Σαμαράς : "Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες"

11:10 15/1/2014 - Πηγή: Bam

Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, αλλά και τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση, παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την Τετάρτη.

«Βγαίνουμε ισχυρότεροι από την κρίση" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώπιον της ευρωβουλής, την Τετάρτη, σε μία επίσκεψη στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάζοντας

στους ευρωβουλευτές τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας, της ανάπτυξης και της μετανάστευσης.

Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε και τώρα αλλάζει ριζικά, ξεπερνά τα προβλήματά της, μπαίνει στο δρόμο της εξυγίανσης και της ανάκαμψης».

Έστειλε το μήνυμα ότι «η κρίση έδειξε ότι χρειαζόμαστε μια ενωμένη Ευρώπη», ενώ για τις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου ζήτησε από τους (Έλληνες, κυρίως) ψηφοφόρους «να μην αποφασίσουν με την πικρή γεύση της κρίσης, αλλά με την ελπίδα ότι η κρίση ξεπερνιέται».

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «το 2013 για πρώτη φορά πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ για το 2014 προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα έχει ανάκαμψη μετά από 6 χρόνια ύφεσης…».

Δείτε την αναμετάδοση από το Ευρωκοινοβούλιο από τον δικτυακό τόπο της ελληνικής προεδρίας :

http://ep-gr2014eu.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com/video_pc.html

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα