Τα χρωστούμενα της «Κυρίας»

15:06 23/10/2014 - Πηγή: Bam

Tα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν ισχυρότερους αντιπάλους, είναι ασκήσεις ρεαλισμού. Και το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους, μία τέτοια άσκηση ήταν. Τα μέσα, αναζητώντας κοινό, μπορούν να γράφουν υπερβολές ή και γελοιότητες, προκιμένου να κολακέψουν τον οπαδό-πελάτη. Για χρεωστούμενα και δανεικά. Για μία Γιουβέντους που δεν είναι αυτή που ήταν. Αληθές. Αλλά ακόμη κι έτσι, η φανέλα έχει το ειδικό βάρος της ιστορίας της «Veccia signiora».

Ο Ολυμπιακός
έχει πολύ συγκεκριμένα αγωνιστικά προβλήματα, που βρίσκονται σε ευθεία σύνδεση, με την ποιότητα του υλικού του. Τα προβλήματα της άμυνάς του είναι μεγάλα και σε παιχνίδια όπως αυτά της Ευρώπης, μεγεθύνονται. Αν το υλικό (για τη διαμόρφωση του οποίου ο Μίτσελ είχε λόγο) είναι δεδομένο, ο τρόπος που θα στηθεί η ομάδα και η τακτική που θα επιλέξει κάθε φορά, είναι νομίζω το μόνο που μπορεί να κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού και να ελπίζει. Να ελπίζει ότι οι παίκτες του θα είναι σε καλή κατάσταση και θα αποφύγουν τα λάθη. Στη Σουηδία η ομάδα είχε στηθεί καλά, αλλά... ο Μποτία, ο οποίος ευτυχώς κόντρα στους Ιταλούς χθες, είχε μείνει στο γήπεδο της Μάλμε.

Ο Μίτσελ έδειξε ξανά πως κατανοεί αυτή την άσκηση ρεαλισμού. Διάλεξε μία διάταξη που «γέμιζε» χώρους μπρος από την αμυντική γραμμή, στα χαφ όπου η Γιούβε είχε δύναμη, ενώ θα μπορούσε να δώσει βοήθειες, σε αντεπιθέσεις κυρίως, στον προωθημένο Μήτρογλου. Η Γιούβε πίεζε πολύ όσο πλησίαζαν τη μεσαία γραμμή οι κόκκινοι και έβγαινε πολύ γρήγορα στην επίθεση με μπαλιές από την άμυνα, κυρίως ενώ ήταν πολύ επικίνδυνη στα κόρνερ. Ο Ολυμπιακός ήταν προσεκτικός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τσόρι να είναι ο κύριος άξονας των σοβαρών επιθέσεων του και στο 35 ' δημιουργεί τη φάση –που θα ζήλευε η Γιούβε- που έφερε το γκολ του Κασάμι, ύστερα από πάσα του Μήτρογλου. Οι «ερυθρόλευκοι» που έτρεξαν πολύ στο πρώτο 45λεπτο και κινδύνευσαν δύο φορές όλες όλες κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα, μέχρι τη διακοπή, χωρίς δυσκολία.

Υποθέτω πως ο Μίτσελ και οι παίκτες του θα περίμεναν περισσότερη πίεση στο δεύτερο, αλλά με τον Πίρλο από το 56' εκτός και τον Πογκμπά σε πολύ μέτρια ημέρα, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν την ισορροπία και αν ο Κασάμι ήταν πιο προσεκτικός στο 60', το παιχνίδι θα είχε γείρει αποφασιστικά υπέρ του Ολυμπιακού. Στο τέταρτο 65'-80' τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις του Ρομπέρτο, απέδειξαν τη σπουδαιότητα και τη σιγουριά που μπορεί να προσφέρει ένας μεγάλος γκολκίπερ σε μία ομάδα. Το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς -με τις καθυστερήσεις- ήταν το πιο πιεστικό της Γιούβε, αλλά ο κουρασμένος Ολυμπιακός, άντεξε και ξόφλησε μέρος από τα χρωστούμενα.

Αρθρογραφία Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα