Σαντορίνη : Φωτίζει μόνο το ηλιοβασίλεμα...

13:07 16/8/2013 - Πηγή: Bam

«Ηφαίστειο» επιχειρηματίες, κάτοικοι και επισκέπτες της Σαντορίνης, μετά το νέο μπλακ-άουτ. Στο νησί έφτασαν με εντολή του πρωθυπουργού ο Γιάννης Μιχελάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη, την Παρασκευή.

Σε ντισκοτέκ που αναβοσβήνουν τα … φωτορυθμικά, έχει μετατραπεί μετά τα διαδοχικά μπλακ-άουτ η Σαντορίνη. Σε απρόοπτη (!) βλάβη σε έναν πυκνωτή απέδωσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης η ΔΕΗ. Τις επιπτώσεις καλείται να καταγράψει κλιμάκιο της κυβέρνησης που έφθασε την Παρασκευή στο νησί.

Πολλά τα παράπονα των

αγανακτισμένων κατοίκων που βλέπουν εμπορεύματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ να καταστρέφονται και επισκέπτες που έχουν πληρώσει παροχές χωρίς να τις απολαμβάνουν.

Αποδέκτες των παραπόνων θα γίνουν, χωρίς ουσιαστικά να ευθύνονται, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, που έφθασαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σαντορίνη, με εντολή Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, το νησί βυθίστηκε ξανά στο σκοτάδι, εξέλιξη που δημιούργησε νέα προβλήματα σε επιχειρηματίες και τουρίστες.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, η ΔΕΗ τον ενημέρωσε ότι το δεύτερο μπλακ-άουτ οφείλεται σε ζημιά που υπέστη πυκνωτής στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος, όπου την Τρίτη σημειώθηκε η πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε το πρώτο μπλακ-άουτ.

Αυτή τη στιγμή (12:50 μ.μ.) γίνονται σκληρές προσπάθειες από το προσωπικό της ΔΕΗ προκειμένου το πρόβλημα να αποκατασταθεί πλήρως μέχρι το βράδυ.

Με τις γεννήτριες που έχουν μεταφερθεί και εγκατασταθεί στο νησί, η ισχύς πλέον ανέρχεται στα 27 μεγαβάτ (MW) και αναμένονται νέες που θα αυξήσουν το δυναμικό σε τουλάχιστον 31ΜW.

Δείτε τί δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος στο παρακάτω video:

http://www.youtube.com/watch?v=lUyCOw9F2ZA

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα