Ρυθμίζονται "κόκκινα" δάνεια!

14:37 16/1/2015 - Πηγή: Bam

Άνοιξε ο δρόμος για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων –των αποκαλούμενων «κόκκινων», που έχουν λάβει ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με την υπογραφή κοινής απόφασης των υπουργών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Εννέα ημέρες πριν τις εκλογές και επτά πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, η μάχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται, πλέον, στην Αττική. Εξορμήσεις σε γειτονιές της Αθήνας

σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει πακέτο αλληλεγγύης για κατοίκους του Λεκανοπεδίου που επλήγησαν σοβαρά από την κρίση.

«Εκτός των τειχών» βρίσκονται άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι στο Αγρίνιο, τον Φώτη Κουβέλη στη Δράμα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα στα Γιάννενα, και τον Πάνο Καμμένο στην Κατερίνη. Συνέντευξη στο MEGA θα παραχωρήσει, απόψε, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Προληπτικό αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδας για πρόσβαση στα κεφάλαια του έκτακτου μηχανισμού «ELA», υπέβαλαν Alpha και Eurobank, λόγω των εξελίξεων με το ελβετικό φράγκο. Ανάλογα αιτήματα αναμένεται να υποβληθούν και από τις υπόλοιπες τράπεζες, ως τη Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου.

«Οι περιφερειακές κεντρικές τράπεζες όπως η Τράπεζα Ελλάδας, έχουν και αυτές δικαίωμα να τυπώσουν χρήματα, για τη θεσμική αντιμετώπιση κρίσεων ρευστότητας», επανήλθε με γραπτή δήλωσή της, την Παρασκευή, η Ραχήλ Μακρή. - «Όταν κάνεις ένα λάθος, το να το παραδέχεσαι και να σωπαίνεις, απαιτεί σύνεση και γενναιότητα» σχολίασε, μέσω twitter, ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο ώρες εκτός αιθουσών έμειναν οι μαθητές στα σχολεία των βορείων προαστίων, όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης των 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 08.32 το πρωί της Παρασκευής. Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι, ωστόσο, η Περιφέρεια Αττικής είναι σε επιφυλακή λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής.

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο, Σάββατο, έλαβαν από τον ειδικό εφέτη -ανακριτή οι φερόμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, ο 53χρονος Χρήστος Πατουχέας και ο 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, Hari Koka. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, και υπόθαλψη εγκληματία.

Συνεχίζονται οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη: Στο Βερολίνο, οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο υπόπτων τουρκικής υπηκοότητας, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης, ενώ στο Παρίσι άλλα 12 άτομα ανακρίθηκαν για πιθανή υποστήριξη στις τελευταίες επιθέσεις.

ΚΑΙΡΟΣ: Ηλιοφάνεια αύριο, Σάββατο, στην Αττική. Σχεδόν αμετάβλητη η θερμοκρασία στην Αθήνα, θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα