε κάποια πράγματα σε σωστές βάσεις. Οι τραυματισμοί μας έχουν επηρεάσει αρκετά. Ο Μπέγκιτς δεν θα παίξει αύριο. Με τον Παναθηναϊκό έπαιξε με ένεση και για πολύ λίγο. Οι ενοχλήσεις στη μέση δεν έχουν υποχωρήσει.

Ο Λο είναι 50-50 και ελπίζουμε να είναι καλύτερα ο Σπανούλης, ο οποίος είχε το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε και την ίωση, όπως και τον Παπαπέτρου. Θέλουμε να έχουμε όσους πιο υγιείς παίκτες γίνεται. Η Μαλαγα παίζει τελείως διαφορετικά σε σχέση με τον Παναθηναϊκό πιέζει πάρα πολύ με παγίδες, τρέχει στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να παίξουμε τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με Παναθηναϊκό, αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Η Μάλαγα έχει ένα γεμάτο ρόστερ που αποτελείται από παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα.

Ο προπονητής είναι ο ίδιος που είχε η Ζαλγκίρις πέρυσι που είχαμε χάσει στην αρχή. Οι ομάδες του Πλάθα είναι έτοιμες από νωρίς με ομαδικότητα και ενέργεια με φιλοδοξίες. Κλασική ισπανική ομάδα με οργάνωση. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σωματικά και πνευματικά. Περιμένουμε την υποστήριξη από τους φιλάθλους μας. Είναι δύσκολο για την εποχή αλλά αξίζουμε την υποστήριξη. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη έστω και με έναν πόντο. Στη συνέχεια πρέπει να βελτιωθούμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Χρειάζεται προσοχή η πρεμιέρα κρύβει εκπλήξεις. Να δούμε πως θα ανταποκριθούμε, υπάρχει μία αμφιβολία για το τι θα περιμένεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα