Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της Δάφνης Δαφνίου, χωρίς άδεια το «Χρ.Αγγουράκης»

Αναβλήθηκε η αναμέτρηση της πρεμιέρας της Δάφνης Δαφνίου με τον Άρη Πετρούπολης, με το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής «Χρ. Αγγουράκης» να μην παίρνει την σχετική άδεια. Μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του «www.247press.com.gr» και τους κίνδυνους που γεννιούνται για τη νεοφώτιστη ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Σας ενημερώνουμε πως λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου του ΓΣ Δάφνης Δαφνίου,

ο αγώνας ΓΣ Δάφνη Δαφνίου-ΑΟ Άρης Πετρούπολης για την 1η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών της 9/10/2016 και ώρας 17.00, αναβάλλεται.

Ακολουθεί το αναλυτικό ρεπορτάζ:

Όλη η πόλη καμάρωσε την τελευταία διετία την φανταστική πορεία της ιστορικής Δάφνης Δαφνίου, που από τα “αλώνια” της Β΄ΕΣΚΑ ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Οι άνθρωποι του συλλόγου, επένδυσαν ατελείωτο χρόνο, κόπο και χρήμα για να φτιάξουν μία ομάδα πρότυπο, που θα διαφημίζει την πόλη μας σε εθνικό επίπεδο, καθώς είναι ο μόνος σύλλογος του Χαϊδαρίου που αγωνίζεται φέτος σε εθνικό πρωτάθλημα. Και ενώ όλα ήταν έτοιμα λοιπόν για την πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής, με τη Δάφνη βάση προγράμματος να πρέπει να υποδεχθεί τον Άρη Πετρούπολης την Κυριακή, με τον φίλαθλο κόσμο της πόλης να είναι έτοιμος να γεμίσει το “Χρ. Αγγουράκης”, το… νέο “έσκασε” σήμερα το πρωί! Το “Χρ. Αγγουράκης” δεν έχει άδεια λειτουργίας, επομένως, η Δάφνη δεν μπορεί να αγωνιστεί για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στην έδρα της!

Πέρυσι ξήλωσαν την εξέδρα για να πάρει άδεια το “Χρ. Αγγουράκης”!

Οι άνθρωποι του συλλόγου έμειναν όπως ήταν φυσικό εμβρόντητοι, καθώς είχαν τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, όχι μόνο από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά και προ μηνός, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία και τη χρήση του γηπέδου και ότι η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στη Γ΄Εθνική στο γήπεδό της. Από το πρωί, μόλις μαθεύτηκαν τα νέα, στους ανθρώπους του συλλόγου επικράτησε συναγερμός, καθώς οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, όχι μόνο δεν γνώριζαν τίποτε, αλλά και δεν είχαν κάνει όπως φάνηκε τις απαιτούμενες ενέργειες για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του κλειστού. Και όλα αυτά, όταν μόλις πέρυσι, οι άνθρωποι του δήμου, ξήλωσαν την εξέδρα 500 θέσεων, με πρόσχημα την έκδοση άδειας λειτουργίας!

Οι άνθρωποι της Δάφνης, αμέσως μετά από αυτή την εξέλιξη, προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τη χρήση του 2ου κλειστού, δίπλα στο δημαρχείο, όμως το συγκεκριμένο γυμναστήριο έχει άδεια λειτουργίας μόνο για αγώνες βόλλεϊ εθνικού επιπέδου. Σε ότι αφορά το άθλημα του μπάσκετ, μπορούν να διεξαχθούν εκεί μόνο αγώνες επιπέδου ΕΣΚΑ, όχι εθνικών κατηγοριών, όπως ενημέρωσε ο διοικητής του Α.Τ. Χαϊδαρίου.

Όπως ίσως δεν γνωρίζει ο κόσμος, την έγκριση για να διεξαχθεί μία αθλητική αναμέτρηση σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, την δίνει η ΕΛ.Α.Σ. σε όλα τα γήπεδα της χώρας. Ο διοικητής λοιπόν του οικείου Α.Τ. εφόσον δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας του “Χρ. Αγγουράκης” ή του 2ου Κλειστού Γυμναστηρίου και αφού ενημέρωσε τον αθλητικό εισαγγελέα για την εξέλιξη αυτή, δεν έδωσε την έγκρισή του να διαξαχθεί αθλητική αναμέτρηση εθνικής κατηγορίας σε μή αδειοδοτημένη αθλητική εγκατάσταση της πόλης.

Κίνδυνος μηδενισμού της Δάφνης

Οι διοικούντες το σύλλογο λοιπόν, ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου, ώστε να μη μηδενιστεί η ομάδα, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό πρωταθλημάτων της ΕΟΚ ο γηπεδούχος είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε προκύπτει στο γήπεδο που έχει δηλωθεί ως έδρα του. Το ενδεχόμενο και μόνο της ήττας άνευ αγώνος με 0-20 και ο εξευτελισμός τους σωματείου και της πόλης σε εθνικό επίπεδο ήταν προ των πυλών.

Ευτυχώς, μετά από συνεχείς επαφές λοιπόν της διοίκησης του συλλόγου με την ΕΟΚ, αναβλήθηκε τελικά το παιχνίδι, χωρίς προς το παρόν να κινδυνεύσει η Δάφνη (αυτή την αγωνιστική) με μηδενισμό. Τι θα γίνει στη συνέχεια ουδείς γνωρίζει, καθώς εδώ και 2,5 χρόνια η δημοτική αρχή συνεχίζει να μην έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την έκδοση άδειας λειτουργίας στις μεγαλύτερες αθλητικές εγκατάστασεις της πόλης. Για την ιστορία, οι μόνες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν άδεια λειτουργίας, είναι το κολυμβητήριο (όπου οι άνθρωποι της Α.Ε.Χ. προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες) και το 2ο Κλειστό για αγώνες βόλλεϊ (όπου οι διοικούντες του Θριάμβου, προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες όταν η ομάδα ανέβηκε στην Α2 πριν δύο χρόνια).

Τι θα γίνει στη συνέχεια;

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο προγραμματισμός της ιστορικής Δάφνης, που οι φίλοι της ανυπομονούσαν να την δούνε μετά από 20 χρόνια περίπου να αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία, τινάζεται στον αέρα. Η Δάφνη είναι μία ομάδα που κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμό, οι διοικούντες το σύλλογο έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα, ενώ και φέτος η ομάδα είχε πρωταγωνιστικούς στόχους. Είναι άγνωστο αν ο δήμος στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας θα προλάβει να εκδώσει άδεια λειτουργίας, ειδικά από τη στιγμή που δεν το έχει κάνει εδώ και 2,5 χρόνια.

Να θυμίσουμε στους φίλους του αθλητισμού της πόλης μας, ότι ούτε το “Τ. Χαραλαμπίδης” έχει άδεια λειτουργίας και είναι πολύ πιθανό (με Χαϊδάρι και Θρίαμβο να έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους φέτος) του χρόνου αν κάποια ομάδα της πόλης ανέβει κατηγορία, να έχουμε τα ίδια προβλήματα και εκεί.

Επίσημη αντίδραση από τη διοίκηση της Δάφνης ακόμα δεν υπάρχει, όμως το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι άνθρωποι του συλλόγου είναι έξω φρενών με τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα λάμβαναν διαβεβαιώσεις από τα πλέον επίσημα χείλη, ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ο σύλλογος να “ξεσπιτωθεί” και να αγωνίζεται σε διπλανούς δήμους. Το ρεπορτάζ τρέχει και θα ενημερώνουμε τους φίλους του συλλόγου για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα