Ανοιχτός ο δρόμος για μετάλλιο...!

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την κλήρωση της Εθνικής Ελλάδος για το Ευρωμπάσκετ...

Παίζουν μπάσκετ οι κληρώσεις;Παίζουν ρόλο; Αποφασίζουν για την πορεία των ομάδων; Και ναι και όχι. Η αλήθεια είναι πάντα στην μέση ή διπλής ανάγνωσης όπως λέμε. Συνεπώς εγώ λέω ότι μια καλή κλήρωση δεν επαρκεί για μια καλή πορεία ,ούτε μια κακή κλήρωση αποτελεί εκ του άνευ αποκλεισμό από τα σχέδια σου. Από την άλλη πλευρά σαφώς μια καλή κλήρωση σου ανοίγει τον δρόμο αρκεί να μην νομίσεις ότι αυτός είναι στρωμένος με ροδοπέταλα...

Συνεπώς για να μπούμε στο ...ψητό η κλήρωση της Εθνικής μας ομάδα για το Ευρωμπάσκετ του 2015 με τις πολλές καινοτομίες (σε 4 χώρες, τελική φάση σε ποδοσφαιρικό γήπεδο!, χωρίς δεύτερους ομίλους αλλά με χιαστί από τους "16")είναι πολύ καλή. Κλήρωση, ορισμός, όπως θέλει το λέει κανείς αν και επίσημα είχαμε κλήρωση αλλά φάνηκε στα γκρουπ να πέφτουν όλοι οι γείτονες μαζί (με εξαίρεση την Ρωσία που δεν την..πάει κανείς στο γκρουπ των Λετονών και την Σερβία που αυτό έλλειπε να έπαιζε στο Ζάγκρεμπ ...!). Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει με την σοβαρότητά της την είσοδο της στην οκτάδα και μετά παίζει μια ζαριά όπως με τους Σέρβους στο Μουντομπάσκετ για να μπει στα μετάλλια.

Ο όμιλος της Ελλάδας είναι όμιλος πρωτιάς ή δυάδας. Βασικά περνάνε 4 και δεν θέλουμε την 4η θέση για να μην πέσουμε πάνω στην Λιθουανία που είναι ακλόνητο φαβορί στον πανεύκολο όμιλο της Ρίγας. Η Κροατία που την κερδίσαμε στην Ισπανία το καλοκαίρι είναι καλή ομάδα, θα έχει την έδρα, αλλά είναι και σοφτ και ασταθής. Και μια πλήρης Ελλάδα μπορεί να την κερδίσει εκεί μέσα στο γνωστό μας και αγαπημένο(αργυρό το 1989 γαρ) Ζάγκρεμπ.... Η Σλοβενία σε φάση ανανέωσης είναι μια καλή ομάδα που επίσης δεν τρομάζει όμως. Η καλή Ελλάδα κερδίζει και τους δύο, η κακή χάνει και από τους δύο. Απλά πράματα. Τα Σκόπια δεν έχουν καμία σχέση με το 2011 αλλά θα έχουν κόσμο. Ο Μακάλεμπ μεγάλωσε, ο Άντιτς το ίδιο και έχει και το ΝΒΑ, οι άλλοι γέρασαν. Μέτρια ομάδα και είδαμε πως κατέρρευσε στο 2013. Πάνε οι εποχές του μπαμ του 2011 στην Λιθουανία. Η Ολλανδία γυρίζει μετά από 25 χρόνια και της φτάνει καθώς δεν υπάρχουν Σμιτ(ΝΒΑ)..... Και η Γεωργία είναι μια δουλεμένη ομάδα με προπονητή Αμερικανοθρεμένο και με παίκτες που παίζουν και στην Ευρωλίγκα και με ΝΒΑερς . Και θέλει προσοχή. Επαναλαμβάνω όμως όλα είναι στην ..διακριτική ευχέρεια της Ελλάδας μας που θα έχει εύκολη διασταύρωση,πάει οκτάδα και μετά ότι κάτσει από τα άλλα γκρουπ...

Το θέμα είναι πως θα είμαστε εμείς και γιατί να μην είμαστε αισιόδοξοι; Η Ελλάδα έχει προπονητή πλέον, καλό και εξελίξιμο και αγαπητό στους παίκτες (Κατσικάρης) και καλό επιτελείο δίπλα του. Καλό κλίμα. Ο Σπανούλης γυρίζει. Ο Καλάθης θα είναι καλύτερος από πριν, ο Αντετοκούμπο και ο Παπανικολάου λόγω ΝΒΑ το ίδιο. Έχουμε ένα θέμα στο σέντερ. Μπορεί να έρθουν όμως νέα -παλιά πρόσωπα. Ο Κουφός το σκέφτεται να έρθει αν τον θέλουν όπως είπε πρόσφατα σε συνέντευξη στον Καλκαβούρα στο www.gazzeta.gr. Ο Κατσικάρης δεν φάνηκε αν και ενοχλημένος από πέρσι να του έχει κλείσει εντελώς την πόρτα και άρα μπορεί να υπάρξει επαφή. Ο Σχορτσιανίτης έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες. Και έτσι μπορεί να λύσουμε το πρόβλημα κάπως στο σέντερ που πλέον είναι το μεγάλο μας...θέμα καθώς γεμίσαμε τρομερά φόργουορντ. Και αυτή η ομάδα σωστά δουλεμένη είναι για μετάλλιο καθαρά και ξάστερα.

*Παγώνει με τις πολιτικές εξελίξεις ο νέος αθλητικός νόμος. Για καλό καθώς ήταν για να αποσυρθεί ολόκληρος με τα λάθη που είχε..
*Χαμός με το ΑΣΕΑΔ και τον ΕΣΑΚΕ σε σχέση με το ματς του Άρης-ΠΑΟΚ. Είπαμε το θέμα θα έχει συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις και τα μπλα μπλα μπλα απ όλους , ο ΕΣΑΚΕ είπε να γίνει το ματς από την αρχή και άντε πάλι αντιδράσεις ,σκέψεις, ψάξιμο για τους νόμους κτλ... Κοινώς μια τρέλα για ένα ματς που κακώς διακόπηκε ειδικά με τα όσα γίνονται στην Ελλάδα και άντε τώρα να βγάλεις την ...φωτιά και να γυρίσει η ηρεμία.... Μαγική χώρα, τα έχουμε πει άλλωστε τόσες φορές..

Keywords
Τυχαία Θέματα