Γ. Βαρουφάκης : «Όχι νέο Μνημόνιο»!

10:42 27/2/2015 - Πηγή: Bam

Τα χαρτιά του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την Παρασκευή. Αν θέλαμε, είπε, πραγματική ελευθερία από την Ευρώπη θα έπρεπε να βγούμε από το Ευρώ, αλλά αυτό θα ήταν καταστροφή. Πήρε αποστάσεις από την προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισε ωστόσο νέο Μνημόνιο και διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ

στις παραμεθόριες περιοχές, στον τουρισμό και στα νησιά, στα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα βιβλία.

Το «πράσινο φως» για την επέκταση της δανειακής σύμβασης αναμένεται να δώσει την Παρασκευή η Bundestag. Αντιδράσεις ακόμη και εντός Γερμανίας προκαλεί η εκστρατεία που ξεκίνησε η Bild, καλώντας τους αναγνώστες να στείλουν selfies με το πρωτοσέλιδο “Nien στην Ελλάδα”.

Τρία σενάρια για αλλαγή στο καθεστώς των πρόωρων συντάξεων επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, θα χάνουν πολλά χρήματα από τη σύνταξή τους όσοι βγουν πρόωρα. Οι αλλαγές οι οποίες προωθούνται θα επηρεάσουν εκείνους που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά το 1983.

Ολοταχώς για τρίτο Μνημόνιο και δάνειο οδεύει η Ελλάδα εκτιμούν πηγές της ευρωζώνης, τις οποίες επικαλείται γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε ότι «η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία» συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια μετά το τέλος πορείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Νεαροί κουκουλοφόροι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και προξένησαν σημαντικές υλικές ζημιές σε καταστήματα, στάσεις λεωφορείων και φανάρια.

Συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία του Γιούρογκρουπ διοργανώνει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής το ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «διαφημιστική απάτη» τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι στο τέλος Ιουνίου θα έρθει νέο Μνημόνιο.

Την Σοφία Μπέλμπα, πρώην γραμματέα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καλεί ως μάρτυρα το Ειδικό Δικαστήριο. Αφορμή για το αίτημα στάθηκε η κατάθεση άλλοτε ειδικής συμβούλου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η οποία την κατονόμασε ως το πρόσωπο που άνοιξε τη λίστα Λαγκάρντ με τον κωδικό «Σοφία».

Την ταφή στο Βατικανό ενός 80χρονου άστεγου, που ζούσε στους δρόμους γύρω από τον Άγιο Πέτρο στη Ρώμη, επιβεβαίωσε η Αγία Έδρα. Πρόκειται για τον «Γουίλι», ο οποίος παρακολουθούσε σχεδόν κάθε θεία λειτουργία τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του.

ΚΑΙΡΟΣ: Διατηρείται άστατος στην Αττική με σταδιακή βελτίωση. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα