Απέλυσε Ίβκοβιτς η Εφές!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Αναντολού Εφές αποτελεί ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά την ήττα (69-73) στο ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε.

Στο ντέρμπι κορυφής της 26ης αγωνιστικής η Εφές γνώρισε την ήττα με 69-73 από την Φενέρμπαχτσε, βλέποντας την απόστασή της από τη δεύτερη Φενέρ ουσιαστικά να εκμηδενίζεται (21-6 η Εφές, 20-6 η Φενέρ). Μάλιστα, το αποτέλεσμα αυτό ήταν η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" μιας αποτυχημένης σεζόν.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς απέτυχε να οδηγήσει την ομάδα του στο Final Four

της Ευρωλίγκας, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό ήδη από το Top-16, ενώ ακόμα και στην Τουρκία, βλέπει την πρωτοκαθεδρία της να απειλείται σοβαρά.

Έτσι, λοιπόν, η διοίκηση της Εφές αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον "Ντούντα", προσπαθώντας να φέρει ένα ευεγερτικό σοκ στις τάξεις της ομάδας, καθώς ο μόνος στόχος που απομένει πλέον προς διεκδίκηση είναι το πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Ίβκοβιτς, ο 72χρονος προπονητής, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, αντέδρασε έντονα στην απόφαση αυτή, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον πρόεδρο της ομάδας. «Ο πρόεδρος μου είπε μέσω του Αλπέρ Γιλμάζ ότι αν δεν νικήσεις τη Φενέρ, θα απολυθείς. Στην διάρκεια της φετινής σεζόν, ο πρόεδρος της ομάδας μου έλεγε "Κόουτς, συγχαρητήρια. Έχασες από μία ομάδα με μικρότερο μπάτζετ από εμάς". Έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά για να αντιληφθεί την κατάσταση ο πρόεδρος, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια!», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε: «Κύριε Πρόεδρε,ο καθένας μπορεί να με κριτικάρει, όμως εσείς ξεπεράσατε τα όρια με την συμπεριφορά σας». Τέλος, καθήκοντα πρώτου προπονητή μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν ανέλαβε πλέον ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ίβκοβιτς, Αχμέτ Τσακί.
Keywords
Τυχαία Θέματα