Ανάλυση Τετάρτης

ΟΥΝΙΞ - ΟΥΛΜ

Το 3ο παιχνίδι των προκριματικών της ευρωλίγκα στο Καντού. Η Ουνίξ Καζάν από την Ρωσία έχει κάνει μεγάλη επένδυση και φέτος για να μπει στους ομίλους που είχε μια πολύ καλή παρουσία πέρσι και θα είναι μεγάλη αποτυχία αν δεν πάρει την πρόκριση.

Στον πάγκο της ανέλαβε ο Άτσο Πέτροβιτς, ο Σέρβος που ήταν και παλαιότερα, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και είναι μάλλον ιδιόρρυθμος. Πήρε από την Ελλάδα και τον ΠΑΟ

τους Καϊμακόγλου και Βουγιούκα και ακόμα τους Έντσον από Μπαρτσελόνα, Μπάνιτς από Μπιλμπάο και τον έμπειρο πλέι μέικερ Τσάτμαν.

Έφυγαν Νάχμπαρ, Γκριρ, Ντόμερκαντ. Μπορεί να έχει ένα πρόβλημα στην περιφέρεια (Τσάτμαν - Λιντέι) που είναι ασταθής και με παίκτες μεγάλους σε ηλικία αλλά γενικά έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ και ειδικά στο 3-5 είναι πολύ δυνατή. Πάντως θέλει μια προσοχή καθώς δεν ξέρουμε αν ο καθένας βρήκε τον ρόλο του και ίσως δεν έχει ισορροπία κοντών ψηλών.

Η γερμανική Ουλμ είναι πρωτάρα φυσικά στην διοργάνωση και ήταν η μεγάλη έκπληξη πέρσι στην μπουντεσλίγκα καθώς έφτασε στον τελικό έχοντας κάνει όμως μεγάλη επένδυση και φτιάχνοντας και νέο γήπεδο έχοντας ρίξει πολύ χρήμα. Ενισχύθηκε καθώς πήρε τον έμπειρο σκόρερ Άλεν Ρέι (Ορτέζ) και τον καλό Γερμανό Σβέτχελμ (Μπάγερν). Δεν είχε σημαντικές απώλειες με εξαίρεση τον πρώτο της σκόρερ Σουάν που αποχώρησε. Καλή ομάδα αλλά έχει απειρία και φυσικά δεν έχει βάθος για τέτοια ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ουνίξ κερδίζει εύκολα αλλά θέλει προσοχή με τις διαφορές καθώς οι Γερμανοί είναι μαχητές και δεν έχουν κακή ομάδα. Με τους 9,5π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ πάμε προς τον άσο απλά.

ΛΕ ΜΑΝ - ΝΤΟΝΕΤΣΚ

Το  4ο παιχνίδι των προκριματικών της ευρωλίγκα στο Καντού. Η Λε Μαν έχει εμπειρία από την ευρωλίγκα αλλά τα τελευταία χρόνια είναι σε διαρκή πτώση και δεν περιμένει φυσικά πρόκριση. Φέτος πάντως έκανε καλές κινήσεις και θέλει να πάρει τίτλο φέτος στην Γαλλία.

Έμεινε στον πάγκο ο Τζάκσον, πήρε τον έμπειρο Ελ Αμίν στο πόιντ και ακόμα τους Πέπε Σι (Γκραβελίν), Λονγκ (Σιαουλάι) και κράτησε τον κορμό της αφού έφυγαν οι Μπράιαντ (Σολέ), Ρότσεστι (Κάχα Λαμποράλ), Σόμερβιλ (Νανσί). Θέλει πάντως χρόνο να δέσει και δεν περιμένουμε μεγάλες διαφορές από πέρσι. Λογικά και φέτος αφού έχει τον ίδιο προπονητή, θα έχει διακυμάνσεις μέσα στο παιχνίδι της.

Η ουκρανική Ντόνετσκ έχει κάνει επένδυση και θέλει να διεκδικήσει την πρόκριση. Στον πάγκο της πήρε τον νεαρό Σέρβο Βλάντα Γιοβάνοβιτς που είναι "παιδί" του Βουγιόσεβιτς και ήταν πέρσι στην Παρτίζαν. Θιασώτης της πειθαρχίας και της άμυνας ο νέος της τεχνικός.

Καλές κινήσεις καθώς πήρε τον  εξαιρετικό πόιντ γκαρντ Ντορόν Πέρκινς και τους έμπειρους Ντορ Φίσερ (σέντερ, Μπιλμπάο), Σονγκάιλα (Βαγιαδολίδ). Ακόμα τον φόργουορντ Ιβάνοφ από την Ισπανία, τον Σκοπιανό περιφερειακό Στογιανόφσκι και έχει κρατήσει τον Κάρι και μερικούς Oυκρανούς διεθνείς. Έφυγαν Αβντάλοβιτς, Λι, Κράτσοφ. Θα έχει πολύ καλή ομάδα και μπορεί να κάνει ζημιές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι εδώ αλλά δίνουμε μικρό προβάδισμα στην Ντόνετσκ που έχει

Keywords
Τυχαία Θέματα