The Βig offer...

Η φήμη που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες έδεσε με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του τελευταίου μήνα. Η Πόλη και η Αναντολού Εφές είναι ο νέος «στόχος» τον οποίο έχουν κυκλώσει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο μάνατζερ του Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Εκεί φαίνεται ότι διαλέγουν να προσγειώσουν το μαγικό ραβδάκι της συνεργασίας τους και να αποτελέσουν τους αναμορφωτές δίνοντας ζωή σε μια καμένη γη. Πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική..

Η πιάτσα έχει βουίξει. Είχαμε μιλήσει για το σενάριο αυτό και την πιθανότητα υλοποίησης του μετά την ανακοίνωση του Βαγγέλη Αγγέλου από το τουρκικό κλαμπ. Πιθανή έλευση του

Ντούντα στην TBL θα εκτοξεύσει το στάτους της λίγκας στην κορυφή της Ευρώπης, μιας και ο ανταγωνισμός Ομπράντοβιτς-Ίβκοβιτς σε συνδυασμό με το περιτύλιγμα του άφθονου χρήματος στη μυσταγωγική ατμόσφαιρα του Βοσπόρου και την ύπαρξη μερικών πολύ ανταγωνιστικών ομάδων επίσης, στρέφει εύλογα όλα τα βλέμματα στο γειτονικό πρωτάθλημα.

Έχω ακούσει διάφορα τις τελευταίες ημέρες/ώρες. Αρκετά ιντριγκαδόρικα που δείχνουν την ύπαρξη σχεδίου. Όσο ο Βαγγέλης Αγγέλου προετοιμάζει το κλίμα περνώντας κομμάτια της φιλοσοφίας στην οποία θα δουλέψει η ομάδα την επόμενη ημέρα και παράλληλα κάνοντας try outs στο παρών ρόστερ, ο Ντούντα με την αμέριστη βοήθεια του Beobasket man Μίσκο Ραζνάτοβιτς χτίζουν την νέα Εφές στη σκέψη τους. Πιστέψτε με, παίζει μεγάλο ρόλο η συνεργασία τους.. Η τριάδα ονομάτων που ακούστηκε ότι ανήκει στο target group είναι απόλυτα συμβατή με τη φιλοσοφία του Ίβκοβιτς. Μίσιτς, Τζόκιτς, Ντόελμαν.. Και οι τρείς ανήκουν στο γραφείο του κυρίου Ραζνάτοβιτς (τα δύο νεαρά παιδιά παίζουν και στη δική του, Μέγκα Βιζούρα). Μιλάμε για «χρυσό»..

Για τον –αγαπημένο μου- Βασίλιε Μίσιτς έχετε διαβάσει φέτος εδώ μέσα. Είναι το επόμενο σπουδαίο προϊόν του Σέρβικου μπάσκετ καθώς πάνω στο μπακόρτ που θα αποτελείται από τον ίδιο και τον Νεμάνια Νέντοβιτς θα χτίσουν οι Σέρβοι τη νέα εθνική τους ομάδα. Στον Μίσιτς βλέπεις μια ρετρό σφραγίδα από το παρελθόν λουστραρισμένη με ένα φυσικό περιτύλιγμα του σήμερα και του..αύριο. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον Νίκολα Τζόκιτς, τον φόργουορντ-σέντερ της Μέγκα Βιζούρα (2.09μ.-1995). Παιδί με εντυπωσιακή αντίληψη του παιχνιδιού (και ειδικότερα του χώρου) και καταπληκτική ικανότητα στη πάσα. Ο –βετεράνος- Ντόελμαν από την άλλη είναι «4» τύπου Ντούντα. Είχαμε αναφερθεί στο πόσο καυτός είναι φέτος στην ανάρτηση για τη Βαλένθια. Έξυπνος, πλαστικός, λειτουργεί ως stretch και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιθετικών επιλογών.

Σκανάροντας το φετινό ρόστερ της Εφές βλέπω πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα που μπορούν να παίξουν αυτό που πρεσβεύει ο Ίβκοβιτς αλλά και να συμπορευθούν με τη φιλοσοφία του. Βλέπω σίγουρα τον Τσεντί Οσμάν (ο ..Σιπάχι της Εφές) στα γκαρντς, τον Μπατούκ, τον οποίο «παίζει πολύ ο Αγγέλου, και τους Τζαμόν Λούκας-Ν.Μπιέλιτσα (Beobasket και εδώ) ενώ Σαβάνοβιτς είναι υπό κρίση, το ίδιο και ο Ερντέν (που είναι εγχώριο προϊόν). Ερωτηματικό ο πολύ καλός Χόπσον που αποτελεί την πιο value/money κίνηση του κλαμπ τα τελευταία χρόνια. Αναμένεται ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή όπως καταλαβαίνετε ώστε η ομάδα της Εφές να μπεί σε σωστή κατεύθυνση και να ακολουθήσει τις διδαχές του σύγχρονου μπάσκετ. Το μεγάλο χτύπημα πάντως ίσως είναι από Βελιγράδι μεριά. Για κάποιο λόγο θεωρώ ότι ο Ίβκοβιτς θα πάει για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς το καλοκαίρι.. Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες. Κουβέντες που γίνονται στη μπασκετική πιάτσα. Τίποτα χειροπιαστό, τίποτα επίσημο. Συνήθως όμως, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και η ευρωπαϊκή μεριά της Πόλης δείχνει ότι πολύ πιθανόν θα αποτελέσει το νέο σπίτι του Ντούσαν Ίβκοβιτς δίνοντας κάνοντας τον Βόσπορο κέντρο του μπάσκετ της Ηπείρου μας..

Keywords
Τυχαία Θέματα