Συλλήψεις για «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ!

12:46 9/1/2014 - Πηγή: Bam

Σε εξέλιξη επιχείρηση σύλληψης πρώην διευθυντικών στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επιχειρηματιών, για υπόθεση δανείων με εξαιρετικά χαριστικούς όρους, την περίοδο 2007- 09.

Συνολικά 25 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην ανώτατα στελέχη του τραπεζικού τομέα, αλλά και επιχειρηματίες, διώκονται από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς. Φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση «κόκκινων» δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

(ΤΤ), ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη, έχουν εκδοθεί τουλάχιστον επτά εντάλματα σύλληψης, σε βάρος των πρώην διοικητών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη και Κλέωνα Παπαδόπουλου, αλλά και των πρώην αναπληρωτών γενικών διευθυντών του ΤΤ, Μάριου Βαρότση και Χαράλαμπου Γιαγκούδη.

Την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν εντολής των εισαγγελέων καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι αφορούν, κυρίως, σε «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» με τη μορφή χαριστικών δανειοδοτήσεων από διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε γνωστούς επιχειρηματίες.

Επόμενο στάδιο, μετά την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης, θα είναι η άσκηση ποινικών διώξεων, που για την πλειοψηφία των εμπλεκομένων, δεν αποκλείεται να είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα