Απόλλων - Πανελευσινιακός 68-65

"Ζωντανή" στο κυνήγι της 6ης θέσης, προκειμένου να αποφύγει τις θέσεις 7 και 8 που ρίχνει στα πλέι οφ πάνω σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα έκανε ο Απόλλων που επικράτησε του Πανελευσινιακού με 68-65. Οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Γκραντ (16 πόντους), Αργυρόπουλο (21 πόντους) και ΜακΚόλουμ (15 πόντους), οι οποίοι ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με ένα σερί 7-0 παίρνοντας το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η απάντηση της ομάδας της Πάτρας όμως

ήταν άμεση, καθώς δεν άργησε πολύ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (14-14), ενώ στη συνέχεια κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα. Οι Γκραντ, Αργυρόπουλος και ΜακΚόλουμ ήταν οι μοναδικοί που σκόραραν για την ομάδα τους στα πρώτα 9 λεπτά του δεκαλέπτου το οποίο ολοκληρώθηκε με 24-18 υπέρ των γηπεδούχων. Στη συνέχεια η άμυνα του Πανελευσινιακού δυνάμωσε και οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους. Ο Γκίμπσον ήταν καλός επιθετικά, ενώ οι παίκτες του Νίκου Βετούλα… κόλλησαν στην επίθεση με αποτέλεσμα ο σύλλογος από την Ελευσίνα να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα, προηγούμενος στο σκορ με 39-34, πραγματοποιώντας ένα σερί 13-0.

Όσους πόντους σημείωσε σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, ο Απόλλων τους πέτυχε στα τέσσερα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού, πραγματοποιώντας ένα δικό του σερί 10-0 απέναντι στο συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα. Έτσι η ομάδα της Πάτρας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να επιστρέψουν και πάλι στο παιχνίδι, ωστόσο να μην μπορούν. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα Πατρών να προηγείται με 52-48. Στην τελευταία περίοδο όσο και αν προσπάθησαν οι Γκίμπσον και Εζιούκου για την Ελευσίνα δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση. Οι γηπεδούχοι κράτησαν μέχρι το τέλος το προβάδισμα και κατάφεραν να πάρουν τους δύο βαθμούς της νίκης με 68-65.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 34-39, 52-48, 68-65.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 15, Αργυρόπουλος 21 (2), Γκραντ 16 (2), Λιανός, Έρτσεγκ, Πέτροβιτς 8 (2), Λυμπέρης, Κλάιμπερ 5 (1), Ζαφείρης, Τέρνερ 1, Κρόλο 2.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 6, Παπανικολόπουλος 8 (2), Παπανικολάου, Δημάκος, Γκίμπσον 14, Μαγκουνής 6 (1), Λιακόπουλος 4, Τσιάκος 5 (1), Αβραμίδης 2, Εζιούκου 20.

Keywords
Τυχαία Θέματα