VTB: Ελπίζει... με το ρίσκο η Ζενίτ

Λίγο μετά την ανάδειξη του Βασίλι Καράσεφ σε κορυφαίο προπονητή της σεζόν για τη VTB League, η Ζενίτ επιχειρεί να γίνει... η ομάδα της χρονιάς, καθώς με το 75-72 επί της Ούνικς Καζάν, έστειλε σε πέμπτο παιχνίδι τη μεταξύ τους ημιτελική σειρά. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, υπερασπίστηκε ξανά την έδρα της και είναι έτοιμη να «κυνηγήσει» το «μπρέικ» που θα τη στείλει στους τελικούς, όπου ήδη περιμένει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η τελική επικράτησε,

ήρθε χάρη στο άστοχο σουτ τριών πόντων του Κίνο Κολόμ στην εκπνοή της αναμέτρησης, το οποίο θα μπορούσε να τη στείλει στην παράταση. Νωρίτερα, το σύνολο του Εβγκένι Πασούτιν έμοιαζε να έχει τον πρώτο λόγο, μπαίνοντας με «αέρα» έξι πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο (59-65), αλλά ύστερα από τρία λεπτά ένα επιμέρους σκορ 10-1 των γηπεδούχων που θα ολοκληρωνόταν με τρίποντο του Αντίποφ, τους έδωσε το προβάδισμα (69-66). Μέχρι το φινάλε, διατήρησαν αυτή τη διαφορά και πήραν το «ροζ φύλλο», ξαναστέλνοντας τη σειρά στο Καζάν χάρη στην αστοχία του Κολόμ.

Κορυφαίος των νικητών, ήταν ο Ομάρ Τόμας με double double 20 πόντων και 13 ριμπάουντ, καθώς και 6 ασίστ, ενώ ο μοιραίος της Ούνικς ήταν πρώτος σκόρερ με 26 πόντους, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να ακολουθεί με 22.

Keywords
Τυχαία Θέματα