"Ανακάτεψε την τράπουλα" η Μπασκόνια με νίκη στο νήμα επί της ΤΣΣΚΑ

Σε ένα ματς που θα έκρινε πολλά βαθμολογικά η ΤΣΣΚΑ (19-6) ταξίδεψε στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει την ανεβασμένη και δυναμική Μπασκόνια (14-11). Νίκη στο νήμα πανηγύρισε η Μπασκόνια με τον Χάνγκα να πραγματοποιεί συγκλονιστική εμφάνιση πετυχαίνοντας 15 πόντους, και τους Τεόντοσιτς, Ντε Κολό να πασχίζουν μόνοι τους να πάρουν την νίκη για την "ρωσική αρκούδα". Αλλάζουν δραματικά τα δεδομένα για την

8άδα με την σημερινή νίκη των Ισπανών να ανακατεύει και άλλο την τράπουλα!

"Φιλμ αγώνα"

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες και νευρικές για να εφαρμόσουν τα πλάνα των προπονητών τους. Χαμηλό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με την "ρωσική αρκούδα" να μην παίρνει λύσεις και σκορ από το υπόλοιπο ρόστερ πλην των δύο περιφερειακών "πύργων" Ντε Κολό - Τεόντοσιτς που μπήκαν ορεξάτοι και κράτησαν την ΤΣΣΚΑ 4 πόντους πίσω. Αντιθέτως η Μπασκόνια είχε πλουραλισμό στο παιχνίδι της και πιο καθαρό μυαλό με τους Μπάντιγκερ και Βόιγκτμαν να ξεκινούν καλά. Όλα άλλαξαν όμως στις αρχές της 2ης περιόδου με την ΤΣΣΚΑ να σκοράρει ακατάπαυστα από το τρίποντο τρέχοντας ένα σερί 12-4. Οι Τιλί και Χάνγκα έδωσαν λύσεις από μεριά Μπασκόνιας, αλλά η Ισπανική ομάδα δεν εκμεταλεύτηκε την αστοχία του Τεόντοσιτς και τα λάθη των Ρώσων ώστε να πάρει ένα ευρύ προβάδισμα, με τον Ντε Κολό να παίρνει ξανά το όπλο του και να βομβαρδίζει από παντού, φτάνοντας τους 11 πόντους. Σκορ ημιχρόνου 34-33 με το παιχνίδι να είναι απόλυτα ισορροπημένο.

Το τέμπο και ο ρυθμός ανέβηκαν κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Τιλί να μην αστοχεί (5/5 προσπ.) και τον Χάνγκα να ανεβάζει και άλλο την διαφορά φτάνοντάς την στους 8 πόντους. Ο Τεόντοσιτς συνέχιζε να σκοράρει από τα 6.75 αλλά η Μπασκόνια κράταγε σταθερά το πάνω χέρι στο παιχνίδι έστω και με μικρή διαφορά. Ο ρυθμός που βρήκε στα τέλη της τρίτης περιόδου η Ισπανική ομάδα, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους. Ο Σίτο Αλόνσο κατάφερε "να βάλει όλους τους παίκτες στο παιχνίδι" αλλάζοντας το μομέντουμ, σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ που περιορίστηκε κυρίως στους δύο πυλώνες της περιφέρειας. Ο Χάνγκα "μίλησε" στα κρίσιμα σημεία, όταν η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, φτάνοντας τους 15 πόντους. Ο Ντε Κολό έμεινε αβοήθητος στο τέλος, προσπαθώντας να πάρει μόνος του το παιχνίδι, μη καταφέρνοντας να διασπάσει την πολυπρόσωπη Μπασκόνια. Ο Τεόντοσιτς προσπαθησε να βάλει "φωτιά" στο ματς δευτερόλεπτα πριν την λήξη, αλλά ο Αλόνσο διαχειρίστηκε σωστά τις τελευταίες κινήσεις της ομάδας του, με τον Λάρκιν να σκοράρει και να χαρίζει την νίκη στην Μπασκόνια αφού ο Σέρβος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ οδηγήθηκε σε λάθος στην τελευταία επίθεση. Τελικό σκορ 79-78.

Δεκάλεπτα

18-14, 16-19, 27-21, 18-24

Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 12(1), Βόιγκτμαν 10, Χάνγκα 15(1), Μπλάζιτς 7(1), Ντιόπ 3, Τιλί 11, Σενγκέλια 9, Μπάντιγκερ 10.

TΣΣΚΑ (Iτούδης): Ντε Κολό 22(2), Τεόντοσιτς 19(5), Όγκουστιν 6, Φριτζόν 3(1), Τζάκσον 2, Βοροντσέβιτς 7(1), Χίγκινς 2, Χριάπα 6(1), Κουρμπάνοβ 2, Χάινς 9.

Keywords
Τυχαία Θέματα