Α2: Μια αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι...

Συνεχίζεται με την 3η του στροφή το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με τους πέντε προπορευόμενους να έχουν την δική τους ευκαιρία να επεκτείνουν το σερί τους.

Ο εξαιρετικός Δούκας του Σάββα Συμεωνίδη δοκιμάζεται στα «Δύο Αοράκια» από το Ηράκλειο, όπου είναι και η δύναμη της ομάδας του Βασίλη Ράλλη, έχοντας αμφίβολους τους Κυρίτση και Κομποδιέτα, και θέλοντας να φτάσουν στο 3/3. Στον αντίποδα οι Κρητικοί στοχεύουν στο να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, κάτι που έχουν κάνει στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον

Αρκαδικό.

Μετά την Καβάλα, ο Πανιώνιος θέλει να κερδίσει και στο Ψυχικό ώστε να φτάσει στο 3/3, έχοντας επαναλάβει την ίδια επιτυχία και στο Κύπελλο Ελλάδας πριν από ένα μήνα. Το Ψυχικό από την πλευρά του δείχνει να ψάχνει την ταυτότητα του, στηριζόμενο εν πολλοίς στις δυνάμεις του Θωμά Νίκου, ενώ ο Μπάμπα δεν έχει δείξει να αφομοιώνει τα συστήματα του Γιώργου Ρεμεντέλα.

Ο Φάρος Κερατσινίου έφτασε στο 2/2 μετά τη νίκη του με τον Αίολο Αστακού, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι πρόσθεσε ένα ακόμα πρόβλημα στο μυαλό του Γιάννη Τζήμα, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό του Μάριου Μπατή, ο οποίος προστέθηκε στις απουσίες των Σκορδίλη και Λιακόπουλου. Το παιχνίδι απέναντι στην Καβάλα, εκτός από τον ρεαλιστικό στόχο της τρίτης νίκης, έχει και ιδιαιτερότητα για τον Λαρισαίο τεχνικό, ο οποίος επιστρέφει ως αντίπαλος απέναντι στην ομάδα την οποία οδήγησε στην Basket League πριν από δυο χρόνια.

Ευκολότερο έργο δείχνει να έχει ο Ηρακλής, ο οποίος υποδέχεται στο Ιβανώφειο τον ΓΣ Λάρισας, ο οποίος δείχνει μαχητικό πρόσωπο, ερχόμενος από την μεγάλη νίκη με το Ηράκλειο την προηγούμενη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι του Βαγγέλη Αλεξανδρή θέλουν να εκμεταλλευτούν την δύναμη της έδρας τους και να φτάσουν στη νίκη.

Η έκπληξη της χρονιάς ως τώρα ακούσει στο όνομα ΑΕ Λάρισας, με τους «βυσσινί» να κάνουν το μεγάλο «μπαμ» την δεύτερη αγωνιστική, κερδίζοντας μέσα στο «Αντ. Τρίτσης» τον Χολαργό, και θέλοντας στο κλειστό της Νεάπολης να φτάσουν στο 3/3. Απέναντι τους είναι ο Αρκαδικός, ο οποίος με την προσθήκη του Ρεντίκας ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Το Παγκράτι συνεχίζει να κουβαλάει ακόμα μια αγωνιστική τιμωρίας από πέρυσι, την οποία θα εκτίσει στο σημερινό παιχνίδι με τον Εθνικό στο Μετς, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν φορμαρισμένοι στα δυο πρώτα παιχνίδια της σεζόν, με τους «ροσονέρι» να έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τραυματισμών του Ρεντίκας και του Ραλλάτου.

Συνεχίζει να αγωνίζεται στο κλειστό της Βόνιτσας ο Αίολος Αστακού, ο οποίος υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική στο Κερατσίνι, παίρνοντας γεύση από το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Σήμερα (22/10) το συγκρότημα του Μιχάλη Κουταλιανού υποδέχεται τον σκληροτράχηλο Αμύντα, τον οποίο είχε νικήσει αρκετά δύσκολα στο ίδιο γήπεδο, πριν από ένα μήνα, για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Τέλος, την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα ψάχνουν Μαχητές και Χολαργός, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να υποδέχεται στα Πεύκα το συγκρότημα του Κώστα Παπαμάρκου. Το παιχνίδι αναμένεται αμφίρροπο, ενώ αναζητείται αντίδραση από τους φιλοξενούμενους που διέκοψαν την συνεργασία τους με τον Γιώργο Αποστολίδη.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

ΔΑΚ Βόνιτσας 17.00 Αίολος Αστακού-Αμύντας Μπούσιας-Κωνσταντινόπουλος-Δημόπουλος (Τζιμογιάννης)

ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξα Πεύκων-Χολαργός Παφίλης-Πιτσίλκας Β.-Ζαχαρής (Τζιοπάνος)

Νεάπολης Λάρισας 17.00 ΑΕ Λάρισας-Αρκαδικός Παντελίδης-Δαρλαμήτσος-Κωνσταντινίδου (Αγορογιάννης)

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-ΓΣ Λαρισαίων 1928 Ξενικάκης-Παπαδόπουλος-Παπαγερίδης (Γκούμας)

Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Δούκας Αναστόπουλος Α.-Κοτσιμπος-Καρακάσης (Μπορμπαντωνάκης)

Μετς Α (κθ) 17.00 Παγκράτι-Εθνικός Ψαριανός-Τσώνος-Τσαχάκης (Ντίνος)

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Πανιώνιος Μαγκλογιάννης-Θεοδωρόπουλος-Πολυχρόνης (Καρούσης)

ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Φάρος Κερατσινίου Γεωργιάδης-Τζίμα-Τζιοπάνος (Μπακάλης)

Βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Δούκας 4 (2-0)
2. Πανιώνιος 4 (2-0)
3. Ηρακλής 4 (2-0)
4. Φάρος Κερατσινίου 4 (2-0)
5. ΑΕΛ 4 (2-0)
6. Παγκράτι 3 (1-1)
7. Εθνικός 3 (1-1)
8. Αμύντας 3 (1-1)
9. Αίολος Αστακού 3 (1-1)
10. ΓΣΛ 3 (1-1)
11. Ηράκλειο 3 (1-1)
12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 2 (0-2)
13. Αρκαδικός 2 (0-2)
14. Καβάλα 2 (0-2)
15. Χολαργός 2 (0-2)
16. Ψυχικό 2 (0-2)

Keywords
Τυχαία Θέματα