Και το όνομα αυτού Σταύρος Δήμας!

13:47 9/12/2014 - Πηγή: Bam

Ο πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σταύρος Δήμας είναι ο «εκλεκτός» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. «Μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιλέξαμε την καλύτερη υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας» είπε

σε σύντομη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το μεσημέρι της Τρίτης. "Καταψηφίζουμε πάμε για εκλογές" απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Την επόμενη Τετάρτη, 17 του μηνός, θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε αυτήν, όπως και στη δεύτερη έξι μέρες μετά (23/12), απαιτούνται 200 ψήφοι, ενώ στην τρίτη και πλέον καθοριστική της 29ης Δεκεμβρίου, 180.

Αρνητικά στην προοπτική αδιεξόδου της προεδρικής εκλογής και πρόωρης προσφυγής, τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη, στις κάλπες, αντιδρά την Τρίτη το Χρηματιστήριο. Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε μεγάλη πτώση σε ποσοστό 9,39% !

«Όχι» είπε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού κατά της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά με την οποία απορρίφθηκε η χορήγηση άδειας παρακολούθησης των μαθημάτων, στο ΤΕΙ Αθήνας. «Είτε δίνεται -άμεσα- λύση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, είτε αρχίζει και απεργία δίψας», προειδοποίησε ο συνήγορός του ΓΦραγκίσκος Ραγκούσης, μέσω του ΑΝΤ1.

Από το Α' νεκροταφείο της Αθήνας (2 μ.μ.) η κηδεία του κορυφαίου πεζογράφου Μένη Κουμανταρέα. Στραγγαλισμό με τα χέρια (!) έδειξε το πόρισμα των ιατροδικαστών ως αιτία θανάτου του συγγραφέα.

Έκθεση για τις μεθόδους βασανιστηρίων που μεταχειρίστηκε η CIA μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αναμένεται να δώσει την Τρίτη στη δημοσιότητα η αμερικανική Γερουσία, παρά τη δυσαρέσκεια των Ρεπουμπλικανών που προειδοποιούν για βίαιες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχερός παραμένει σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βελτιωμένος ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα