Τουρκία: Γλίτωσε το «έμφραγμα» η Φενέρ

Μπορεί να είναι ένα προβάδισμά της που έμοιαζε ακλόνητο, να «εξανεμίζεται» σχεδόν από τη μία εκ των «αιωνίων» της αντιπάλων, αλλά η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος, με 73-69 απέναντι στην Αναντολού Εφές. Στη «μάχη» των κουμπάρων, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κέρδισε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για ακόμη μια φορά στην φετινή σεζόν, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος που μάλλον θα έχει η ομάδα του, είναι η δεύτερη θέση, αφού μπορεί να έφτασε σε διαφορά δύο πόντων με ματς λιγότερο από την Εφές, αλλά το γεγονός, ότι δεν κάλυψε τη διαφορά από τον

πρώτο μεταξύ τους αγώνα, την «πληγώνει» σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στην κορυφή.

Η Φενέρ μάλιστα, φαινόταν ότι θα ξεπεράσει το -18 από το 85-67 της αναμέτρησης του πρώτου γύρου, όταν στο 23ο λεπτό η διαφορά είχε φτάσει στους 20 πόντους και η ίδια έδειχνε να κυριαρχεί απόλυτα (52-32). Μερικές ενέργειες των Σάριτς και Οσμάν, έδωσαν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους, προκειμένου να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους. Όταν προστέθηκε και ο Μπράουν στην «εξίσωση», η Εφές έφτασε πολύ κοντά στην ολική επαναφορά, μειώνοντας σε διαφορά τριπόντου, με κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά να απομένουν (66-63). Σοβαρό της «πλήγμα» αποτέλεσαν τα πέντε ομαδικά φάουλ που ξόδεψε γρήγορα, με αποτέλεσμα η Φενέρ να διατηρήσει το προβάδισμά της από τη γραμμή των βολών, όπου και οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι.

Πρώτοι σκόρερ των νικητών, ήταν οι Πέρο Άντιτς και Μπόμπι Ντίξον με 15 πόντους έκαστος, με τον Κώστα Σλούκα να προσθέτει 12 και να έχει κάνει «θραύση» στο δημιουργικό κομμάτι. Οι 19 πόντοι του Ντάριο Σάριτς με 9 ριμπάουντ, καθώς οι 11 πόντοι του Μπράουν μαζί με τους 10 του Οσμάν, δεν έφταναν στην Εφές για την ανατροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα