Άρης - Πανιώνιος 75-66

Ισοφάρισε τη σειρά ο Άρης, ο οποίος κέρδισε τον Πανιώνιο εντός έδρας με 75-66, χάρη στον εξαιρετικό Δημήτρη Βεργίνη και πλέον τα πάντα θα κριθούν στον τρίτο και τελευταίο αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο τον αγώνα, εκτός από ένα μικρό διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο και δίκαια έφτασαν στην επικράτηση. Ο Έλληνας πλέι μέικερ των "κιτρίνων" σημείωσε 15 πόντους με 3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 9/10 βολές, μοίρασε 3 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα και κέρδισε

7 φάουλ σε 17 λεπτά αγώνα, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Άρη. Ξεχώρισε ο Γιάνκοβιτς από τους φιλοξενούμενους με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο πρώτο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 7-4 χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Γιάνκοβιτς. Ο Τσιάρας με δύο συνεχόμενα καλάθια έκανε το 8-7 για τον Άρη, ενώ ο Μιχάλης Πελεκάνος έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα του (10-7). Τέσσερις σερί πόντοι του Δημήτρη Βεργίνη έδωσαν αέρα 8 πόντων στους κίτρινους, με τον Πανιώνιο να έχει εγκλωβιστεί στην καλή άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Πέιν με βολές πέτυχε δύο πόντους για την ομάδα του, κάνοντας το 17-11, αλλά ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και με ακόμα δύο πόντους του Βεργίνη έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο πόντων (24-13), διαφορά με την οποία έκλεισε και το πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο, η εικόνα άλλαξε άρδην, με τον Πανιώνιο να βρίσκει ρυθμό μέσα από την άμυνά του και να παίρνει λύσεις επιθετικά από τον εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο Μπατή, ο οποίος είχε 11 πόντους με 4/4 δίποντα και 1/2 τρίποντα. Ο Πανιώνιος πλησίασε στο καλάθι μετά από αρκετή ώρα με καλάθι του Έλληνα πλέι μέικερ (26-24), αλλά ο Μιχάλης Πελεκάνος στην επόμενη φάση έκανε το 28-24. Ο Γιάνκοβιτς με τρίποντο ήταν αυτός, που μείωσε στον πόντο, κάνοντας το 33-32, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Τα πολλά λάθη των κιτρίνων (9) στο πρώτο ημίχρονο κι η αστοχία από το τρίποντο (1/8) ήταν οι κυριότεροι λόγοι, που ο Πανιώνιος κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα, κλείνοντας το ημίχρονο πίσω στο σκορ με τη μικρότερη δυνατή διαφορά. Ο Μπατής έκανε εξαιρετική δουλειά κι οργανωτικά για την ομάδα του Σφαιρόπουλο, με τον Μπίλι Κις να έχει αγωνιστεί μόλις τρία λεπτά. Οι Βεργίνης, Πελεκάνος και Τσιάρας ήταν αυτοί, που τράβηξαν επιθετικά την ομάδα του Άρη.

Ο Τσιάρας συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο και στο τρίτο δεκάλεπτο, κάνοντας το 36-34, ενώ ο Άρης βρήκες λύσεις μέσα στη ρακέτα κι από τον Κώστα Χαρίση, οποίος με δύο συνεχόμενα καλάθια έκανε το 40-38. Το καλάθι του Μιχάλη Πελεκάνου έδωσε ξανά στους γηπεδούχους ένα προβάδισμα 7 πόντων (47-40). Ο Πέιν μείωσε σε 47-43, αλλά ο Δημήτρης Βεργίνης με το πρώτο του τρίποντο στον αγώνα έκανε το 40-43.

Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τον Άρη να προηγείται 9 πόντους (54-45), όντας καλύτερος από τον αντίπαλό του κι έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Δημήτρη Βεργίνη, ο οποίος είχε ήδη 12 πόντους, 2 ασσίστ , 2 κλεψίματα και 5 κερδισμένα φάουλ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, δύο τρίποντα από τους Κις και Γιάνκοβιτς έφεραν τη διαφορά στους πέντε πόντους (60-55), ενώ ο Μπόγρης με κάρφωμα διαμόρφωσε το 60-57 τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα, αναγκάζοντας τον Βαγγέλη Αγγέλου να καλέσει τάιμ άουτ.

O πολύ καλός Μούρτος με καλάθι και φάουλ έδωσε προσωρινά ανάσα στους γηπεδούχους, κάνοντας το 63-57, αλλά ο Μπατής απάντησε με τρίποντο στην επόμενη φάση. Ο Γιάνκοβιτς έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον αγώνα, αστοχώντας σε σουτ από τα 6,75μ κι ο Καραποστόλου με μία βολή έκανε το 64-60. Ο Κις αστόχησε σε ακόμα ένα τρίποντο κι οι κίτρινοι έφτασαν δίκαια στην ισοφάριση της σειράς.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 33-32, 54-45, 75-66.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 10 (2), Χαντ, Πελεκάνος 13, Τσιάρας 10, Ασημακόπουλος 2, Καραποστόλου 4, Χαρίσις 11, Μποχωρίδης Λ., Σαρικόπουλος, Μούρτος 8, Βεργίνις 15, Δήμας.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 8, Πέιν 6, Αθηναίου 5, Κιζ 5 (1), Μίλμπουρν 3 (1), Αθανασούλας, Μπατής 14 (2), Γιάνκοβιτς 14 (2), Καββαδάς 3, Παππάς 8, Αγραβάνης, Μπούκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα