Α2: Το τρίτο ημίχρονο της 1ης αγωνιστικής

Οι πρεμιέρες της Α2 είναι παραδοσιακά γεμάτες εκπλήξεις, αμφίρροπα παιχνίδια και ανατροπές και εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε η φετινή. Αν και... λειψή, λόγω της αναβολής του αγώνα του Αετού με τη Καβάλα, η 1η αγωνιστική ήταν άκρως συναρπαστική (τέσσερα "διπλά") και μας έδωσε μια καλή πρόγευση του τι θα ακολουθήσει... Χαρακτηριστικό της αγωνιστικής ότι ουδείς από τους τρεις νεοφώτιστους, (προερχόμενος από τη Β΄ Εθνική), Δόξα Λευκάδας, Εθνικός και Λιβαδειά,

δεν τα κατάφερε...

Στο μεγάλο ματς της ημέρας, η Δόξα Λευκάδας με τον Αρκαδικό, κονταροχτυπήθηκαν μέχρι τέλους με την ομάδα της Τρίπολης να ευτυχεί να παίρνει το πρώτο "δίποντο" της σεζόν. Αμφότεροι ενισχύθηκαν πολύ το καλοκαίρι και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι τα "αστέρια" των δύο ομάδων έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης (Αποστολίδης - Σκλάβος από τη μία και Τζόρτζεβιτς, Καρύδας, Χατζής από την άλλη).

Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής ήταν ασφαλώς η εκτός έδρας νίκη του Ηλυσιακού επί του Ερμή Λαγκαδά. Τα "μωρά" του Κώστα Σορώτου έδειξαν με το... καλημέρα τα... νύχια τους και στο ντεμπούτο τους στην Α2 (η πλειοψηφία των παικτών δεν είχε παίξει ξανά στη κατηγορία), πέτυχαν κάτι που λίγες ομάδες στο περσινό πρωτάθλημα κατάφεραν, να περάσουν από μια πολύ σκληρή έδρα (87-89). Από το ματς δεν έλειψαν και κάποια παράπονα του Ερμή για τη διαιτησία (επικεντρώνονται στον κ. Μπήτη), ενώ αξίζει να σημειωθούν και τα συγχαρητήρια που έδωσε δημοσίως η ομάδα του Λαγκαδά στη νεαρότερη ομάδα του πρωταθλήματος για τη νίκη της.

Σπουδαίας σημασίας το "διπλό" του Φίλιππου Βέροιας επί του ΟΦΗ (67-70), το οποίο επιβεβαιώνει αυτό που διαφαίνονταν από τα τελευταία φιλικά και τα παιχνίδια του Κυπέλλου, ότι δηλαδή η ομάδα της Ημαθίας θα είναι φέτος εξόχως ανταγωνιστική. Στο Λαύριο, σε ένα ματς με αρκετή ένταση και κάποια μικροεπεισόδια στις εξέδρες κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, η εμπειρία των γηπεδούχων υπερίσχυσε του ενθουσιασμού του νεοφώτιστου Εθνικού (67-58), ο οποίος παρουσίασε κάποια αμυντικά προβλήματα.

Χωρίς τη συμπαράσταση των φίλων της (λόγω τιμωρίας της έδρας), η νεοφώτιστη Λιβαδειά υπέκυψε στην ανωτερότητα και την ορμή του Ηρακλή (71-79) και θα πρέπει να περιμένει για να πανηγυρίσει τη πρώτη της νίκη στην Α2, ενώ δυνατό ματς γεμάτο ανατροπές είχαμε στο Ψυχικό. Εκεί όπου η ομώνυμη ομάδα νίκησε το Παγκράτι με 89-81, έστω και αν ζορίστηκε αρκετά και έβαλε το πρώτο "δίποντο" στο σακούλι της, στη προσπάθεια της να πετύχει τη πολυπόθητη άνοδο.

Στα άκρως θετικά της πρεμιέρας η μαζική προσέλευση του κόσμου στα περισσότερα γήπεδα. Στο κλειστό του Λαγκαδά οι 500 περίπου φίλοι του Ερμή κρέμονταν σαν τα... τσαμπιά, στο Ηράκλειο και στο ΒΑΚ, οι οπαδοί του ΟΦΗ δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, πλημμύρισαν τις εξέδρες και άφησαν υποσχέσεις ότι φέτος θα είναι στο πλευρό της ομάδας τους, ενώ πολύ κόσμο είχε και στο Λαύριο (πάνω από 800 άτομα), φίλους και των δύο ομάδων (ήταν και περίπου 100 Εθνικοί). Ασφυκτικά γεμάτο ήταν και το κλειστό του Ψυχικού, όπου πέραν των φίλων των γηπεδούχων και του κλασικού μπασκετόκοσμου (παίκτες, προπονητές, παράγοντες), το "παρών" έδωσαν και καμιά 100αρια Παγκρατιώτες. Ικανοποιητική ήταν και η προσέλευση του κόσμου στο παιχνίδι της Λευκάδας, με τη γενικότερη εικόνα της παρουσίας των φιλάθλων σε όλα τα κλειστά να είναι άκρως ενθαρρυντική για τη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα