Το Κύπελλο στο ΕλληνιΚΩ με... buzzer beater!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Η Ανθή Μπαλτά με δίποντο από τη γωνία (οι μοναδικοί της πόντοι στο παιχνίδι) έστειλε το Ελληνικό στον 7ο ουρανό χαρίζοντας το Κύπελλο στην ομάδα της, γράφοντας το 57-55, η οποία ήταν και η πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος του Ελληνικού στην ιστορία του, τον οποίο κατέκτησε στην Κω!

Ο Τελικός ήταν διαφήμιση του Γυναικείου Μπάσκετ, με το Ελληνικό να κάνει απίστευτο come back και με επιμέρους σκορ 16-7 στο τελευταίο δεκάλεπτο να παίρνει τη νίκη. Η Ντέλβα (15 πόντοι) και η Γέμελος (20 πόντοι)

έπαιζαν κυριολεκτικά μόνες τους, έκαναν τα πάντα, αλλά αυτό δεν έφτανε για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Σαμαντούρα έκανε 9 ολόκληρα λεπτά να πετύχει καλάθι στην 4η περίοδο, αφού η Τζάκι Γέμελος ήταν στον πάγκο με 4ο φάουλ, με αποτέλεσμα το Ελληνικό να φτάσει και να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό, με αιχμή του δόρατος την Λικέντρα Τζόνσον. Για την ιστορία η Αναστασία Γκοτζή πήρε.... λάβαρο το δίχτάκι!

Πρώτη σκόρερ του Τουρνουά η Τζάκι Γέμελος, η οποία αφιέρωσε την διάκριση αυτή στις συμπαίκτριές της. Συγκλονιστικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού που στήριξε την ομάδα του και μετά την ήττα, ζητώντας το Πρωτάθλημα.

Πολύ καλό παιχνίδι έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο με το Ελληνικό να έχει σταθερά το προβάδισμα και με όπλο την άμυνά του (έμεινε τρεις φορές η μπάλα στα χέρια του Παναθηναϊκού), προηγήθηκε με 10-6 και 15-11. Η Τζάκι Γέμελος τραβούσε στο σκορ τον Παναθηναϊκό, αφού η Ντέλβα ήταν καλά κλεισμένη και τα πρώτα 10 λεπτά έληξαν με το Ελληνικό 17-15 μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο φάουλ της Ντέλβα, νωρίς στο δεύτερο δεκάλεπτο, και η χρησιμοποίηση της Κοσμά σε θέση 5 είχε ως αποτέλεσμα η Νικολαϊδου να πετύχει πολλούς εύκολους πόντους για το Ελληνικό και η ομάδα της Καππογιάννη να ξεφύγει στο 15' με 8 πόντους 26-18. Ούτε η Καβάσιλα στο 5 μπόρεσε να σταματήσει τη Νικολαϊδου και η διαφορά πήγε στους 10, 31-21 στο 16'. Από κει και πέρα Ντέλβα και Γέμελος ανέλαβαν δράση και με 11-0 σερί ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με τη λήξη του ημιχρόνου με 32-31. Το Ελληνικό, στο δεύτερο δεκάλεπτο, σούταρε 8 τρίποντα, όλα ελεύθερα (!), αλλά δεν πέτυχε κανένα!

Πολύ νευρικό το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό στα πρώτα 5 λεπτά να πετυχαίνει μόνο ένα καλάθι με τη Γιέμελος, η Κοσμά να κάνει γρήγορα 4 φάουλ και το Ελληνικό να παίρνει προβάδισμα ενός πόντου 35-34. Με τέσσερις διαδοχικούς πόντους της Γέμελος ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 38-35 στο 27. Η Καπογιάννη διάλεξε να παίξει ζώνη, αλλά με δύο διαδοχικά τρίποντα Καλέντζου και Γέμελος έφεραν τη διαφορά στο +11, 48-37. Το Ελληνικό απάντησε με 5-0 σερί και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε 48-41 για τον Παναθηναϊκό.

Διαιτητές: Τσώνος, Παπαθανασίου, Αποστολίδης

ΑΕΣ Ελληνικού (Καπογιάννη): Γκότζη, Σταμάτη 5 (1), Σπυριδοπούλου, Ρουμπελάκη, Παντελή 2, Μπαλτά 2, Νικολαϊδου 10, Χαλιβέρα 12, Τζόνσον 19, Μπόνη 2, Ερμείδου, Λούκα.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 4(1), Γέμελος 20 (1), Πριόνα, Χριστινάκη 7, Μαγκλάρα 2, Κοσμά 3 (1), Σλούκα, Κωστάκη 2, Χρονοπούλου, Καβάσιλα 2, Ντέλβα 15, Χρονοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα