O Αναστόπουλους, η ΕΦΙΠ και ο Γκόντας

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι τη Δευτέρα (14/10, 19:15, ΔΤ) στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και σήμερα (11/10) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔ στο ΟΑΚΑ η κλήρωση των διαιτητών. Έτσι οι τρεις ρέφερι που θα διευθύνουν το πρώτο ντέρμπι της φετινής χρονιάς μεταξύ των «αιωνίων» θα είναι οι Χριστοδούλου, Γκόντας και Παναγιώτου.

Αξίζει

να αναφέρουμε πως το παρών στην κλήρωση των διαιτητών βρέθηκαν από την πλευρά του Ολυμπιακού ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Σκινδήλιας και ο Γενικός Διευθηντής Χρήστος Σταυρόπουλος, ενώ τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος. Η πλευρά της ομάδας του Πειραιά ζήτησε την εξαίρεση του διαιτητή Αναστόπουλου από την διαδικασία της κλήρωσης, κάτι που τα μέλη της ΚΕΔ δεν το αποδέχτηκαν, αλλά ο τελευταίος δεν θα βρίσκεται στο παρκέ του ΣΕΦ την ερχόμενη Δευτέρα (14/10).

Αναλυτικά οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής: Σάββατο 12 ΟκτωβρίουΔΚ Κραχτίδης 18.00 ΚΑΟΔ-Άρης Καρακατσούνης-Αφεντουλίδης-ΓεωργιάδηςΔΚΓ Τρικάλων 18.00 Τρίκαλα-ΑΕΝ. Κηφισιάς Αναστόπουλος-Σώμος-ΜητσόπουλοςΚΓ ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου Κορομηλάς-Ταβουλαρέας-Θεονάς Κυριακή 13 ΟκτωβρίουΚΓ Μ. Μερκούρη 16.00 Ρέθυμνο-Ίκαρος Χ. Σχινάς-Ψαριανός-ΣταματόπουλοςΚΓ Απόλλων Π. 19.00 Απόλλων Π.-Ηλυσιακός Φούφης-Πουρσανίδης Γ-Τζαφλέρης2ο ΚΓ Ελευσίνας 18.00 Πανελευσινιακός-Πανιώνιος Τανατζής-Μάνος-Παντελίδης Δευτέρα 14 ΟκτωβρίουΣΕΦ (κθ) 19.15 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Χριστοδούλου-Γκόντας-Παναγιώτου Η ΕΦΙΠ και ο Αθλ. Εισαγγελέας

Οι «αιώνιοι», πάντως, δεν σταμάτησαν το αγαπημένο… χόμπι τους. Οι Ερυθρόλευκοι υποστήριξαν ότι ο διεθνής διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος άλλαξε την κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) σχετικά με όσα είχαν συμβεί στο ημίχρονο του περυσινού δεύτερου τελικού ΠαναθηναϊκούΟλυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Ο αντιπρόεδρος, μάλιστα, της Ερυθρόλευκης ΚΑΕ κ. Γιώργος Σκινδήλιας είχε μαζί του και φάκελο με έγγραφα, που άφησε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για να τα μελετήσουν, αποκαλύπτοντας ότι η ΕΦΙΠ επέβαλε στον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλο εξάμηνη στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας και εξάμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα, βέβαια, με τις πληροφορίες του «Basketblog.gr», οι διαιτητές του περυσινού δεύτερου τελικού Αναστόπουλος-Πηλοϊδης-Φούφης δεν είχαν καταθέσει στην ΕΦΙΠ (απλούστατα γιατί δεν εκλήθησαν ποτέ να καταθέσουν εκεί), αλλά στον Αθλητικό Εισαγγελέα Αριστείδη Κορρέα, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε την έκθεσή τους στην ΕΦΙΠ.

Η επίσκεψη, μάλιστα, στον Αθλ. Εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε περίπου έναν μήνα μετά τη λήξη των τελικών. Οι διαιτητές υποστήριξαν ότι δεν είδαν με τα μάτια τους τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να τους καθυβρίζει, όπως είχε γραφτεί στο φύλλο αγώνα, διευκρινίζοντας ότι ήταν μόνοι τους στο αποδυτήριό τους και ότι οι φωνές έρχονταν από έξω.

Οι Πράσινοι, εξάλλου, μόλις έμαθαν τα ονόματα των τριών διαιτητών, που θα σφυρίξουν στο ντέρμπι της Δευτέρας (14/10, 19.15) στο ΣΕΦ δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους προς τον δεύτερο διαιτητή Γκόντα, στον οποίο προσάπτουν σοβαρά λάθη σε αγώνες, που δεν έχασε, αλλά κέρδισε ο Παναθηναϊκός, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης και την επιφυλακτικότητα προς το πρόσωπο του 46χρονου «ρέφερι».

Keywords
Τυχαία Θέματα