Το μερίδιο ευθύνης κάθε παίκτη…

17:45 27/2/2015 - Πηγή: Bam

Τι είναι αυτό που οδηγεί τον ολυμπιακό από την μία κακή εμφάνιση στην άλλη;

Ξεκίνημα αρκετά καλό και δυναμικό αλλά όχι με διάρκεια… Ο λόγος;

Ίσως τελικά οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά και αυτό που φταίει στο φετινό Ολυμπιακό και φαίνεται στα πιο σημαντικά σημεία.

Μετά την ισοφάριση στο 22' ,όπου ήρθε και ο αποκλεισμός

του, φάνηκε η έλλειψη ψυχολογίας που έχει η ομάδα και η κακή της οργάνωση.

Γράφει η Καλλιόπη Νικολού.

Ας δούμε όμως τον καθένα ξεχωριστά:

Nα ξεκινήσουμε πρώτα με το πολυσυζητημένο δίδυμο στην άμυνα Σιόβα - Σαντάνα το οποίο αποδεικνύει την λάθος επιλογή του Περέιρα σε ένα ακόμα παιχνίδι.

Ο Σιόβας δείχνει ξανά πόσο'' βαρύς '' παίκτης είναι, καθόλου γρήγορος και με έναν τραυματισμό που φαίνεται διαρκώς. Οι κινήσεις του πολύ αργές γι αυτό και τα τόσα επαναλαμβανόμενα λάθη που γίνονταν στην άμυνα των Πειραιωτών. Προσπάθησε να κάνει κάποιες ευκαιρίες βγάζοντας πάσες με το κεφάλι που όμως όπως είδαμε δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα όπως και στο 7' λεπτό, που θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ από την πολύ καλή πάσα του Ντουρμάζ.

Όσο για τον Σαντάνα δεν διαφέρει, θα μπορούσε κανείς πει , και ιδιαίτερα απο τον πρώτο και σε αυτό το ματς η μεταγραφή αυτή δείχνει να μην αποδίδει όσο θα περίμεναν οι περισσότεροι. Δεν είχε τις γρήγορες επεμβάσεις που θα έπρεπε. Ένας ακόμη παίκτης που φταίει για την βαριά ήττα των ερυθρόλευκων με λιγοστή προσφορά και στον οποίο πιστώνεται μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το πρώτο γκολ των Ουκρανών.

Ο Αφελάι ήταν από τους καλύτερους παίκτες στο παιχνίδι. Ξεκίνησε πολύ δυναμικά και τέλειωσε όμως και το ίδιο καλά ώσπου ήρθε η αλλαγή του στο 64'λεπτό χωρίς κανείς να καταλάβει το λόγο. Ο Ολλανδός βοηθούσε αρκετά την ομάδα να ανεβαίνει σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ο Μήτρογλου «ξύπνησε» νωρίς, αφού στο 14'λεπτό ήρθε το γκολ που περίμεναν άπαντες να δουν. Έγινε δε ο πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό μαζί με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην Ευρώπη με δεκαπέντε γκολ. Όμως η καλή του αρχή δεν συνεχίστηκε, καθώς μαζί με την απόδοση της υπόλοιπης ομάδας έπεσε και η απόδοση του διεθνούς φορ.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες δεν φάνηκε όσο θα περίμεναν οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά κυρίως ο προπονητής του. Τόσο στο 1ο ημίχρονο όσο και στο 2ο δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα του. Δεν είχε την κατοχή της μπάλας όπως θα έπρεπε να έχει. Ενεργοποιήθηκε μόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα όπου κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος το πέναλτι στο 89'λεπτό.

Μιλιβόγιεβιτς. Ο δεύτερος καλύτερος παίκτης μετά τον Αφελαι, αλλά ταυτόχρονα και μοιραίος με την αποβολή του. Ήταν ο παίκτης που έβγαλε την μπαλιά για να ανοίξει το σκορ ο Μήτρογλου. Απο την αρχή μέχρι και το 51' λεπτό που ήρθε η αποβολή του κρατούσε τους ερυθρόλευκους σε εγρήγορση. Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι ως αμυντικός χαφ προωθώντας την μπάλα μπροστά με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Κασάμι το ίδιο κινητικός ως αμυντικό χαφ προσπάθησε πολύ σε όλο το ματς. Μετά την αποβολή του Μιλιβόγιεβιτς έμεινε μόνος του να προσπαθει, με αποτέλεσμα να κουραστεί και η απόδηση του να πέσει αισθητά.

Ο Ντουρμάζ έκανε κάποιες καλές κινήσεις απο την δεξιά πλευρά όπου και αγωνίζεται χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα όμως έδειχνε στο ματς να μην του βγαίνει όπως θα ήθελε.

Ο Μαζουακού άλλος ένας ανύπαρκτος παίκτης. Ως αριστερό μπακ δεν μπόρεσε να δώσει στην ομάδα αυτά που έπρεπε. ‘Εελάχιστες ευκαιρίες, σουτ και πάσες χώρις αποτέλεσμα. Ίσως υποτίμησε περισσότερο απο όσο θα έπρεπε την ομάδα που είχε απέναντί του.

Ελαμπντελαουί. Πολύ κακή εμφάνιση και απο το δεξί μπακ των Πειραιωτών, ειδικά στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο φάνηκε κάπως η παρουσία του δείχνοντας τουλάχιστον να προσπαθεί.και να μην είναι αδιάφορος.

Ρομπέρτο πρώτος και καλύτερος με διαφορά. Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Έσωσε την ομαδά από βαρύ σκορ αφού κατάφερε να δεχτεί μόνο δύο γκολ παρά τις τόσες απειλές στα καρέ του. Βρέθηκε πολλές φορές εκτεθειμένος απο τους αμυντικούς του. Έδωσε τον καλύτερο του εαυτό ακόμα μια φορά. Αποδεικνύει πως αξίζει να βρίσκεται κάτω απο τα δοκάρια της όμαδας.

Φορτούνης μπήκε στο 64'λεπτό και ''ξύπνησε'' τους παίκτες με την γρηγοράδα του. Εδωσε άλλη ώθηση στο παιχνίδι. Φάνηκε το πάθος του απο την αρχή. Δείχνει με την παρουσία του ότι η ομάδα μπορεί να στηριχτεί πάνω του.

Ντοσεβί Και αυτή η αλλαγή ήρθε στο 64'λεπτό όμως δεν αποδείχθηκε και τόσο καρποφόρα. Ναι μεν γρήγορος παίκτης χώρις όμως κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ίσως ο Περέιρα περίμενε ο Γάλλος να κάνει τη διαφορά, όμως οι προσπάθειες του Ντοσεβί έμειναν ημιτελείς.

Keywords
Αναζητήσεις
????? ???? ???
Τυχαία Θέματα