Αφεντικό της Πόλης με Σλούκα η Φενέρ

Η Φενερμπαχτσέ ήταν επιβλητική στην εχθρική έδρα της Γαλατασαράι, πήρε άνετα και δίκαια το μεγάλο ντέρμπι της Πόλης με 103-87 παίζοντας κατά διαστήματα θεαματικό μπασκετ, έμεινε μαζί με την ΤΣΣΚΑ αήττητη κάνοντας το 4-0 στην Ευρωλίγκα και άφησε τη Γαλατά στο απογοητευτικό 0-4. Εκπληκτικός σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Σλούκας, συνέθεσε μαζί με τον Ούντο ένα ασυναγώνιστο δίδυμο.

Το κατάμεστο "Αμπντί Ιπεκτσί" και το φανατικό απέναντι στον μεγάλο...

εχθρό κοινό της Γαλατά έδωσε ώθηση στους παίκτες του Αταμάν στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Με πλάνο που έλεγε να παίζουν μέσα στο καλάθι και το οποίο απέδωσε, προηγήθηκαν με 6-0 στο 2' και με 15-7 στο 5', με τη Φενέρ να έχει προβλήματα και στις δύο πλευρές του γηπέδου.
Η είσοδος του Σλούκα στο παρκέ, δίπλα στον Ντίξον που ήταν εξ αρχής εκεί άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα. Η Φενέρ απέκτησε ισορροπία και έναν δαιμονισμένο ρυθμό που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι γηπεδούχοι που... έσβησαν ξαφνικά και με τον ντίξον να εκτελεί, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 15-4 μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου που τους βρήκε να έχουν προσπεράσει μσε 22-19.


Η Φενέρ είχε πάρει φόρα και δεν σταματιόταν. Ο Ντατόμε στάθηκε δίπλα στον Ντίξον στο σκοράρισμα, η άμυνα είχε γκλωβίσει τελείως τη Γαλατά και το σερί στο 12' είχε επεκταθεί στο 26-9 με το σκορ να φτάνει στο 33-24. Δυο λεπτά αργότερα η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή, 26-28, η μεγαλύτερη ήταν το +16 για τη Φενέρ στο 16' με το σκορ στο 26-42 και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι... αποφάσισαν ότι ήταν νωρίς για να παραδοθούν.
Ενα κρεσέντο του Ντέι, με τη συμπαράσταση του σταθερά καλού Μίτσοφ κράτησε τη Γαλατά μέσα στο ματς και το 41-48 του ημιχρόνου είχε σαφές φαοβρί για την εξέλιξη του αγώνα, αλλά σε καμία περίπτωση κάτι οριστικό.

Η Γαλατά διέκρινε σωστά ότι τον έλεγχο του αγώνα τον είχε χάσει από αμυντική δυσλειτουργία, επικέντρωσε εκεί την προσπάθειά της και πιέζοντας πολύ και σωστά επέστρεψε στο παιχνίδι μειώνοντας σε 48-52 στο 24', έχοντας κρατήσει σε παραγωγικότητα 4 πόντων τους αντιπάλους.


Με τον ίδιο τρόπο, την άμυνα ήρθε και η απάντηση για την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Ανακτήθηκε έτσι και η επιθετική ισορροπία, ήρθαν οι εύκολοι πόντοι, ο Σλούκας πρόσφερε και το αξιόπιστο μακρινό σουτ και έτσι στο 27' οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και πάλι με 12 πόντους, 62-50. Η λήξη του δεκαλέπτου, πάντως, είχε και πάλι ανοιχτούς τους λογαριασμούς, αφού με ένα ξέσπασμα του Ντέι και την ενεργοποίηση του Τάιους, η Γαλατά "μάζεψε" για μια ακόμα φορά το ματς στο 64-70.

Ο Σλούκας είχε πάρει φόρα, ο Ούντο επίσης κυριαρχούσε κάτω από τα καλάθια και οι δυο τους ήταν οι βασικοί "δράστες" του νέου διψήφιου προβαδίσματος της Φενέρ, που έφτασε στο +13, 79-63 στο 33'. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει φόρα πλέον, ο πλουραλισμός επιθετικών λύσεων ήταν αξιοζήλευτος, το 74-88 στο 37', έδειχνε ξεκάθαρα ότι τα πάντα είχαν κριθεί και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει.

Οι γηπεδούχοι σε μια ύστατη προπάθεια μείωσαν σε 82-90 στο 32', αλλά ο Σλούκας ήταν και πάλι εκεί και με ένα ακόμα τρίποντο έδειξε ποιός είναι το αφεντικό.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): ΣΜιθ 15, Πρέλζντιτς, Μίτσοφ 13(1), Τάιους 8, Τόμπσον 2, Σιλμπ, Πλάις 7(1), Ντέι 16(2), Γκιουλέρ 10(1), Ντίμπλερ, Ντέντμποντ 14(), Κοκσάλ 2

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ερσέκ, Ούντο 21, Αντιτς 2, Σλούκας 24(4), Νάναλι 4, Βέσελι 12, Κάλινιτς 5(1), Ντίξον 22(4), Ντατόμε 13(3)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα