A2: Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ημέρα των "κοντών" ήταν η 12η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Α2, μιας και τρεις στους πέντε κορυφαίους προέρχονται από τις θέσεις της περιφέρειας. Μια αγωνιστική όπου ξεχώρισαν οι μεγάλες νίκες της Καβάλας και του Αρκαδικού, αλλά και οι επιτυχίες των Παγκρατίου, Ηρακλή και Ερμή Λαγκαδά που τους προσθέτουν πόντους στη προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού. Αναλυτικά:

1. Φώτης Βασιλόπουλος: Ο "Mr. assistman" του φετινού πρωταθλήματος ήταν πραγματικός ηγέτης στη σπουδαία νίκη του Παγκρατίου επί του Φιλαθλητικού.

Ο 26χρονος γκαρντ έπαιξε και για τους απόντες Ψαρόπουλο και Κουτρούλια (αγωνίστηκε για 39.23 λ.), σημειώνοντας 18 πόντους ( (6/6 β., 3/4 διπ., 2/6 τριπ.). Παράλληλα μοίρασε 7 ασίστ έφτασε συνολικά τις 99 (33 περισσότερες από τον δεύτερο Καρύδα που έχει 66).

2. Μάρκο Πόπαντιτς: Είναι από τους ξένους που σίγουρα κάνουν τη διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Σέρβος γκαρντ ήταν πραγματικό "πολυβόλο" στη νίκη της αγωνιστικής του Αρκαδικού επί του μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Ψυχικού. 29 πόντοι (6/8 β., 4/6 διπ., 5/9 τριπ.) ήταν η τεράστια επιθετική του προσφορά αλλά και 2 ασίστ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έκανε μόλις 1 λάθος σε 41 αγωνιστικά
λεπτά.

3. Κώστας Τότσιος: Ο αρχισκόρερ της Α2 έκανε... πράγματα και θάματα στο παρκέ, στη νίκη της Καβάλας επί του Κόροιβου. Η ποιότητα του 35χρονου γκαρντ ξεδιπλώθηκε για ακόμη μια φορά στο παρκέ του κλειστού της Καλαμίτας, όπου έκλεψε τη παράσταση με 22 πόντους (4/4 β., 6/9 διπ., 2/2 τριπ.), 4 ριμπ. και 4 ασ.

4. Αλέξανδρος Σιγκούνας: Έκανε... ότι ήθελε κάτω από τα καλάθια, στην επιβλητική νίκη του Ερμή Λαγκαδά επί των Ικάρων Σερρών. Ο 25χρονος φόργουορντ μάζεψε 15 ριμπάουντ (τα 7 επιθετικά), ενώ προσέφερε και 14 π. (3/4 β., 4/9 διπ., 1/2 τριπ.).

5. Κώστας Τσότσος: Σε λιγότερα από 19 αγωνιστικά λεπτά, ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην δεύτερη εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή στο πρωτάθλημα, στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Με 17 πόντους (6/6 β., 4/5 διπ., 1/1 τριπ.), 8 ριμπ. και 1 ασ., ήταν ο πολυτιμότερος της ομάδας του, εξ' ου και οι 1269 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής της αγωνιστικής - Γιάννης Τζήμας

Μεγάλη "γάτα" των πάγκων και "ειδικός" στο να κρατά χαμηλούς τόνους τη στιγμή που η ομάδα του πάει φουλ για άνοδο. Ο Θεσσαλός τεχνικός μετρά 8 σερί νίκες (η Καβάλα δεν έχει χάσει από τη μέρα που έκατσε στον πάγκο της) με αυτή του Σαββάτου επί του ισχυρού Κόροιβου να είναι και η πιο σημαντική. Η μεταμόρφωση των "αργοναυτών" προς το καλύτερο είναι σίγουρα έργο του Γιάννη Τζήμα, ο οποίος έχει μακρά παράδοση στις ανόδους. Αν τα καταφέρει και φέτος θα προσθέσει ακόμη μια σπουδαία σελίδα επιτυχιών στο πλούσιο βιογραφικό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα