Α2: Το τρίτο ημίχρονο της 14ης αγωνιστικής

Ηρακλής και Παγκράτι ήταν οι δύο ομάδες που... έκλεψαν τη παράσταση στη χθεσινή 14η αγωνιστική, τη πρώτη του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Α2. Ο "Γηραιός" δεν έδειξε να επηρεάζεται από το άδειο λόγω τιμωρίας "Ιβανώφειο" και με τη νίκη του επί της Καβάλα, παίζει ρυθμιστικό ρόλο στη μάχη της ανόδου. Αφ' ενός σταμάτησε το σερί των "αργοναυτών" που μετρούσαν εννέα νίκες και αφ' ετέρου πλασαρίστηκε μόνος στη 5η θέση, βλέποντας ακόμη ψηλότερα.

Όσο για το Παγκράτι, το εμφατικό "διπλό" στη Βέροια

επί του προβληματικού Φίλιππου σήμανε την 7η φετινή νίκη των "ροσονέρι", οι οποίοι αρχίζουν να απομακρύνονται αισθητά από το γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για τη σωτηρία, καθώς σταθεροποιούνται σε θέση ασφαλείας. Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη αποτυχία για τον Φίλιππο, ο οποίος από εκεί που πήγαινε για άνοδο, βλέπει πλέον τον... γκρεμό να πλησιάζει και θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα για να μπλέξει χειρότερα. Το πρόγραμμα πάντως δεν τον ευνοεί, καθώς την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στη Καβάλα...

Οι πρωτοπόροι Ψυχικό και ΑΕΚ, νίκησαν Ικάρους Σερρών και ΟΦΗ αντίστοιχα, με το πρώτο να κάνει... περίπατο και τη δεύτερη να δυσκολεύεται ιδιαίτερα. Αυτό που μετράει πάντως είναι ότι το δίδυμο της κορυφής όχι μόνο δεν σπάει, αλλά μετά και την ήττα της Καβάλας αύξησε τη διαφορά από τον τρίτο στους 2 βαθμούς.

Όσο για τον Κόροιβο, με τη νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά, έπιασε τη Καβάλα στη τρίτη θέση και βασιζόμενος πάντα στο ευνοϊκό του πρόγραμμα συνεχίζει να ελπίζει για την άνοδο.

Νίκες - ανάσα πήραν το Λαύριο επί του Αρκαδικού και ο Φιλαθλητικός επί της Αγίας Παρασκευής. Δεδομένου ότι η τελευταία θα πρέπει να θεωρείται υποβιβασμένη, η μάχη για τη σωτηρία θα κορυφωθεί τις επόμενες αγωνιστικές. Κανείς πάντως δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος, μιας και όπως δείχνουν τα πράγματα, οι δέκα νίκες μπορεί και να μην φτάσουν για τη παραμονή.

Θεωρητικά, από τη πέμπτη θέση και κάτω, θα γίνει... χαμός, με τους Αρκαδικό (7-7), Παγκράτι (7-7), Λαύριο (7-7) και ΟΦΗ (6-8), να έχουν ένα σχετικό προβάδισμα για να τα καταφέρουν και τους Φίλιππο (6-8), Φιλαθλητικό (5-9), Ικάρους Σερρών (4-10) και Ερμή Λαγκαδά (3-11) να προβλέπεται να τραβήξουν μεγαλύτερο ζόρι. Ίδωμεν...

Keywords
Τυχαία Θέματα