Live από το ΣΕΦ (Ολυμπιακός-Χίμκι)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Χίμκι (21:45) για την 6η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας, σε μια αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα «τελικού» για τους Πειραιώτες. Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αντιδράσουν και να επιστρέψουν στις νίκες, ώστε να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης για τα πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας. Άλλωστε, αν κανείς λάβει υπόψιν του το πρόγραμμα που ακολουθεί (ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα εκτός) καταλαβαίνει

εύκολα ότι η υπεράσπιση της έδρας απόψε είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να υποστούν μέχρι και 6 συνεχόμενες ήττες!

Ωστόσο, το έργο του Ολυμπιακού κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Κι αυτό, διότι απέναντί του έχει την πρωτοπόρο του ομίλου, Χίμκι (4-1 ρεκόρ), η οποία προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες, με τελευταία το 111-80 επί της Ζαλγκίρις στη Μόσχα, που αποτέλεσε την καλύτερη επιθετική επίδοση της ομάδας σε ολόκληρη την ιστορία της. Παράλληλα, η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις διαθέτει μια από τις καλύτερες περιφερειακές γραμμές της φετινής Ευρωλίγκας, με παίκτες όπως ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, Ταϊρίς Ράις, ο Ζόραν Ντάγκιτς, ο Πέτερι Κόπονεν και φυσικά ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη, Αλεξέι Σβεντ. Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι όλες οι νίκες των Ρώσων σημειώθηκαν εντός έδρας, οι οποίοι παραμένουν χωρίς νίκη μακριά από το "σπίτι" τους.

*Με τον Ντάνιελ Χάκετ στη 12άδα θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, καθώς ο Ιταλός γκαρντ ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

*Μόλις μπήκαν στο παρκέ οι "ερυθρόλευκοι", προκειμένου να ξεκινήσουν την προθέρμανσή τους.

*"Χλιαρή" η παρουσία του κόσμου μέχρι στιγμής, ωστόσο όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότεροι φίλαθλοι καταφθάνουν στο φαληρικό γήπεδο.

*Αμέσως μετά την είσοδο των Πειραιωτών, ακολούθησε κι εκείνη των παικτών της Χίμκι.

*Περίπου 5.000 φίλαθλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις κερκίδες.

*Αποσύρθηκαν στους πάγκους τους οι δύο ομάδες

*Παρουσίαση των δύο αντιπάλων

*Περίπου 10.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται πλέον στο ΣΕΦ, στηρίζοντας τις προσπάθειες των "ερυθρόλευκων".

H πεντάδα του Ολυμπιακού: Μάντζαρης, Σπανούλης, Στρόμπερι, Πρίντεζης και Χάντερ.

Η πεντάδα της Χίμκι: Ράις, Σβεντ, Ντράγκιτς, Μόνια, Όγκοστιν.

Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Χάντερ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Στρόμπερι, Χάκετ, Αγραβάνης, Πρίντεζης, Αθηναίου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Μιλουτίνοφ, Τζόνσον-Όντομ.

Keywords
Τυχαία Θέματα