This is… Δράμα!

Ο ΚΑΟΔ ξεκίνησε το φετινό του… ταξίδι στην Basket League ΟΠΑΠ, όντας η μοναδική ομάδα που είχε στον πάγκο της μη Έλληνα τεχνικό, αν και στη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη της σεζόν όλοι οι υπόλοιποι προπονητές παραδέχτηκαν πως και ο Νέναντ Μάρκοβιτς θεωρείται πλέον… Έλληνας. Είναι αλήθεια ότι ο Βόσνιος γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού του πλέον το ελληνικό

πρωτάθλημα και δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που έχει αποδώσει μέχρι στιγμής.

Ποιο είναι το εντυπωσιακό αποτέλεσμα; Όχι μόνο η 6η θέση στην οποία βρίσκεται ο ΚΑΟΔ τη δεδομένη χρονική περίοδο, αλλά και το γεγονός πως έχει καταφέρει να νικήσει (75-69) τον δις Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό (η μοναδική ομάδα που το έχει κάνει στην Ελλάδα πέρα από τον παναθηναϊκό). Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός γλίτωσε (85-87) στις λεπτομέρειες (έχοντας και την τύχη με το μέρος του και νικώντας στην παράταση), ενώ το Σάββατο (15/03) άλλη μία μεγάλη ομάδα, ο ΠΑΟΚ παραδόθηκε (90-85) στην ομάδα της Δράμας, παρά την καλή του εμφάνιση σε ένα γήπεδο που είναι πάντα γεμάτο και αποτελεί σίγουρα μία σκληρή έδρα. Πριν από όλους αυτούς, στην 3η αγωνιστική, ο Πανιώνιος είχε λυγήσει με 76-63, κάτι που σημαίνει πως ο ΚΑΟΔ είχε στείλει μήνυμα από νωρίς.

Για να επανέλθουμε και πάλι στον Νέναντ Μάρκοβιτς, ο έμπειρος κόουτς έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική δουλειά με… ξένους πρωταγωνιστές. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο αυτό. Δηλαδή, να δημιουργήσεις μία τόσο καλή και αποτελεσματική ομάδα, δίχως να έχει για βάση Έλληνες αθλητές, χωρίς να εννοούμε πως οι Ζάρας, Σλαφτσάκης, Μπένας, Σπυριδωνίδης, Κολοβής και Χρυσικόπουλος δεν έχουν προσφέρει. Κάθε άλλο, ίσως να αποτελούν τελικά το ιδανικό συμπλήρωμα των πρωταγωνιστών Τζέι Κόβαν Μπράουν, Λάζεριτς Τζόουνς, Έντιν Μπάβτσιτς, Τζούλιαν Βον, Νίκολα Μάρκοβιτς και Ντάντε Στίγκερς.

Ειδικά οι δύο πρώτοι έχουν βαλθεί να… τρελάνουν κόσμο φέτος με τις εμφανίσεις τους. Η επιλογή των Αμερικανών βγήκε σε καλό για τον ΚΑΟΔ με τον Μπράουν να είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 16,3 πόντους ανά αγώνα, ενώ σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια μέχρι στιγμής έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο (25π. με Ολυμπιακό, 27π. με Παναθηναϊκό, 24π. με ΠΑΟΚ). Δεν αποκλείεται μάλιστα τον συγκεκριμένο παίχτη να τον δούμε στο μέλλον και στην Ευρωλίγκα, ενώ δίπλα του στέκεται άξια ο Λάζεριτς Τζόουνς με 13,2 πόντους ανά αγώνα. Σε κρίσιμα σημεία δηλώσει παρών και έχει δείξει ουκ ολίγες φορές το ταλέντο του, όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου μπορεί στην κανονική διάρκεια να κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα για τα δικά του δεδομένα, αλλά στην παράταση έκανε τη διαφορά. Φυσικά στη συνέχεια ακολουθούν και οι υπόλοιποι που επίσης έχουν προσφέρει σημαντικά…

Το θέμα είναι πως μέχρι στιγμής ο ΚΑΟΔ έχει γίνει το φόβητρο για τις μεγάλες ομάδες, καθώς Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ πέρασαν δύσκολες στιγμές στη Δράμα. Τα πλέι οφ του πρωταθλήματος δεν αργούν και ο ΚΑΟΔ έχει υψηλές βλέψεις, καθώς έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει μεγάλες νίκες και να δώσει χαρά στον κόσμο του με το μπάσκετ που παίζει και την αποτελεσματικότητα που βγάζει. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ο ΚΑΟΔ μπορεί να… χτυπήσει την 3η θέση στα πλέι οφ, αλλά σίγουρα μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή των αντιπάλων τους, ειδικά στο «Δημήτρης Κραχτίδης».

Keywords
Τυχαία Θέματα