A FOX factor in Super Bowl vs NBA

Στην αρχή εγένετο ντέρμπι για τις δυο λίγκες, ποια από τις δυο θα ξεχωρίσει την βραδιά του Super Βowl. Εξ ονόματος (Super Bowl Night), το ΝΒΑ ήταν χαμένο, από την άλλη έχει πολλές Κυριακές το ΝΒΑ στην κορυφή, οπότε να είναι εκτός μια από τις 30 ή 40 δεν ήταν θέμα. Ενδιαφέρον είναι όμως πώς αντιμετωπίζει φέτος τηλεοπτικά το προϊόν του η κορυφαία λίγκα. Μην ξεχνάτε μιλάμε για

30 ομάδες που παίζουν κάθε εβδομάδα, αυτή την περίοδο και μερικές φορές μοιάζουν σαν να θέλουν 8 ημέρες την εβδομάδα!

Τις Κυριακές λοιπόν στο ABC υπήρχαν αρκετά παιχνίδια κοντά στην ώρα διεξαγωγής του Superbowl, του τελικού του Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου αλλά φέτος μιας και το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στην Νέα Υόρκη σκέφτηκε διαφορετικά. Παιχνίδια μεγάλα το τριήμερο στη ΝΥ και σχεδόν κανένα παιχνίδι την ώρα του τελικού ή για να είμαστε απόλυτα σωστοί το απόγευμα δυο παιχνίδια μόνο στο NBA TV. Το NBA αποφάσισε και ορθά κατά τη γνώμη μου, να μην έχει σοβαρή παρουσία την ημέρα εκείνη. Είχε όμως στη ΝΥ, την πόλη που θα γίνει ο τελικός του Super Βowl, δυο μεγάλα παιχνίδια, αυτό μεταξύ Nets και Oklahoma την Παρασκευή και το Σάββατο οι πρωταθλητές Heat έπαιζαν στην ιστορική έδρα των Knicks. Τρεις μεγάλοι σκόρερ (Ντουράντ, Λεμπρόν, Καρμέλο) , δυο υποψήφιοι MVP (Ντουράντ, Λεμπρόν), μια πόλη (Νέα Υόρκη). Ο κομισάριος του ΝΒΑ λίγο πριν το τέλος έκανε πάλι αίσθηση…

O David Stern, λίγο πριν φύγει λοιπόν, συνέχισε να προσφέρει άφθονη γνώση σε όλους στην αθλητική βιομηχανία. Ο Γιώργος Αδαμόπουλος έγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο για αυτόν και λίγα πράγματα για όσα έγιναν αυτά τα 30 χρόνια επί της προεδρίας του, ενώ ο Marc Cuban ,ο ιδιόρρυθμος πολύεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks , τον αποχαιρέτισε με ένα φιλί!

Στη μάχη, αν μπορούμε να την πούμε μάχη, μιας και οι δυο πρωταγωνιστές προτιμούν να μείνουν και οι δυο στην κορυφή από το να χτυπηθούν μεταξύ τους εισέρχεται ο παράγων FOX.

Αυτό είναι το 7ο Super Bowl του ομίλου FOX, στην 20η ιστορία του NFL. Μετέδωσε παιχνίδια που είχαν τηλεθέαση από 83,7 εκατ. ανθρώπους μέχρι 111 εκατ. το 2010! Είναι όμως το πρώτο που θα έχει μεγάλης διάρκειας pre game ανάλυση αλλά και το πρώτο που το FOX θα μεταδώσει live στην Αμερική σε ipads και desktops (όχι σε κινητά).

Στην Ευρώπη για πρώτη φορά θα μεταδοθεί ΖΩΝΤΑΝΑ ο τελικός, μεταξύ των Seattle Seahawks και Denver Broncos. Συνολικά θα μεταδοθεί σε πάνω 12 εκατομμύρια σπίτια, από τα κανάλια της FOX International Channels μέσω του FOX Sports σε Ιταλία, Ολλανδία, Τουρκία και Κύπρο και του FOX σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία και Μάλτα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο MetLife Stadium, του New Jersey, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, με τη ζωντανή πανευρωπαϊκή μετάδοση να ξεκινάει μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα (στις 00:30) και την έναρξη της μετάδοσης του αγώνα στη 01.30. Μια σημαντική λεπτομέρεια: τα κανάλια της FIC Greece εκπέμπουν ψηφιακά σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες συνδρομητικές πλατφόρμες.

Ελλάδα: NOVA / ΟΤΕ ΤV / HELLAS ONLINE / ON TELECOMS

Κύπρος: CYTA / CABLENET / PRIMETEL / NOVA CYPRUS

Μάλτα: GO / MELITA

Πίσω στην προβολή του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη, στο οποίο το FOX, θα χρησιμοποιήσει 52 κάμερες και θα είναι προετοιμασμένο ακόμα και για διακοπές στο ρεύμα όπως αυτή που έγινε πέρυσι και οδήγησε την OREO σε μια από τις κορυφαίες διαφημιστικές ενέργειες της χρονιάς. Τα φώτα κλείνουν στο γήπεδο , σκοτάδι… και η ομάδα social media της OREΟ άδραξε την ευκαιρία.

Μερικές από τις κορυφαίες διαφημίσεις που εμφανίστηκαν ήδη σε σχέση με το Super bowl είναι των εταιρειών

JCPenney (η εταιρεία στηρίζει την Αμερικανίδα Ολυμπιονίκη σκιερ Ted Ligety για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς με την καμπάνια #GoLigety ) … Χωρίς Σχόλιο…

Budweiser για τη δύναμη της φιλίας αλλά και αυτής των απανταχού φιλόζωων

Bud light με μια επική διαφήμιση

Αλλά την παράσταση κλέβει η Guinness για άλλη μια φορά μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, πιάνοντας το παλμό των ανθρώπων με μια εκπληκτική ιστορία, ένα εξαιρετικό μοτο και ένα μοναδικό σποτ.

Ανθρώπινο παλμό όμως έχει και το ίδιο το NFL ως άθλημα. Για όσους δεν ξέρουν στον τελικό αυτό θα παίξει ο Derrick Coleman. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει εμπνεύσει χιλιάδες παιδιά αλλά και μεγαλύτερους αφού ο ίδιος είναι κωφός από τριών ετών. Παρόλα αυτά δεν τα παράτησε ποτέ. Στο βίντεο παρουσιάζει την ιστορία του από τότε που ήταν μικρό παιδί. Κανείς δεν πίστευε σε εκείνον και όλοι τον αποθάρρυναν. Τα υπόλοιπα παιδιά τον κορόιδευαν και ο προπονητής του δεν ήξερε πώς να του μιλήσει.

Αλλά και την ιστορία του Peyton Manning που είναι έτοιμος να παίξει στο τρίτο Super Bowl της καριέρας του, αλλά δυο χρόνια πριν ο μικρός του αδερφός και Quarterback των New York Giants, Eli, νόμιζε ότι δεν θα τον έβλεπε να αγωνίζεται ξανά και η καριέρα του θα τελείωνε άδοξα.

Το στοίχημα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το παγκόσμιο γεγονός. Σχετικά διαβάσατε εδώ

Στην εν λόγω φωτογραφία ο Mario Lopez που έτρεξε με την αμφίεση που βλέπετε, στους δρόμους του LA, γιατί προέβλεψε λανθασμένα ότι πέρυσι οι 49ers θα κέρδιζαν το Super Bowl.

Για όλα αυτά τα παράξενα και άλλα πολλά, απλά μπείτε στη σελίδα , οπού θα εκπλαγείτε με τις «αμερικανιές» που θα δείτε.

Να γιατί λοιπόν το NFL έχει ενός χρόνου μόνο συμβόλαιο με τα τηλεοπτικά δίκτυα τα οποία την επόμενη χρονιά θα κονταροχτυπηθούν για άλλη μια φορά: Fox, NBC, CBS , ESPN (μαζί με το ABC) και Turner Sports. Μια αγορά άνω των 72 εκατ. τηλεθεατών που παρακολουθεί το προϊόν του αμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Προσθέστε και την Μουσική στο συνολικό πακέτο Super Bowl , για να δείτε πού φτάνει η δυναμική του, με το περίφημο show του ημιχρόνου, όπου φέτος θα δούμε τη ζωντανή εμφάνιση του αμερικάνου μουσικού φαινόμενο Bruno Mars, αλλά και των θρυλικών Red Hot Chili Peppers (finally some ROCK μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση των Aerosmith το 2001, του Bruce το 2009 και του ΒΟΝΟ το 2002). Φυσικά όλα ξεκίνησαν από τον εν λόγω κύριο.

Κλείνοντας να σας θυμίσουμε ότι Ελλάδα υπάρχει παντού ακόμα και στο NFL, όπως παλιά ο θρυλικός παρουσιαστής του CBS show, «The NFL Today», ο Jimmy “The Greek” Snyder – Δημήτριος Γεώργιος Σινοδινός ή ο αθλητής Chris Maragos. Για τους νεότερους και λίγο μπασκετικούς συγκρατήστε ένα όνομα Gregory Rallatos, soon in your NFL news.

Enjoy λοιπόν και συντονιστείτε αυτήν Κυριακή στο FOX!

Keywords
fox, super, bowl, nba, nba, super, bowl, fox, red hot chili peppers, dallas mavericks, hol, new york, εν λόγω, bruno mars, night, νβα, abc, νέα, oklahoma, heat, knicks, mvp, david, dallas, mavericks, nfl, game, live, sports, κυπρος, ελλαδα, σλοβενία, metlife, nova, οτε, hellas, online, cyta, cablenet, media, εταιρεία, ted, bud, light, guinness, μοτο, york, mario, lopez, nbc, cbs, espn, εμφάνιση, red, rock, aerosmith, bruce, today, snyder, news, enjoy, κινηση στους δρομους, νουμερα τηλεθεασης, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, η ημέρα της γης, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, τηλεθεαση, βιντεο, σλοβενία, βουλγαρια, γνωμη, γνωση, εδρα, θεμα, ιταλια, καριερα, μαλτα, μουσικη, νβα, ολλανδια, παιχνιδια, φωτογραφια, ωρα, abc, bruno mars, cbs, cyta, game, mvp, nbc, news, nfl, αγορα, αδαμοπουλος, αρθρο, αμερικη, απλα, βραδια, γεγονος, γινει, γηπεδο, δυναμη, δειτε, δικτυα, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, εβδομαδα, εν λόγω, εμφάνιση, εταιρεία, ετων, ευρωπη, ιδιο, υπηρχαν, διαφημιση, καμερες, κροατια, λειπει, μικρο, μοτο, νεα υορκη, ομαδα, ονομα, οπως παλια, παιδι, παιδια, πλατφορμες, πρωταγωνιστες, ρευμα, σαββατο, σερβια, σπιτια, τουρκια, τριημερο, φυσικα, φτανει, φορα, aerosmith, αγωνας, bruce, cablenet, dallas mavericks, dallas, david, espn, guinness, heat, hellas, knicks, κυριακη, light, lopez, mario, mavericks, media, μια φορα, metlife, new york, oklahoma, sports, ομαδες, πακετο, παιχνιδι, rock, red, red hot chili peppers, snyder, ted, online, york
Τυχαία Θέματα