Αποτελείωσε τη Μπαρτσελόνα η Μπασκόνια!

Την ανωτερότητα της απέναντι στη Μπαρτσελόνα έδειξε η Μπασκόνια, η οποία πέρασε σαν σίφουνας από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» με 79-93, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στο 12-8. Από την άλλη η ομάδα του Μπαρτζώκα έπεσε στο 8-12, κάτι που δυσκόλεψε εξαιρετικά τις ελπίδες που έχει για να προκριθεί στα Playoffs της Ευρωλίγκας.

Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Λάρκιν (18π, 5ασ, 4κλ), Χάνγκα (14π, 7 ριμπ), Μπάντινγκερ (15π) και Τιγί (13π). Όσον αφορά τους ηττημένους, κορυφαίος ήταν ο Αλέξανδρος

Βεζένκοφ με 14 πόντους (4/5 εντός πεδιάς και 4/5 βολές), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Φανεράνι (11π, 6 ριμπ) και Ράις (15π).

Αξίζει να σημειώσουμε πως η νέα ήττα των Καταλανών, έκανε τους φιλάθλους της ομάδας να ακολουθήσουν την γνωστή ισπανική τακτική, δηλαδή να βγάλουν λευκά μαντήλια, μια κίνηση που είχε αποδέκτη τον Γιώργο Μπαρτζώκα και σηματοδοτούσε τηνανάγκη απομάκρυνσης του.

Το φιλμ

Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα με τον Ντόελμαν να ευστοχεί για τρεις, ένα λεπτό από την έναρξη του αγώνα. Μετά από αυτό το τρίποντο όμως οι Καταλανοί αδυνατούσαν να βρουν λύσεις επιθετικά, μένοντας χωρίς σκορ για τα επόμενα τρία λεπτά. Αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπασκόνια, η οποία έτρεξε ένα φοβερό σερί 0-11, με τον Λάρκιν να σκοράρει με τρίποντη βόμβα για το 3-11. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν ένα ασφαλές προβάδισμα και να κρατάνε τη διαφορά στους 7 (9-16) με νέο καλάθι του Λάρκιν στο 7΄. Κάπου εκεί η ομάδα του Μπαρτζώκα άρχισε να ξυπνάει, βελτιώθηκε και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ισοφαρίζοντας με τις δύο εύστοχες βολές του Ντόελμαν στο 9΄ (18-18). Το τελευταίο καλάθι του δεκαλέπτου σημειώθηκε από τον Φαβεράνι που μείωσε σε 20-21.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με το τρίποντο του Κόπονεν στο 12΄, με το ταμπλό να γράφει 23-21. Παρόλα αυτά οι Βάσκοι απάντησαν γρήγορα, παίρνοντας ξανά την πρωτοκαθεδρία, χάρη στο καλάθι του Τιγί (27-29) ένα λεπτό μετά. Το σύνολο του Αλόνσο ανέβασε στροφές στα μέσα του δεκαλέπτου και με 6 συνεχόμενους πόντους του Λάρκιν, πήγε τη διαφορά ξανά στους 7 πόντους (33-40). Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε γρήγορα και με ένα δικό της σερί 7-0, έφερε για άλλη μια φορά το ματς στα ίσα με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να ζεσταίνεται και να βάζει 7 αναπάντητους πόντους (40-40). Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αλόνσο κάλεσε εσπευσμένα time out. Η επιλογή του τεχνικού της Μπασκόνια λειτούργησε ευεργετικά για τους παίκτες του, οι οποίοι βγήκαν αλλαγμένοι προς το καλύτερο στο παρκέ, βάζοντας 10 πόντους σε διάστημα 2,5 λεπτών και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +10 (43-53), χάρη στο τρίποντο του Χάνγκα (είχε 3/4 μέχρι εκείνη τη στιγμή).

Η Μπασκόνια συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, τρέχοντας ένα σερί 0-7 (43-60) στο 22΄ με το γκολ-φάουλ του Μπάντινγκερ, κάτι που έδειξε πως ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η Μπαρτσελόνα έδειξε ανήμπορη να ξεπεράσει το σοκ, με τους Βάσκους να το εκμεταλλεύονται, πηγαίνοντας τη διαφορά στο +20 (50-70), με τον Μπάντινγκερ να σκοράρει εκ νέου στο 26΄. Η ομάδα του Μπαρτζώκα φάνηκε πως έριξε λευκή πετσέτα στο ματς, αφού δεν μπορούσε με μειώσει με τίποτα, με τη Μπασκόνια να πηγαίνει το προβάδισμα της στους 25 (55-80), χάρη στον Τιγί. Τελικά το σκορ του δεκαλέπτου ήταν 63-83, με τον Έρισκον να ευστοχεί σε τρίποντο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού το σύνολο του Αλόνσο είχε βάλει το νερό στο αυλάκι και έκανε ότι ήθελε μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», με τον Τιγί να κρατάει το προβάδισμα της ομάδας του σε επίπεδα 20 πόντων (67-87) στο 35΄. Η Μπάρτσα αδυνατούσε να επανέλθει στο ματς, αφού η Μπασκόνια διαχειριζόταν εύκολα το σκορ, φτάνοντας τελικά σε μια ξεκούραστη νίκη με 79-93 και ανεβαίνοντας παράλληλα στο 12-8 στον όμιλο τη Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-53, 63-83, 79-93

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα με κλικ εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα