Αίμα κι άμμος... (vid)

Μετά από μία συγκλονιστική βραδιά γεμάτη ανατροπές και πολύ… ξύλο, συμπληρώθηκε το καρέ των ημιτελικών της Δύσης καθώς Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Μέμφις Γκρίζλις προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, ενώ στην Ανατολή, οι Νιου Γιόρκ Νικς επιβλήθηκαν των Μπόστον Σέλτικς και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Ιντιάνα Πέισερς, οι οποίοι με τη σειρά τους απέκλεισαν τους Ατλάντα Χοκς.

Τα αποτελέσματα:
Μπόστον Σέλτικς - Νιου Γιόρκ Νικς 80-88
Ατλάντα Χοκς - Ιντιάνα Πέισερς 73-81
Χιούστον Ρόκετς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 94-103
Μέμφις Γκρίζλις - Λος Άντζελες Κλίπερς

118-105

Έκλεισαν στόματα…

Τέλος στις θεωρίες… κατάρρευσής τους έβαλαν οι Νιου Γιόρκ Νικς, οι οποίοι κέρδισαν στο TD Garden τους Μπόστον Σέλτικς με 88-80 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση των πλέι οφ. Η ομάδα του Μάικ Γούντσον πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ και, παρά το γεγονός πως απώλεσε μία διαφορά της τάξης των είκοσι έξι (26) πόντων), διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι τέλους. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Καρμέλο Άντονι (21π.-7ριμπ.), με τους Ιμάν Σάμπερτ (17π.) και Πάμπλο Πριτζιόνι (14π.) να είναι άξιοι συμπαραστάτες του, την ίδια ώρα που οι "Κέλτες" στηρίχθηκαν στο δίδυμο των Τζεφ Γκριν (21π.) και Κέβιν Γκαρνέτ (15π.-10ριμπ.).

Μπορούν και χωρίς… ηγέτη

Παρά την απογοητευτική εμφάνιση του Πολ Τζορτζ (4π.), οι Ιντιάνα Πέισερς βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση, επικράτησαν εκτός έδρας των Ατλάντα Χοκς με 81-73 και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Δύσης. Οι "Ινδιάνοι" μπορεί να μην είχαν σε καλή βραδιά τον ηγέτη της, αλλά με τους Ντέιβιντ Ουέστ (21π.), Τζορτζ Χιλ (21π.) και Ρόι Χίμπερτ (17π.-11ριμπ.) να αναλαμβάνουν δράση, πήραν την τέταρτη νίκη στη σειρά με τα "Γεράκια" και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στον β' γύρο των πλέι οφ. Στην αντίπερα όχθη, πρώτος σκόρερ ήταν ο Αλ Χόρφορντ (15π.), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Τζος Σμιθ (14π.-9ριμπ.) και Ντέβιν Χάρις (14π.).

"Κεραυνοί" στο Χιούστον

Με τον Κέβιν Ντουράντ (27π.) να δίνει για ακόμα μια φορά… σόου και τον Κέβιν Μάρτιν (25π.) να "πληγώνει" την πρώην ομάδα του, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ πανηγύρισαν την εκτός έδρας νίκη επί των Χιούστον Ρόκετς (103-94) και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης. Οι "Κεραυνοί" παρουσιάστηκαν πιο αποφασισμένοι από ποτέ να "καθαρίσουν τη μπουγάδα" και αψηφώντας την εξαιρετική εμφάνιση των Τζέιμς Χάρντεν (26π.) και Τσάντλερ Πάρσονς (25π.) πήραν το "διπλό" που χρειάζονταν.

"Σφαλιάρα"… made in Memphis

Την ολική ανατροπή ολοκλήρωσαν χθες το βράδυ οι Μέμφις Γκρίζλις, οι οποίοι κέρδισαν τους Λος Άντζελες Κλίπερς με 118-105 και κάνοντας το 4-2 στη σειρά πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Σε ένα παιχνίδι που ήταν εξαιρετικά σκληρό αφού διακυβεύονταν πολλά, οι "Αρκούδες" εμφανίστηκαν πιο έτοιμες και πιο αποφασισμένες να… "δαγκώσουν" και έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους Ζακ Ράντολφ (23π.) και Μάικ Κόνλεϊ (23π.), κατέκτησαν τη νίκη, την ίδια ώρα που από πλευράς "Κλιπς" το δίδυμο των Ματ Μπαρνς (30π.-10ριμπ.) και Κρις Πολ (28π.-8ασ.) ήταν… απελπιστικά μόνο του.

Το πανόραμα των πλέι οφ:

ΑΝΑΤΟΛΗ

Προημιτελικά
Μαϊάμι Χιτ (1) - Μιλγουόκι Μπακς (8) 4-0
Μπρούκλιν Νετς (4) - Σικάγο Μπουλς (5) 3-3
Νιου Γιόρκ Νικς (2) - Μπόστον Σέλτικς (7) 4-2
Ιντιάνα Πέισερς (3) - Ατλάντα Χοκς (6) 4-2

Ημιτελικά
Μαϊάμι Χιτ (1) -
Νιου Γιόρκ Νικς (2) - Ιντιάνα Πέισερς (3)

ΔΥΣΗ

Προημιτελικά
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (1) - Χιούστον Ρόκετς (8) 4-2
Λος Άντζελες Κλίπερς (4) - Μέμφις Γκρίζλις (5) 2-4
Σαν Αντόνιο Σπερς (2) - Λος Άντζελες Λέικερς (7) 4-0
Ντένβερ Νάγκετς (3) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (6) 2-4

Ημιτελικά
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (1) - Μέμφις Γκρίζλις (5)
Σαν Αντόνιο Σπερς (2) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (6)

Keywords
Τυχαία Θέματα