Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής σε όλη τη χώρα

09:13 20/9/2016 - Πηγή: Bam

Ανυπολόγιστες οι ζημιές που άφησε στο πέρασμά τής η κακοκαιρία -Προβλήματα σε Ζάκυνθο, Πάτρα και Πύργο - Έρχεται ακόμη ένα ακόμα 24ωρο έντονων καιρικών φαινομένων - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

Ενα ακόμα 24ωρο έντονων καιρικών φαινομένων θα βιώσουν και σήμερα αρκετές περιοχές της χώρας. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται να σημειωθούν σε ένα μεγάλο κομμάτι της επικράτειας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι θα κάνουν και σήμερα αισθητή την παρουσία τους.

Η Δυτική Ελλάδα,
η Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα βρεθούν σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων στο ''μάτι του κυκλώνα''. Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τις παραπάνω περιοχές, ενώ οι κάτοικοι τους θα βρεθούν αντιμέτωποι και με ανέμους που σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Για άλλη μια φορά μέσα σε διάστημα λίγων ωρών ένα μεγάλο κομμάτι της δυτικής Ελλάδα αλλά και της Πελοποννήσου θα βρεθούν στο στόχαστρο της κακοκαιρίας, καθώς και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η Ζάκυνθος, η Αχαία, η Ηλεία και ένα κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας ''δαμάστηκαν'' από σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους. Για σήμερα οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν για τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και την Ηπειρο βροχές και έντονες καταιγίδες με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους να φτάνουν τα πέντε μποφόρ.

Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και στη Θράκη, καθώς στην ακρτιτική περιφέρεια της χώρας μας θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, με τους δυτικούς ανέμους που θα πνέουν στην περιοχή να φτάνουν τα έξι μποφόρ. Στη Μακεδονία τα πράγματα θα να είναι καλύτερα, ενώ στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στη Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και κατά τόπου σποραδικές καταιγίδες.

Στις Κυκλάδες και στη Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις που θα δώσουν βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν θα έχουν ένταση έξι μποφόρ. Η θερμοκρασία ωστόσο θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή καθώς ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές καταιγίδες όμως αναμένεται να πλήξουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με τους ανέμους που θα πνέουν στις συγκεκριμένες περιοχές να ξεπερνούν τα πέντε μποφόρ. Ο υδράργυρος στις συγκεκριμένες περιοχές του Αιγαίου θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οσον αφορά τώρα την Αττική τα πράγματα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι πιο ήπια, καθώς ο καιρός μπορεί να είναι νεφελώδης και κατά περιόδους άστατος, ωστόσο πιθανές καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια του νομού κατά τις μεσημεριανές ώρες. Ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα έχουν ένταση μεταξύ τεσσάρων και πέντε μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα ακουμπήσει τις μεσημεριανές ώρες τους 23 βαθμούς, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά της πόλης.
Για αύριο τώρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος, ωστόσο τα καιρικά φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα. Τοπικές καταιγίδες την Τετάρτη θα σημειωθούν στα Δυτικά, τα Βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει καμία αξιόλογη μεταβολή.

Στο έλεος των ανεμοστρόβιλων

Ανυπολόγιστες ήταν οι ζημιές που άφησε στο πέρασμά του ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε χθες τα ξημέρωμα τη Ζάκυνθο και ιδιαίτερα τις πόλεις Καταστάρι και Αλυκές. Οι κάτοικοι του νησιού βρέθηκαν αντιμέτωποι με απίστευτες εικόνες καταστροφής, αφού δέντρα ξεριζώθηκαν, στέγες διαλύθηκαν και κολώνες της ΔΕΗ κόπηκαν. Χρειάστηκε η επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ και της Πυροσβεστικής προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να απομακρύνουν τα κομμένα δέντρα και τους στύλους ηλεκτροδότησης από τους δρόμους.

Επίσης, διεκόπη η ηλεκτροδότηση στα χωριά Αγαλά, Λιθακιά και Βασιλικό.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στάθηκαν ως αφορμή να διακοπεί για αρκετά ώρα η κυκλοφορία στη γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου, ενώ οι κάτοικοι της Πάτρας εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής είδαν τους δρόμους να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους. Παράλληλα ισχυροί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν για άλλη μια φορά περιοχές του νομού Ηλείας με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να παρασυρθούν στέγες σπιτιών.

πηγή: protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα