Μόνο στην Ελλάδα…

Αντί να σχολιάσω την επικαιρότητα αναφορικά στο πρωτάθλημα της Α1 του μπάσκετ θα μπορούσα να επαναφέρω, να κάνω copy/paste όπως λέμε στην... κομπιουτερίστικη γλώσσα, παλαιότερων σχολίων από το 2011, το 2010, το 2009 κ.ο.κ.
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Οσα χρόνια και αν περάσουν, όσο και αν αλλάζουν τα δεδομένα στις ομάδες/εταιρείες και τη λίγκα, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτό το σαθρό και άρρωστο σκηνικό που οι ίδιες οι ομάδες έχουν χτίσει, στηρίξει και θρέψει όλα τα προηγούμενα (πολλά) χρόνια.

Εχουμε φτάσει πλέον στο σημείο που τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση.

Σε μία εβδομάδα (υποτίθεται πως) ξεκινάει το πρωτάθλημα στο οποίο η κλήρωση έγινε μία εβδομάδα πριν, πέντε ομάδες πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής μέσα στην τελευταία εβδομάδα και δύο θα πάρουν τρία εικοσιτετράωρα πριν το πρώτο τζάμπολ. Που γίνονται αλλού όλα αυτά; Πουθενά. Μόνο στην Ελλάδα.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων παραμένουν στον αέρα αφού η περιβόητη ΕΡΤ που όλο το καλοκαίρι βρισκόταν στη δείνη των εκλογών και της αλλαγής κυβέρνησης και τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει για μία ακόμη φορά πεδίο βολέματος οικείων, σιγά μην ασχοληθεί με το μπάσκετ. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Δεν την υποχρεώνει κανείς να το κάνει όπως υποχρεούνται οι εκατομμύρια καταναλωτές της ΔΕΗ να πληρώνουν (παράνομα και αντισυνταγματικά) εδώ και δεκαετίες το ειδικό τέλος. Που γίνονται αλλού όλα αυτά; Πουθενά. Μόνο στην Ελλάδα.

Διαβάζω από χθες τις... κραυγές απόγνωσης παραγόντων των ομάδων/εταιρειών μπροστά στην προοπτική να πάρουν λιγότερα χρήματα από αυτά που υπολόγιζαν από την τηλεόραση. Κάτι που θα σημάνει την ολοκληρωτική τους καταστροφή όχι γιατί δεν θα έχουν να πληρώσουν τις φετινές υποχρεώσεις τους αλλά γιατί πολύ απλά στις περισσότερες από τις μισές ομάδες της Α1 το 50% έως το 100% των προσδοκόμενων εσόδων τους είναι εκχωρημένα σε πιστωτές ενός, δύο, τριών, ακόμη και πέντε χρόνων πίσω...

Φωνάζουν λοιπόν, απειλούν με λοκ-άουτ στο πρωτάθλημα (σε όποιον έχει ασθενή μνήμη θυμίζω ότι τα ίδια ακριβώς είχαν γίνει και πέρυσι και πρόπερσι) αν δεν πάρουν τα χρήματα που θέλουν και που, κατά την προσωπική μου άποψη, δικαιούνται. Ναι μεν η λίγκα εδώ και δέκα χρόνια στάθηκε ανίκανη να κυνηγήσει μία συμφωνία της προκοπής με κάποιο ιδιωτικό κανάλι ώστε να μην εξαρτάται από την... κρατική επιχορήγηση, όμως και στην κρατική τηλεόραση ξέρουν να "σκορπούν" αλλού χρήματα αφήνοντας στην απ’ έξω ή στο περιθώριο το μπάσκετ πετώντας συνήθως ένα ξεροκόματο.

Δεν είναι τωρινό φαινόμενο ότι οι δύο "μεγάλοι" Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοιτάνε την πάρτη τους (και καλά κάνουν, σε τελική ανάλυση) όσον αφορά στα οικονομικά αφού οι άλλες ομάδες τους έδωσαν το "δικαίωμα" και το "πεδίο δράσης" να το κάνουν. Αφού οι ίδιοι οι αιώνιοι δεν ενοούν να καταλάβουν πως δεν μπορούν να παίζουν μόνοι τους στο πρωτάθλημα και βλέπουν τις υπόλοιπες ομάδες εδώ και πολλά χρόνια να "ανέχονται" να δρουν μόνοι τους, καλά κάνουν.

Φωνάζουν λοιπόν ο ΕΣΑΚΕ, οι ομάδες, οι φίλαθλ

Keywords
Τυχαία Θέματα