Αδιέξοδο!

Αδιαμφισβήτητα ο Βασίλης Καββαδάς είναι το πρόσωπο του φετινού καλοκαιριού. Οι πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε την περσινή σεζόν σε συνδυασμό με την… "στροφή" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού προς την εγχώρια αγορά, έκαναν τον νεαρό σέντερ να βρίσκεται στο επίκεντρο των μεταγραφικών εξελίξεων στους "αιωνίους".

Οι μετοχές του έκαναν διαρκή limit up καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που του έδωσε σε αυτό

το μεταγραφικό παζάρι τρεις επιλογές: την μεταγραφή σε έναν εκ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ή... την παραμονή στον Πανιώνιο.

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα ο Καββαδάς να βρίσκεται μπροστά σε ένα… αδιέξοδο. Και εξηγούμαστε…

Η πλευρά του Παναθηναϊκού τα έχει βρει σε όλα με τον Ηλία Λιανό για την παραχώρησή του, με τη μεταγραφή, όμως, να "κολλάει" λόγω του γεγονότος ότι εκπρόσωπός του είναι ο Νίκος Λώτσος. Οι σχέσεις των "πράσινων" με τον γνωστό ατζέντη είναι… ψυχροπολεμικές, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην ολοκλήρωση της μετακίνησής του από το "Αρτάκης" στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πιο απλά αφού οι σχέσεις των "ερυθρολεύκων" με τον Νίκο Λώτσο δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα. Παρόλ' αυτά το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν ήδη δύο σέντερ στο ρόστερ τους (Χάινς, Μαυροειδής) σε συνδυασμό με το γεγονός πως ψάχνουν στην αγορά για ακόμα έναν Αμερικανό για την συγκεκριμένη θέση (Ντόρσεϊ ή μεταγραφή) μετατρέπουν, αυτόματα, τον Καββαδά σε… τέταρτη λύση για το "5".

Αυτό σημαίνει πως ο νεαρός σέντερ θα βρίσκεται στα περισσότερα παιχνίδια εκτός δωδεκάδας, αφού είναι αδύνατο να χωρέσουν και οι τέσσερις στην αποστολή για ένα παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, το ενδεχόμενο παραμονής του στον Πανιώνιο μπορεί να δώσει μία ακόμα ποιοτική λύση στα χέρια του Θανάση Σκουρτόπουλου, αλλά από επιχειρηματικής άποψης δεν είναι και η καλύτερη προοπτική. Ο Ηλίας Λιανός είναι εξαιρετικός… διαπραγματευτής και ικανός επιχειρηματίας (όσον αφορά τα μεταγραφικά ζητήματα), κάτι που γνωρίζουν άπαντες.

Ο Καββαδάς έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τους "κυανέρυθρους", αλλά αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που συνεχίσει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του σε Α1 και Ευρώπη, τότε ο Πανιώνιος κινδυνεύει να τον χάσει για πολύ λίγα χρήματα από τη στιγμή που του χρόνου θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Ηλία Λιανό να τον πουλήσει με τους δικούς του όρους.

Η (θεωρητικά) πιο… ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η επέκταση του συμβολαίου του, έτσι ώστε ο Πανιώνιος να συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο αναφορικά με το μέλλον του Βασίλη Καββαδά. Στην περίπτωση που ο ίδιος ο 21χρονος σέντερ αρνηθεί κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να ακολουθηθεί μία πολύ… γνώριμη τακτική στους χώρους του μπάσκετ. Ήτοι να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος συμμετοχής του και (μαζί) η… όρεξη των "αιωνίων" να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην τον τελευταίο καιρό, αφού από εκεί που ο Καββαδάς είχε το πάνω χέρι αναφορικά με το μέλλον του, πλέον, όλα εξαρτώ

Keywords
Τυχαία Θέματα