Αμείωτη η αγωνία για τη 2η θέση

Όσο πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος τόσο κορυφώνεται η αγωνία στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2. Ειδικότερα για την προνομιούχο δεύτερη θέση γίνεται μεγάλη "μάχη" με έξι ομάδες να την διεκδικούν, άλλες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες πιθανότητες. Μεγάλο λοιπόν το ενδιαφέρον και στην αυριανή (Σάββατο 28/3) 21η αγωνιστική, όπου ξεχωρίζει η συνάντηση του Πειραιά, ενώ υψίστης σημασίας ματς γίνονται και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αν και βρισκόμαστε έξι αγωνιστικές πριν το τέλος, δεν υπάρχει

ούτε για... δείγμα, αδιάφορο ματς. Αναλυτικά:

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Κατάμεστο αναμένεται το κλειστό του Κερατσινίου, στο οποίο ο Εθνικός υποδέχεται τον δεύτερο της βαθμολογίας Αρκαδικό. Οι Πειραιώτες θα έχουν μετά από αρκετό καιρό την συμπαράσταση των πολυάριθμων φίλων τους (εξέτισαν την τιμωρία της έδρας τους) και έχουν μεγάλο κίνητρο για τη νίκη. Αφ' ενός για να αυξήσουν τις πιθανότητες διεκδίκησης του δεύτερου εισιτηρίου που οδηγεί στην Α1 και αφ' ετέρου για λόγους... πρεστίζ, μιας και θέλουν να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς για την βαριά ήττα του πρώτου γύρου με 79-60. Για τον Αρκαδικό είναι ακόμη μεγαλύτερης σημασίας ο αγώνας, αφού η ομάδα της Τρίπολης θέλει να κρατηθεί πάση θυσία μόνη, στη προνομιούχο δεύτερη θέση. Μετά την ήττα από τη Καβάλα δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες απώλειες για τους Αρκάδες, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι αν περάσουν νικηφόρα από τον Πειραιά θα έχουν κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την άνοδο. Εξαιρετικά αμφίβολη από πλευράς Εθνικού η συμμετοχή του τραυματία Ψυλέα, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να παραταχθούν πλήρης.

ΑΕΤΟΣ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Στο κλειστό του Στρέφη κοντράρονται δύο ομάδες με διαφορετικούς βαθμολογικούς προσανατολισμούς που θέλουν όμως με την ίδια "δίψα" τη νίκη. Ο Αετός υποδέχεται τη Δόξα Λευκάδας, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν για βαθμούς στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν να κρατηθούν στη κατηγορία. Πλήρης η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα, θα στηριχθεί στην έδρα της, στην οποία όταν αγωνίζεται είναι ικανή να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Δόξα μετά από δύο σερί επιτυχίες θέλει να τριτώσει τις νίκες της και να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της ανόδου, ειδικά αν χάσει ο δεύτερος Αρκαδικός. Οι νησιώτες θα στηριχθούν στους έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες που διαθέτουν, με την αστάθεια όμως - ειδικά στα εκτός έδρας ματς - να τους χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ: "Μάχη" χωρίς... αύριο στη Βέροια, όπου ο Φίλιππος κοντράρεται με το Λαύριο. Για τους γηπεδούχους είναι το σημαντικότερο μέχρι στιγμής παιχνίδι τους, καθώς έχουν περάσει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και σε περίπτωση νέας ήττας (μετράνε ήδη τέσσερις συνεχόμενες), τα πράγματα σχετικά με την παραμονή στην Α2 θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Με το ίδιο πάθος όμως θα διεκδικήσει τη νίκη και το Λαύριο, που προέρχεται από δύο άσκημα αποτελέσματα και έχει χάσει έδαφος για την δεύτερη θέση. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών (Γιαννακόπουλος - Ψωμαδέρης είναι ακόμη ανέτοιμοι), οι φιλοξενούμενοι θα "χτυπήσουν" το ματς με όλες τις δυνάμεις τους και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο κλειστό (και αναμένονται πολλοί) θα απολαύσουν ένα σκληρό και συναρπαστικό παιχνίδι.

ΟΦΗ - ΨΥΧΙΚΟ: Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ υποδέχεται το Ψυχικό σε ακόμη ένα κρίσιμο από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι. Οι Κρητικοί θα επιδιώξουν να "σφραγίσουν" την παραμονή τους στη κατηγορία, στηριζόμενοι στο πνεύμα μαχητή που τους διακρίνει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος αλλά και στην έδρα τους η οποία αναμένεται να έχει πολύ κόσμο μετά από αρκετό καιρό. Λιανός και Μαυρογιάννης ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θα αγωνιστούν κανονικά. Για το Ψυχικό είναι μια τελευταία ευκαιρία να παραμείνει "ζωντανό" στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, αν και οι ισοβαθμίες με τους υπόλοιπους δεν το ευνοούν. Με νίκη πάντως θα αυξήσει τις ελπίδες του...

ΚΑΒΑΛΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρόωρη φιέστα ανόδου αναμένεται στη Καβάλα, όπου η τοπική Ένωση, με νίκη κόντρα στον Ηρακλή θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Μοναδικό ζητούμενο για τους γηπεδούχους η 15η συνεχόμενη νίκη ώστε να πανηγυριστεί μαζί με τον κόσμο - που θα γεμίσει το κλειστό της Καλαμίτσας - η πολυπόθητη άνοδος. Ο Ηρακλής θα επιδιώξει να μην παίξει τον ρόλο του... κομπάρσου. Ασφαλώς και είναι το μεγάλο αουτσάιντερ, όμως δεδομένου ότι είναι αναγκασμένος να "χτυπάει" όλα τα ματς, θα παλέψει για το θαύμα, έχοντας όμως το μυαλό του κυρίως στα παιχνίδια που ακολουθούν και τα οποία θα κρίνουν την παραμονή του στη κατηγορία.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Στον Λαγκαδά τέλος, ο υποβιβασμένος Ερμής Λαγκαδά κοντράρεται με την... καλπάζουσα τις τελευταίες αγωνιστικές Λιβαδειά. Επτά σερί νίκες μετράει το συγκρότημα της Βοιωτίας, με τελευταία αυτή επί του Αετού και έχει πλέον αποκτήσει βλέψεις ακόμη και για την άνοδο. Η Α.Ε.Λ. των Γκαγκαλούδη, Βουκαντίνοφ και λοιπών έμπειρων παιδιών θα επιδιώξει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και αν την "βολέψουν" τα υπόλοιπα αποτελέσματα να διεκδικήσει μέχρι τέλους το... θαύμα.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα