Μπαρτζώκας: «Περήφανος για την ομάδα μου!»

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί αύριο (10/04, 21:45, ΔΤ) τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκας, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει πως είναι υπερήφανος για την ομάδα του και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε επίσης πως υπολογίζει για τη 12άδα τον Στράτο Περπέρογλου, αλλά όχι και τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του.

«Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό

παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα μας παίζει για ακόμα μία φορά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Αυτό δείχνει σταθερότητα και το άλλο το σημαντικό είναι ότι με εξαίρεση ένα ματς το ΣΕΦ είναι γεμάτο, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε Τοp 16. Ήθελα να πω, λοιπόν ότι είμαι περήφανος για την ομάδα. Το να περάσουμε στα πλέι οφ είχαμε πει ότι είναι το μίνιμουμ στην Ευρωλίγκα, όμως αυτό δεν είναι εύκολο. Παίξαμε σε έναν όμιλο φωτιά. Εμειναν δύο ισπανικές και δύο τούρκικες έξω που έχουν δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα. Είναι σημαντικό επαναλαμβάνω που βρισκόμαστε εδώ μετά από ένα τέτοιο Τοp 16. Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της δεύτερης φάσης χάσαμε τον Λο, αλλά και τους τρεις πρώτους σκόρερ μας για μεγάλο διάστημα. Είχαμε ένα κακό βράδυ στο Μιλάνο, παλέψαμε όλα τα παιχνίδια και τα καταφέραμε. Αύριο θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, χωρίς να γνωρίζουμε τον αντίπαλο που θα έχουμε μετά. Στα πλέι οφ παίζεις πολλά παιχνίδια με μικρή διαφορά», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Δεν έχω να προβληματιστώ με κάτι. Είναι στο πρόγραμμά μας αυτό το παιχνίδι. Για σκεφτείτε οι δυο ομάδες να έπαιζαν την πρόκριση; Αυτό θα ήταν πολύ οδυνηρό για την ομάδα που θα έχανε. Παίξαμε ένα παιχνίδι στο γήπεδό μας με τον Παναθηναϊκό χωρίς κόσμο. Είναι το πρώτο ματς με τον κόσμο μας. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι η διαδρομή μας είναι μεγάλη».

Οσον αφορά για ποια εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης προτιμάει ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά, ο Γιώργος Μπατζώκας τόνισε: «Μια καλή απάντηση για αυτό, είναι το τι συνέβη στο περσινό φάιναλ φορ. Παίξαμε διαφορετικό μπάσκετ και με τις δύο ομάδες. Δεν έχω κάποια διαίσθηση. Εχουν καλύτερο ρεκόρ από εμάς και το πλεονέκτημα έδρας. Δεν έχω προτίμηση. Αυτοί θα προτιμούσαν. Δεν θα είναι εύκολο στα πλέι οφ για κανέναν να παίξει με τον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ έχει κάνει το καλύτερο ρεκόρ σε διάρκεια στην φετινή Ευρωλίγκα αι η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε στα πλέι οφ πάνοπλοι. Έχουμε βάλει στην εξίσωση των προπονήσεων αρκετούς παίκτες. Είναι καλό αυτό».

Επίσης, ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης είπε: «Ο Ολυμπιακός μείωσε πολύ το μπάτζετ. Οι πρόεδροι θέλουν να ενισχύουν την ομάδα. Οι προσθήκες των Καββαδά και Σερμαντίνι μας βοήθησαν. Αντιμετωπίζουμε, λοιπόν ομάδες που έχουν καλύτερες οικονομικές συνθήκες από εμάς Υπάρχει μία τεχνογνωσία στα σταφ για το πώς θα χειριστούν τα πράγματα. Το βάρος της φανέλας είναι αόριστη έννοια. Το βάρος μπορεί να δυσκολεύει τους νεαρούς παίκτες ώστε να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες. Είναι τιμητικό που έχουμε δύο ομάδες στα προημιτελικά. Είναι το μίνιμουμ, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το Top 16…».

Οσον αφορά για το χαμηλό σκορ που χαρακτηρίζει τις τελευταίες αναμετρήσεις του με τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε: «Σκεφτόμαστε πώς θα κερδίσουμε κι όχι πώς θα ανεβάσουμε τους αριθμούς μας. Σκεφτόμαστε πώς θα σταματήσουμε το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού και πώς θα κάνουμε το δικό μας. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει προπονητή και με γυμνό μάτι φαίνεται πως παίζει πιο ελεύθερα. Με όλους τους αντιπάλους του κατεβάζει τα ποσοστά τους, δεν είναι μόνο με εμάς. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Το πάθος και η ενέργεια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια».

Για το πώς ανταποκρίθηκαν οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού μετά τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: Είναι σημαντικό επίτευγμα των παιδιών. Παπαπέτρου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις.Ο Ντάνστον έπαιξε και στο «4» πολύ καλά. Απαιτείται πολλή δουλειά. Η ομάδα δεν θα τους περιμένει, πρέπει αυτοί να την προλάβουν. Αυτό που θέλω είναι να μην τους βάλω νωρίτερα μέχρι να επιστρέψουν. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς θα τους εντάξουμε και πάλι».

Επίσης, ανέφερε πως «υπολογίζω τον Στράτο για την 12άδα, τον Γιώργο όχι αλλά έχουμε ακόμα μία προπόνηση».

Αναφερόμενος για τον τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκα, δήλωσε: «Η Ευρωλίγκα είναι μια διοργάνωση συγκυριών. Πρέπει κάθε μέρα να κάνεις το καλύτερο που μπορείς με στόχο να βελτιώνεσαι καθημερινά. Φέτος υπήρχε ένα δεδομένο. Η ποιότητα της Μπαρτσελόνα, αλλά και το Μιλάνο που έπαιξε πολύ καλά, ενώ πρόσθεσε και παίκτες. Εμείς παίξαμε στο Τοπ-16 με μείον τον Λο και άλλους δύο παίκτες. Η Μπαρτσελόνα πέρυσι έχασε τον Τζαβάι και τον Μάικλ και χάθηκε η χρονιά. Είναι πολλά τα παιχνίδια. Τι θα συναντήσεις μπροστά σου. Ομάδες που ήταν μέτριες στην πρώτη φάση βελτιώθηκαν πολύ. Υπάρχουν, δηλαδή οι συγκυρίες. Είναι αξιοζήλευτη η συνέπεια το να παίζεις και πάλι στους οκτώ. Δεν νομίζω να είναι βήμα προς το πίσω ότι ο Ολυμπιακός με μεγάλα μπάτζετ είχε 2-3 χιλιάδες κόσμο στο παρελθόν και τώρα το γήπεδο γέμιζε…».

Τέλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε : «Εμείς πέρυσι από τέτοια γεγονότα δεν τελείωσε το ματς και φέτος ξεκινήσαμε ως το αουτσάιντερ παντού. Αρχίσαμε με -2 το πρωτάθλημα. Η ομάδα είχε μεγάλο βάρος στις πλάτες της. Αν κρίνω από το πώς συμπεριφέρεται φέτος ο κόσμος, δεν κρίνεται και κάποιος τίτλος πιστεύω ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα μας βοηθήσουν»

Keywords
Τυχαία Θέματα