Καταστροφές σε Πάτρα και Πύργο από την κακοκαιρια - Δείτε φωτογραφίες

11:15 19/9/2016 - Πηγή: Bam

Ξεριζώθηκαν δέντρα, ξηλώθηκαν σκεπές στον Πύργο - Καταστράφηκαν αυτοκίνητα στην Πάτρα - Ξηλώθηκε το παζάρι στην Αμφίκλεια.

Από τη Δυτική Ελλάδα ξεκίνησε η μεταβολή του καιρού για την οποία είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ήδη καταγράφονται
οι πρώτες ζημιές σε Πάτρα και Πύργο, όπου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και ξέσπασαν ισχυροί άνεμοι ξεριζώνοντας δέντρα και σκεπές ενώ υπάρχουν αναφορές και για ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την περιοχή του Λάπατου στην πρωτεύουσα της Ηλείας. Ζημιές, όμως, σημειώθηκαν το πρωί και στην Άμφισσα όπου ξηλώθηκαν κατασκευές στο παζάρι της πόλης.

Ξεριζώθηκαν δέντρα στον Πύργο
Η κακοκαιρία στον Πύργο χτύπησε στις 6:30 τα ξημερώματα με ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλο στην περοχή του Λάπατου που προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, τέντες και σε άλλες κατασκευές.

Στην περιοχή των Σαβαλίων δέντρο στην Εθνικό Οδό καταπλάκωσε αυτοκίνητο. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις ενώ από την κακοκαιρία σημειώθηκαν εκτεταμένες και συχνές διακοπές ρεύματος.

Με δυσκολία κινούνται τα οχήματα στον δρόμο Πύργου - Κατακόλου καθώς αρκετά δένδρα έχουν πέσει στο οδόστρωμα.


Βροχή και διακοπές ρεύματος στην Πάτρα
Παρόμοιο το σκηνικό και στην Πάτρα με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί 25 κλήσεις για πτώση και κοπή δέντρων στην παραλιακή ζώνη από την Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι του Μουρτά ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στου Ρωμανού και σε άλλες περιοχές.

Άνεμοι σάρωσαν το παζάρι της Αμφίκλειας
Πανικός επικράτησε ενωμεταξύ τα ξημερώματα στο παζάρι της Αμφίκλειας στη Φθιώτιδα, όταν η βροχή και ο δυνατός αέρας έκανε άνω-κάτω το χώρο όπου έχει στηθεί η εμποροπανήγυρη, που ξεκίνησε την Κυριακή και θα τελειώσει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων πολλές από τις παράγκες δεν άντεξαν και έπεσαν. Μάλιστα μέσα σε κάποιες από αυτές κοιμόντουσαν παζαριώτες, οι οποίοι μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν τυχεροί. «Ο Θεός βοήθησε και δεν μας έσφαξαν οι τσίγκοι που έκαναν βόλτες στον αέρα...», είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς, που είδε την παράγκα του να καταρρέει.

πηγή: protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα