"Απέραντο φρενοκομείο"

Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η ΕΟΚ. Ή για να δανειστούμε τη ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή είμαστε "απέραντο φρενοκομείο". Ζήσαμε το καταπληκτικό, φουτουριστικό, και βάλτε ό,τι άλλο σας αρέσει: Ο Τάκης Τσαγκρώνης να πηγαίνει στα Τρίκαλα με το κύπελλο ανά χείρας και να μην γίνεται απονομή στην Κηφισιά! Και, βέβαια, τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Στην Κηφισιά θα έβγαινε (ούτως ή άλλως) πρωταθλητής.

Άρα, ήταν λογικό να υπάρχει το κύπελλο. Υπήρχαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων, η ατμόσφαιρα ήταν γιορταστική, οπότε θα μπορούσε να γίνει απονομή και στον φιλοξενούμενο Φιλαθλητικό (καλά, για την Κηφισιά δεν το συζητάμε).

Ακόμα, όμως, κι αν υποθέσουμε ότι θα υπήρχε… πρόβλημα από την εξέδρα, μπορούσαν οι παράγοντες της ομοσπονδίας να πάρουν μαζί τους το τρόπαιο του πρωταθλητή και ανάλογα με την εξέλιξη να αποφάσιζαν αν θα έκαναν την απονομή.

Δεν γίνονται αυτά είπατε; Μα, τότε πώς βρέθηκε τρόπαιο στον "Τάφο του Ινδού", στον τελικό του Παναθηναϊκού με το Ελληνικό στις γυναίκες; Ήξεραν το αποτέλεσμα; Προφανώς, όχι. Είχαν μαζί τους το κύπελλο κι αν νικούσε το Ελληνικό, απλά θα το κρατούσαν στο… αυτοκίνητο και θα περίμεναν τον επόμενο τελικό.

Αυτά όσον αφορά στην απονομή που ΔΕΝ έγινε. Πάμε σε αυτή που βιάστηκε να κάνει ο Τσαγκρώνης. Και πριν πάμε στο δια ταύτα να σημειώσουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ: Πήρε "κούπα" ο δεύτερος και δεν έχει πάρει ο πρωταθλητής! ΜΟΝΟ η ΕΟΚ κάνει τέτοια κόλπα.

Στην ουσία τώρα: Εκκρεμεί, καλώς ή κακώς (ΚΑΚΩΣ, ΚΑΚΙΣΤΑ) μια ένσταση της Κηφισιάς για το κύρος του αγώνα με τα Τρίκαλα. Κάποιος έχει την ευθύνη να αποφασίσει και αν η απόφαση είναι σε βάρος της θεσσαλικής ομάδας, η άνοδός της είναι υπό… διαπραγμάτευση.

Όταν, όμως, ο ίδιος ο Τσαγκρώνης, εκπροσωπώντας την ΕΟΚ, πηγαίνει και κάνει απονομή, τί μπορεί να αλλάξει, τί μπορεί να πει αυτός που έχει την ευθύνη για να "δικάσει" την ένσταση; Αν αντίστοιχη παρέμβαση είχε γίνει από την κυβέρνηση στην πολιτική δικαιοσύνη, θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν.

Ο κ. Τσαγκρώνης για άλλη μια φορά εξέθεσε την ομοσπονδία και μας δικαίωσε για τον ισχυρισμό μας περί "Γερασμένης και διαλυμένης ΕΟΚ".

Keywords
Τυχαία Θέματα